Ahoj, zkušené matky. Nevíte, jestli při pozitivním streptokokovi může žena rodit do vody? Nebo alespoň otevírací dobu strávit ve vaně? I když třeba odtekla voda? Díky.
@nik1 není naprosto žádný logicky důvod to mamince zakázat .Při průkazu pozitivní GBS máš beckovyho streptokoka všude , i v moči .Antibiotika která se podávají do žíly máj údajně snížit riziko přenosu streptokoka skupiny B na děťátko , což je milá myšlenka , ale nikdo mi nevysvětlil ( ani na škole ani v praxi ) jak to vlastně ty antibiotika maj udělat ?!S největší pravděpodobností budeš nucena rodit mimo vodu (už kvůli kanyle a hadicce) , ale v praxi by ti to VUBEC nikdo neměl zakazovat ... Není to nic proti ničemu .
Ahoj, já měla pozitivního streptokoka. Při příjmu mi dali kapačkou atb, pak jsem šla do sprchy, pak mě PA vyšetřila a protože jsem byla asi jen na 4 cm, tak mi rovnou napustila horkou vanu, kde jsem strávila zhruba 3 krásné hodiny :D. Myslím že tak 1,5 hodinu před narozením malého jsem šla z vody a dostala jsem atb znovu. Do vody jsem tedy nerodila, fyzicky bych to nezvládla, ale asi by v tom problém nebyl.
Dík holky, pomohly jste mi. Přímo rodit do vody ještě nevím jestli chci, ale ve vodě se cítím hrozně dobře, tak aspoň ta vana na to otevírání by byla fajn. Sprcha je prd. A v porodnici si to pozjišťuju.
@nik1 každopádně se zeptej přímo v porodnici ( na porodním sále) , každý sál má jiný pravidla ...
@ter dík za upřesnění ... Nás učili to co jsem psala .Pacientka s pozitivním GBS má potencionálně infekční moč. Ale jak píšu .Zdegradovanemu a linemu zdravotnímu personálu to určitě přijde ,,vhod" . I když vůbec nic z logiky věci nebrání vaně .Naše porodnictví je bohužel v některých částech země na úrovni 30.let minulého století.... Ale samozřejmě jsou i zdravotnické zařízení , kde z pacientky s pozitivním GBS neudělají MRSA 😉
Zažila jsem spoustu i . v aplikaci ATB a jak píšeš, pacientka porodila do půl hodiny ...pak jsou tu porody v době kdy se buď test nedělal ještě a nebo ho vyhodnocují a není k dispozici .A ač plně chápu možné a spíše nepravděpodobné riziko pro miminko , nechápu občas reakce na GBS pozitivní rodičky .Zbytečná hysterie jako při spoustě jiných věcech.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@nik1 měla sem streptokok v těhotenství dali akorát kapacku se kterou sem mohla chodit a vůbec nemusela ležet takže sem chodila normálně i do sprchy ale jestli i do vody jako vany to fakt nevím a rodila sem 4 hodiny než ta kapacka dokapala poslední minutu sem Porodila i s plodovkou