Maminky,
ráda bych otevřela diskuzi ohledně porodů do vody. Za chvíli mám termín a mě se tento druh porodu velmi zamlouvá a chtěla bych ho zkusit - samozřejmě za předpokladu, že bude porod probíhat bez komplikací.
Podle toho, co jsem četla výhody převyšují nad riziky, ale i tak jsem vyděšena z toho jednoho rizika, a to možnost infekce. Pořád se nemohu rozhodnout.
Najde se tady maminka, která má s porodem do vody vlastní zkušenost a podělila se o ni?
Ahoj, nevim, co presne te zajima, ale ja pred necelyma dvema roky rodila do vody 🙂 Vse probihalo super, byla jsem celou dobu ve vane, nemela jsem ani klystyr a vse ok bez nehody 😁 Chvili pred tlacenim mi sama praskla plodova voda, videt tam vsichni videli, dite mi chytla uplne v klidu asistentka zaroven se mnou.. Zadnou infekci maly nemel, jen kratkou snuru, tak kdyz jsem sla z vany, normalne jsem se postavila a drzela maleho nekde v urovni podbrisku. Placenta se rodila az na luzku. Tu do vody porodit asi nesmis.
@michelle_01 Děkuji za reakci. Já mám právě dost obavy z té hygieny - aneb, jak ta voda bude vypadat. 😀 Takže obecně si byla s průběhem spokojena? Rodila bys takto znovu?
Voda vypadala docela v klidu 😁 Myslim ze ji dokonce i jednou v prubehu menili, zatimco jsem byla na wc, aby maly dobre dorotoval a porod se popohnal. Urcite bych tak rodila znova, mela jsem obavy, jestli budu schopna sama vylezt, ale uplne v pohode jsem byla schopna i dojit sama na pokoj a sednout si na postel 😁 Lidi co se tam chodili koukat se mi smali, ze spis vypadam jako v laznich nebo virivce. Vytlacila jsem hlavicku a cekalo se na dalsi kontrakci, ktera neprichazela, tak jsem odpocivala s usmevem a zavrenyma ocima 😁
ja vodu a varici naplnenou vanu milovala cele tehu, nesmirne jsem se na to tesila v ramci porodu, protoze to byl vzdycky balzam pro me, me telo i dusi... jakmile se ale rozjeli kontrakce, tak jsem ve vode nebyla schopna vydrzet vubec, proste mi to bylo najednou neprijemne a bylo mi z toho spatne, takze asi tak😀 nesnesla jsem ani pocit ve sprse, proste nejlepe mi bylo, kdyz jsem byla na suchu a mohla se pohybovat😀 ale tobe preji porod dle tvych snu🙂
@nikjean taky se pridam, ze se mi ve vode delalo spatne od zaludku. A to jsem rodila na pokoji s bazenkem, kde by mi porod do vody v pohode umoznili. O zadne negativni zkusenosti, kdyz do toho nekdo sel, jsem ale neslysela. Preju, aby ti to vyslo tak, jak si prejes🍀
@nikjean já se taky přidám... Před dvěma lety jsem rodila do vody, zcela neplánovaně... Porod probíhal normálně, ve 12:30 jsem šla do vany s bylinkama, a tak nějak se to pořádně rozjelo, nutilo tlačit a porodní asistentka mi navrhla rodit do vody, měla jsem k tomu všechny předpoklady prý, rizika minimální, nechala rozhodnutí na mě... Tak jsem souhlasila a dcera se narodila ve 12:53 do vody, a bylo to BOŽÍ ❤️ malou PA hned chytla (ikdyz mě to připadalo strašně dlouho) a dala mi maličkou hned na prsa,pak jsem si sama přestřihla pupeční šňůru, no prostě nádherný porod 😍❤️ šla bych do toho hned znovu..
@nikjean
@zuzanka_13 To je krásný. 😍 Snad budu mít také to štěstí.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@nikjean spíš bych zjišťovala, jestli tam, kde máš rodit, jsou tomu naklonění, protože i když píšou, že ano a mají vybavení, ve většině případů tě na samotné tlačení budou hnát na lehátko.. Byla jsem ve vaně celou dobu, ale prostě rodit me tam nenechali, že tam nevidí a nemají dite jak chytit a že to právě není hygienické..