Ahoj děvčata! Je možné, že se dny před porodem obejdou naprosto bez poslíčků a pak až boom přijde porod? Vím, že je to individuální, ale jsem prvorodička v 39tt, bolesti zatím žádný, akorát včera jsem měla příznaky, jak kdyby pnutí svalů v podbřišku (ale to jsem taky ušla 6 km lesním terénem).
Jelikož mám dělohu v opačném postavení, měsíčky se u mě nikdy neprojevovali křečemi v břichu, ale spíše tlakem na bedra. Takže vůbec nevím, jestli to nějak poznám pár dní předem. Díky za vaše zkušenosti.
@lamontana Poslíčky jsem nikdy nezažila🙂 Do posledního dne mi bylo naprosto skvěle, spala jsem celou noc, nic mě nebolelo. Pět dní po termínu přišly první bolesti - porodní🙂
u prvního porodu jsem měla poslíčka 4dny před a u druhého nic až pak rovnou kontrakce 😉
Taktéž nevím, co jsou to poslíčci. A to jsem byla otevťená už od 28. týdne, žádná bolest, tvrdnutí, nic. Pak jsem v 37. týdnu rovnou porodila, začaly mi kontrakce a bylo to.
Taky jsem je neměla, rovnou jsem rodila a to takovým fofrem, že jsem se nestačila divit 😉 🙂
@nebetka a co doktor? řekl ti že to vypadá, že to v nejbližší době přijde či jak? Jak to prožíváš? Už jsem nervózní a nejraději bych to měla vše za sebou!
Mě se totiž stal malej zázrak, v 38 tt se mi 3,2 kg macík otočil samovolně z konce pánevního do polohy hlavičkou a ráda bych ho nějak urychlila ven, než se zase otočí špatně🙂
@lamontana .. doktor říká, že je všechno v pořádku, problémy žádné nemám a ani nervózní nejsem, vůbec. Pořád se někdo ptá, jestli to chci mít už za sebou apod., ale já se cítím báječně, užívám si ten pocit, že mám miminko tak blízko,
je mi fajn. A abych pravdu řekla, zatím na porod vůbec nemyslím ... ale protože jsem už vlastně na konci těhotenství, musím se tento týden trošku nachystat, jak s věcmi do porodnice (tašku ještě sbalenou nemám), tak i trošku psychicky a sepsat porodní přání 🙂
Úžasný, že se Ti miminko otočilo a držím palce, ať tak zůstane a všechno proběhne v pořádku!
kéž by to také přišlo tak ráz naráz 😅
co to je ??? čtyřikrát jsme je čekala a nic
neměla jsem čest ani u jednoho z dětí 😉
@lamontana Taky jsem neměla poslíčky, ani u jednoho. Mám taky zakloněnou dělohu a u obou mi porod začal slabounkými bolestmi v kříži.
Rodila jsem v termínu a očekávané poslíčky u mě taktéž nedorazily, ale rovnou porod. 🙂
nene poslicky vubec nemusis mit. nekomu to zacne kontrakcemi, nekomu prasknutim vody. delohu dozadu uz davno nemas, rustem ditete se vzdy pretoci vpred.
taky jsem poslíčky vůbec neměla a pak až rovnou 40+3 porod (dvě hodiny po Hamiltonovi).
Ani já jsem žádné poslíčky neměla, prostě mi v noci praskla voda a ráno začaly kontrakce 🙂
je to možné, taky neznám. dokonce si myslím, že se vyskytují v menšině. v okolí si na ně stěžovala jen jedna holčina, ale ta na sebe přenese všechno, o čem se kde dočte, takže beru s rezervou 🙂
Poslíčky taky neznám, do posledního dne mi bylo skvěle, v jedenáct v noci jsem se vrátila z oslavy, za dvě hodiny mi praskla voda a za hodinu od prasknutí vody byla malá venku 🙂 šup a bylo to 😉
Je to možné, já poslíčky vůbec neměla.
taky jsem rodila dvakrat a vzdy bez poslicku 😵
taky jsem poslíčky nezažila 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj Lamontano, jsem na začátku 40.týdne a také jsem žádné poslíčky ještě neměla ...