Holky jak zvladate porod bez manzelu dekuji.. My mame sice do zari jeste chvili cas ale uz se bojim
@zuzibuzi už mám sice porod nějakou chvíli za sebou 😁 ale byla velká pravděpodobnost,že budu rodit sama. Malý si vybral akorát okno,mezi tatinkovo službama 😁 mě akorát mrzelo, že o to přijde,první setkání.on se bál,že sebou sekne,tak si trochu tu službu i přál. Ale nakonec to dopadlo tak,že jsem mu na sále i řekla,že má držet hubu,jak mi lezl na nervy 😂 takže v klidu,do září už by to fakt mohlo být v pohodě a ještě si možná po tom budeš říkat "že já ho nenechala doma "😂😂😂
No ja se prave bojim ze kvuli opatreni to bude dlouho trvat ja sama rodit nechci
Mám porod na konci května a jak se zdá, uvolňovat toto opatření asi moc nebudou. Takže... Snažím se s tím smířit. Příjemné to není, ale respektuji to. Aspoň vím, že mnou zvolená porodnice dovoluje přítomnost otce na 4. dobu porodní. Sice to pro mě postrádá logiku, potřebovala bych ho spíš na první dobu, ale ... Prostě nebudu schýzovat, to neprospěje mně, neprospěje to miminku, starší dceři, nikomu. A tak na to nemyslím moc a nebo se chválím, že budu hrdinka, že to dám. 🙂 A že starší dcera nebude aspoň sama.
Taky mám porody za sebou a oba bez manžela , ten první byl pro mě jako prvorodicku , trošičku náročnější ale kdyby tam byl tak by mi stejně nepomohl protože bych o ani nevnimala a druhý porod přes to že jsem překotně porodila doma tak u toho taky nebyl 😂 měl odpolední .... Celé dopoledne nic pak šel do práce a po cca 1 h mi praskla voda to jsem mu hned volala a přijel za půl hod. Ale to už byl malý venku 😁
Ja to taky chapu ale pro nas to je tezke ten chlap je opora
Já rodila chvilku před opatřením a nebyl tam ani tak. V jednu chvíli jsem si říkala, že kdyby tam byl, tak ho stejně pošlu pryč. Měla jsem výbornou pa, nikdo mi tam nechyběl🙂
Rodim za dva dny. Mrzí mě, že tam partner být nemůže, ale smířila jsem se s tím a zvládnu to. Co je, ale blbě a vadí mi je, že se musí rodit v roušce (ty samozřejmě musíte mít svoje), že Vám nikdo nepomůže (v naší nemocnici) s vecma od vrátnice a to mám pro sebe tašku, pro mimino a vajíčko s dekou a musím po schodech do druhého patra. Přála bych si aby tam mohl být před porodem, pomoc mi s vecma, do sprchy atd... Nedá se svítit. Jsem na nervy jen, že než se tam se vším dobelham, tak budu nasrana na všechny okolo. Ji AK nemyslím si, že v září to povolí, ale těžko rict
@alilali ty brďo, tak to si nedokáži představit,jak bych já tenkrát táhla všechno sebou. Jela jsem,když mi doma praskla voda a malý se narodil do 30min s tím,že mi dali vybrat,jestli přejdu na sál,nebo to dáme na vyšetřovně 🙄
Holky snad to dobre dopadne a budem mit u sebe oporu
@alilali já jsem si taky musela nést věci sama, manžel byl doma se spící dcerou-sla jsem plánovane. Měla jsem v plánu tak jít i kdyby nebyl plánovaný nástup. Ale teď teda nevím, jak bych to dala. Měla jsem asi 5 velkých bolestí, pak praskla voda a pak uz jsem nebyla schopna absolutně niceho.
Jinak teda musím říct, že když jsem šla tou nemocnici, s břichem, taskou, minula asi 20 chlapu a nikdo mi nenabídl pomoc, tak jsem z toho byla mírně řečeno zhnusena.
Já mám termín za devět dnů, pořád se modlím, aby ten zákaz po Velikonocích zrušili, ale upřímně tomu příliš nevěřím a i kdyby ho zrušilo ministerstvo, není jisté, že ho zruší samotné porodnice...Už se pomalu smiřuji, že na něj budu sama a jen doufám, že zůstane zachován bonding...Ačkoliv má otec dítěte právo ho vidět ihned po porodu, tak to málokterá porodnice umožňuje...
Nejhorší je, že když se nad tím člověk opravdu zamyslí, tak je ten zákaz strašně nedomyšlený ☹ A přijdeme o neopakovatelný zážitek...Nejvíc se děsím toho, že budu muset na císaře a miminko si pochovám kdo ví kdy, tady bych obzvlášť ocenila přítomnost manžela....
Co bych chápala je zákaz na oddělení šestinedělí
Do zari?? Neni mozne, aby soucasna situace do zari nepolevila, to uz by neutahl ani stat. Proc se stresujes takhle predem? Kamaradka rodi za tyden, tak ta to resi, ale s TP v zari bych se soustredila na normalni chod zivota a neprenasela zbytecne stresy na mimco.
Tak já rodila před 2 týdny, na porodním boxu jsem byla bez roušky, pouze když jsem šla mimo box tak jsem si ji dala. S vecma to bylo tak, že mě dovezli až před dveře porodnice, a pak vajíčko atd mi donesl personál,jak nás pouštěli. A já jela rodit s tím, že stejně tak jako tak porodim a nechtěla jsem se zbytečně stresovat tím, že tam budu sama. Stejně by za mě chlap neporodil, ano, jako psychická podpora je to fajn, ale dá se to zvládnout a užít si to i sama. Já si ty dvě hodiny po porodu s malickou na boxu fakt strašně moc užila. Zkuste si na tom najít i něco pozitivního a ne se stresovat kvůli něčemu co stejně neovlivnime.. Ale do září je casu dost, to si myslím, že se změní..
@hezz17 Ja to nepochopila 🤭 omlouvám se. Tak či tak, je to blbý, ale zas představit si,že tam půjde můj nebo něco partner a nakazí tam oddělení, které se pak zavře a to nevím kam až by rodičky musely jet, tak to přežiji. Jsme ženský, zvládnem vše. Jen teda to odnoseni věci by mohlo být nějak promyšlené, zvlášť když si sebou ženská musí vzít vše, od toaletního papíru až po plenky, přebalovací podložky atd...
@zuzibuzi Můj nejlepší a nejrychlejší porod byl bez manžela, mohla jsem se plně soustředit pouze na porod a na to jak dcera přichází na svět. První dva porody s manželem raději nebudu popisovat. Šla jsem na kurz hypnoporodu, abych si dokázala poradit sama a byl to můj nejkrásnější porod na který opravdu bmoc ráda vzpomínám. Takže jak pro koho je muž u porodu oporou, v podstatě mi nedokáže pomoci. Dříve jsem byla také pro, aby byl muž u porodu a teď to vidím úplně jinak.
Holky tu teda pisete zkusenosti ze radci bez chlapu u prvniho s manzelem a ted si to bez nej nedokazu predstavit tak nevim
@zuzibuzi prvy porod s manzelom, stejne akutni sekce takze tam nebol ale teraz sme si to chceli vynahradit a prd :/ ale uz som s tym zmierena.. spis ma stve ze potom neuvidi malu 3-4 dni, to je horsie..
A este poznamka k tomu odneseniu vajicka a tasiek, no po sekci si urcite vajicko s miminom a taskami neodnesiem sama, to nech si nejak vymyslia
Já to rozhodnutí kdysi nechala na manželovi. Poprvé jsem tam chtěla NĚKOHO, prostě přines - podej. Podruhé jsem věděla, že to asi spíš dám sama, než s někým, a nechala jsem na manželovi, jestli se podruhé a naposledy nerozhodne, že u toho chce být. Nechtěl a mně to nevadilo. Když porovnám rodit s někým a sama, ten porod sama byl pro mě lepší. Víc jsem se soustředila na sebe a zvládla to mnohem líp.
Rodim za 3 týdny. První porod 2018 byl s manželem a jako opora byl super. Moc rádi na to vzpomínáme 😊 teď jsem překvapivě úplně v pohodě, prostě jsem tu skutečnost,ze tam budu sama přijala a respektuji to. Možná jsem na sebe i víc pyšná, že to prostě zvládnu úplně sama. Manžela hodně mrzí, že neprestrihne pupeční šňůru a nepošle ho tak do zivota, tak bych to chtěla udělat za nej ♥️ takže se tím opravdu netrapim, neprospelo by to mě ani miminku. Stejně to nezměním. Z čeho mám akorát obavy, je rodit v roušce, snad to udycham. Kamarádka rodila teď a v té roušce hodně omdlevala 😕 jinak se ale na porod strašně těším, chci si ho užít 😊
Prvni porod v porodnici s manzelem, oba nevedomi do ceho jdeme,nedokazal mi pomahat,ptz jsem nesnesla jakykoli dotyk, mluveni...na druhou stranu mi vedomi,ze tam je,pomahalo, ptz PA byla protivna stara dura a kdyz tam byl on, tak na me nedrzkovala. Druhy porod prekotne doma, postaral se o zavolani hlidani pro syna a byl u nej. Pul hodiny po zacatku kontrakci se mala narodila, pockali jsme jeste na babi a dedu a jeli do porodnice. A treti porod planovane doma s PA, manzel se postaral o zavolani PA, svetlo,teplo a jen se mnou tise byl,nez prijela PA, malem to nestihla,hodku po zacatku kontrakci byla mala venku. Manzela jsem teda mela vlaatne jen jako namezdni silu,ktera se postara o vse kolem :D jenze to bylo doma. V porodnici si nedokazu predstavit byt sama, celit rutine,recem,natlaku,...personalu. Nerikam,ze vsude a ze kazdy personal,bohuzel je to hodne caste. A ja se pri porodu potrebuju soustredit na sebe a dychani a ne na otazky personalu. Ctvrty porod me ceka v srpnu, verim,ze bude vse ok a ja do porodnice nebudu muset, nicmene ksyby se vyskytla nejaka situace a ja do porodnice musela, doufam,ze twnhle fakt nedomysleny zakaz uz nebude platit.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@zuzibuzi taky máme termín v září, ale to snad do té doby povolí, nebo myslíš, že ne? Podle mě je to ještě dost dlouhá doba. Kamarádka má rodit za cca 4 týdny a je chudák vyřízená ...