Porod. Jet do porodnice při pravidel.poslíčcích nebo až odteče plodová voda?

monita0806
11. srp 2020

Maminky, asi hloupá otázka ale chci se zeptat jako druhorodička jestli jed do porodnice při pravidelných poslíčcích nebo až odteče plodová voda? V prvním těhotenství jsem ležela v nemocnici na vyvolání tak jsem nad tím nepřemýšlela.

slayc
11. srp 2020

@monita0806 ono plodova voda ti odtect nemusi, takze se doporucuje bud pri pravidelnych kontrakcich po 5 minutach, nebo po odtoku plodove vody.

cherie24
11. srp 2020

Do porodnice by se mělo jet při pravidelných kontrakcích po 5ti minitách nebo po odtoku plodové vody, ale ta může odtéct až při samotném porodu. Pokud jsou intervaly pravidelné, zkracují se nebo zintenzivňují určitě bych jela ☺

gruyerre
11. srp 2020

Určitě nečekat na plodovou vodu, může prasknout až při tlačení nebo se dítě může narodit v plodovém vaku. A ani nemusí být pravidelné kontrakce. Já jela, když začaly kontrakce bolet (nebyly pravidelné) a za chvíli se mimčo narodilo

monita0806
autor
11. srp 2020

Děkuji. Teď si to budu ještě víc hlídat. Sem blbá ale doufám že poznám už to začalo

jjasmina
11. srp 2020

T určitě poznáte, mě odtekala plodovka abolesti jsem neměla třeba

monita0806
autor
11. srp 2020

Si připadám že histerčím.Ale mám časté stahováníbřicha a malá bolest u rodidel. Mám to rozmezí 10 minut, 7 minut. Myslím že dneska v noci oko nezavřu

hanih
11. srp 2020

Já bych třeba na pravidelné kontrakce po pěti minutách nečekala. Měla jsem kontrakce po cca deseti minutách, cestou do porodnice se ten interval ještě protáhl a doktorka mě hned hnala na box, že rodím a ani příprava se nestihla. Pokud si nejsi jistá, klidně jeď hned, on ti nikdo hlavu neutrhne a ty budeš mír aspoň klid.

zelenaesmolda
11. srp 2020

@hanih
ja mela kontrakce rovnou po 2 minutach

martt
11. srp 2020

@monita0806 Určitě nehystercis. Ja když jsem čekala druhý ditko, také jsem se bála jestli poznám porod, protože první jsem měla též vyvolávany. Mne třeba začali kontrakce po cca10 min. Tak jsme se hned sebrali jeli do porodnice, kde už jsem měla kontrakce po 3minutach pichli vodu a cca do hodiny jsem porodila.

hanih
12. srp 2020

@zelenaesmolda No ty jo! A jak dlouho trvalo, než jsi porodila? Bych asi panikařila, jak se znám 😊

puhelin
12. srp 2020

Jedte kdyz budete mit pocit, ze uz je cas.
Kdybych cekala na plodovou vodu, rodim v aute. A pravidelne kontrakce jsem nemela ani cestou na box. Stale po 3 az 7 minutach.

marti89
12. srp 2020

Já porodila po prasklé vodě po 1 kontrakci, co jsem poznala jako kontrakci, do 20 minut s jednou tupou bolestí staženého břicha (kontrakce jsem prostě necítila). Takže bych spíš intuitivně hlídala, jestli je to ještě snesitelné, nebo už cítím, že mam potřebu jet (čeká mi to brzy taky a nerada bych rodila po cestě, máme to tam přes hodinu).

zelenaesmolda
12. srp 2020

@hanih vzbudila jsem se v noci a za 1,5h byla na svete

hanih
12. srp 2020

@zelenaesmolda Tak to byl fofr... 😊

mama_veronika
25. srp 2020

Tak poslíčkov som mala deň pred pôrodom. Dala som si horúcu sprchu a prešli, takže som vedela že to niesú kontrakcie. Do pôrodnice som išla keď som mala kontrakcie čo 2 minúty, rovno na pôrodnú sál. Plodová voda neodtiekla. Malá sa narodila v plodovom obale.

petunam
8. říj 2020

Mě začali kontrakce v půl 11,hned po 3 minutách. Stopovat jsem začala asi při třetí kontrakci(bylo to jako mírná menstruační bolest). Do čtvrt na jednu jsem lezla po bytě a pátrala po internetu, jestli je to fakt ono 😁 pak jsem si dala horkou sprchu a jelikož bolesti trvaly, jeli jsme do porodnice. Za 2 hodiny byl malý na světě. Těžko říct, kdy vyjet. My to máme do porodnice 20 minut a když jsme dorazili, otevřená jsem byla na 7 prstů, takže fakt akorát. Jak tady psali, pokud jsou bolesti po 5 minutách a méně, tak rychle do porodnice

nikola_kopecka
Odpověď byla odstraněná
Zobraz

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru