Ahoj, pořídila jsem si poporodní pás a ráda bych se zaptala na vaše zkušenosti s používáním.
Je nějak dané, kdy se to má nosit? Jestli na noc, na den? Jestli u toho mám být nějak v klidu, nebo si to můžu vzít ven na procházku, uklízet s tím? Je nějaké max. doba, jak dlouho to mám mít? Stažené spíš víc, nebo jak je to příjemné? Jsem 3 týdny po porodu, je to ok? Atd. atd. Díky!
@barmil Diky, a z ceho prosim vychazis? Zatim hodne lidi radi naopak pouzivat, vcetne fyzio… 🤷🏻♀️
Z fyzio a z dvou porodu a toho, že i v 35 po 2detech mám úplně ploché bricho, bez diastazy ani jiných obtíží a pas jsem nikdy nevlastnila.
@barmil Tak nevim, no… Ja mam po 4 porodu, po druhem se to taky stahlo samo, po tretim uz to bylo trochu videt, tak ted bych to vraceni do normalu rada nejak podporila. Fyzio doporucovala, tak zjevne se to ruzni…
Sama nevím...jsem po třetím porodu,je mi 38 let a lidi mi nevěří,že ty tři děti mám.🤷🤪Bříško relativně ok,ale tentokrát teda diastaza je,nyní jsem 10 týdnů po porodu a stahovák používán hodně sporadicky,ale je to tím,že netravime leto doma.Pokud jsem doma,snažím se ho obden nasadit na tři hoďky.
Mě fyzio. v porodnici doporučila používat při procházkach a při zátěži ( úklid atd ) určitě ne když sedíš nebo ležíš. Ale byla jsem po císaři a silnější postava ( diastáza na 2 prsty.)
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Nemá. Oslabís ještě víc oslabené svaly. Místo aby makaly a stahovaly se tam, kam patří, maji umělou oporu a ještě víc ochabnou. Bez na fyzio, nech se zkontrolovat a doporučit si cvičení.