Maminky máte aktuálnější zkušenosti?
Mně nevyhovoval, nedá se ve vaně o nic zapřít, takže jsem to vzdala.
Já byla ve vaně v první době porodní, na samotný porod jsem musela vylézt. Vůbec se nedivím a nerodila bych tak. Vana je velká a hluboká, voda musí sahat až nad břicho, aby to prý mělo efekt. Měřím 158 cm a ve vaně se pořádně nedá zapřít, několikrát mě při kontrakci musel manžel lovit pod hladinou, protože jak jsem se chtěla zapřít a nebylo čeho a podjely mi nohy o kraj vany, tak jsem zahučela pod vodu. Při samotném porodu jsem si potřebovala opravdu pevně zapřít nohy a to by ve vaně nešlo. Navíc jak je vana hluboká a není skleněná, tak tam porodní asistentka nemá šanci jakkoli zasáhnout, vidět, pomoct třeba v případě, že by mimčo mělo kolem tělíčka pupeční šňůru. Navíc při tlačení mnohdy dojde k "nehodě" a aby to plavalo kolem mě... no, asi jsem fajnovka, ale nelíbilo by se mi to. Mně se nejlíp tlačilo vsedě až skoro do předklonu a zapřít nohy a tuto polohu bych ve vaně nedala.
Do vody ne, ale krumlovskou porodnici mohu jen doporučit, s tou českobudějovickou fabrikou na děti se to nedá srovnat. 😉
Kámoška rodila v Krumlově a to do vody a prý hrůza, už by do toho nikdy nešla.
Já rodila před třemi lety v ČB a tuto porodnici si nemůžu vynachválit, vše na jedničku i personál! Samozřejmě se našla za celou dobu jedna trochu nepříjemná sestra na příjmu, ale jinam bych nešla. Už proto, že mají výbornou neonatologii. Ale na to ses neptala 🙂
Děkuju za rady 🙂 určitě chci rodit v Krumlově, ať už do vody nebo normálně 🙂 co se týče Budějovické porodnice, mám s ní svoje zkušenosti z pohledu zdravotníka a určitě bych do toho nešla...
@nicol22 Ahoj, v čk jsem rodila loni v srpnu, chodili jsme tam s mužem i na předporodní kurz, tam PA říkala, že vanu určitě doporučuje,do té "poslední chvíle"🙂 ale na samotný porod je lepší klasika - koza, prý i z toho důvodu, že dr. má lepší přehled-kdyby něco a hlavně po samotném porodu tam stejně tu ženskou musí dostat a zkontrolovat porodní cesty, jestli není třeba zašít., apod. Přesně takhle jsem to absolvovala, a musím říct, že kdybych do té vany i rodila, tak by mně asi na tu kozu pak museli odnést 😀 Jinak jsem byla velmi spokojená, do čb bych šla jen v případě předčasného porodu nebo zdravotních potíží u miminka kvůli té neonatalogii..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
jsem sice odjinud, ale porod do vody jsem taky zvažovala a rychle si ho po konzultaci s kámoškou porodní as. rozmyslela...má rizika infekcí atd...jsem ráda, že jsem rodila normálně 😉