Poporodní sprcha. Oplatí se?

msgracia
7. srp 2022

Holky jaký máte názor na poporodni sprchu. Oplatí se? Kamarádka mi ji doporučila že používala při porodu, po porodu i v 6tinedeli. Díky

krisstina93
7. srp 2022

Musela sem si vygooglit, co to vlastně je. Mám 3 děti a ani sem o něčem podobném neměla tušení :D ale hned vidim, že bych se bez takové zbytečnosti hned obešla i počtvrté :D po porodu se prostě chodí do normální sprchy, u prvního jsem byla šitá a musela sem do sprchy chodit i čůrat, protože to strašně palelo, tohle by mě moc nezachranilo. V porodnici není problém vlézt do sprchy klidně po každém WC.

ferda90
7. srp 2022

@msgracia ahoj, já ani nevěděla, že něco takového existuje 🙂 Za mě je to zbytečný. Taky jsem byla šitá a curala ve sprše, ze začátku než ta bolest a pálení přešly.

ilonne
7. srp 2022

@msgracia zbytečně. Rodila jsem 3x, po každém porodu jsem se stejně na šestinedělí po každém WC sprchovala.

ronyx
7. srp 2022

Za mě úplná zbytečnost. Není nad klasickou sprchu.

msgracia
autor
7. srp 2022

Slyšela jsem právě že je to dobré. I někde to radila porodní asistentka. Tak mě zajímá jak se na díváte

gracinka7
7. srp 2022

Zbytečnost.

agneska7
7. srp 2022

Taky jsem teda musela googlit a teda nesmysl je to dobrý no 😂😂😂 vždyť je to úplně k ničemu 🤦🤦

michaela666
7. srp 2022

Úplně stejně mi posloužila láhev s pítkem( Rájec). Při porodu jsme z ní pila a po porodu používala na toaletě když nebyla možnost jít hned do sprchy. Na používání doma zbytečný krám, tam ti sprchu nikdo neblokuje.

marimanta
7. srp 2022

Že je to super marketingový tahák... Jinak zbytečnost. V porodnici byla bidetova sprška, doma jsem použila běžnou sprchu, kdykoli jsem potřebovala.

l01991
7. srp 2022

Taky jsem musela googlit😅 a blbost,to už stejně poslouži ta lahev jak tu někdo píše... jinak vše jsem řešila ve sprše a v pořádku,za ty peníze můžu koupit něco pro malou nebo syna.

j.a.n.i
7. srp 2022

@msgracia Dobré, k čemu? Tak maximálně pro někoho, kdo by dal dítě k adopci a týden po porodu šel do práce...

pabka
7. srp 2022

Mě Seznam ani nenašel co to je 😂😂😂 ale podle komentářů tady asi mám představu… a též myslím, ze se jde bez ni obejít.

mourovatakocka
7. srp 2022

@msgracia Tak dejme tomu, záleží, v jaké je člověk po porodu kondici, ale za mě nee.

ilonne
7. srp 2022

@msgracia ještě takto, stejně bys to používala na toaletě nebo ve sprše, ale určitě ne v posteli. Tak na to přece opravdu stačí sprcha v koupelně, ne?

lachtanice86
7. srp 2022

Úplná blbost

brigitasturcova
7. srp 2022

Já jsem ji dostala dárkem a byla to paráda, malá hodně plakala, tak to zkrátilo čas o tu sprchu, obzvlášť v porodnici, aby nebyla sama v pokoji, ale láhev poslouží stejně.

elesse
7. srp 2022

Takhle, vyuziti to ma, ale v porodnici byvaji na wc sprsky a doma jsem si vystacila s lahvi s pitkem

queenp
7. srp 2022

@msgracia Já po každém WC používala normálně PET láhev s vodou a v tom dycky 3 kapky oleje čajovníku a 3 kapky levandulovýho oleje pro lepší hojení a všecko bylo v pohodě.

emillyhk
7. srp 2022

Já ji měla. Do porodnice jsem si ji teda nebrala, tam jsem šla vždycky hned do sprchy. Doma jsem ji využila v noci, když jsem nechtěla mimino a manžela vzbudit tím, že budu zapínat sprchu. A později jsem ji využila k oplachům. Do teď ji používám při MS - nemůžu používat tampony, jak jsem byla zvyklá a není mi příjemné se neopláchnout. Jako žít bych bez toho mohla, na druhou stranu se mi těch asi 200 Kč vč. poštovného fakt vyplatilo 😉😄

kkryplikk
11. srp 2022

@msgracia Rodila jsem 2x a za me zbytecnost a vyhozeny penize... uz nevedi co by vymysleli za kraviny... 😟

kafr
11. srp 2022

Čurala jsem ve sprše a ještě si pak šití oplachla řapíkovým čajem.

camillaq
11. srp 2022

O tomhle jsem netušila že vůbec existuje, ale máme na WC umyvadlo, tak je si přikoupila bidetovou spršku co mají v porodnici a to je super.

lenulacek
11. srp 2022
maminaodrachel
11. srp 2022

Koupila jsem si od frida mom, používala jsem po porodu, a používám i teď 2 týdny po porodu 😄 za mě nejlepší investice a kalhotky jednorázový do porodnice též doporučuji Frída mom, je to dražší, ale ten materiál 🙏🏻 U prvního porodu jsme měla obyc flašku jako dalo se to, ale nic moc.

curliess
11. srp 2022

Mám na wc lahev od Rajec s vodou a po každém wc se oplachnu, dělala jsem to tak i v porodnici. Poslouží stejně, a nezůstane ti pak doma zbytecny krám

veronicka89
11. srp 2022

Uplne stejne dobre ( studena voda kterou si nalevate na genitalie pri curani ...nebo jen tak na osvezeni ) funguje i obycejna pet lahev...popripade pet lahev ve ktere v uzaveru jsou hrebikem udelane dirky ;)

Co bylo fajn byla chladici vlozka kterou jsem dostala v porodnici ...to bylo neco uzasneho 😆😍

amilu
13. srp 2022

@msgracia nevim jak ma kazdy cas se pokazde sprchovat.ja pouzivala taky takovou malou lahev s vodou a pak jeste sprej ktery mi dala moje dula. Ten byl vylozene na poporodni hojeni.prirodni. a bylo to super. Nekdy komfort stoji za to a po porodu rozhodne.hyckej se.

j.a.n.i
14. srp 2022

@amilu no, když jde člověk curat rovnou do sprchace, tak to vyjde rychleji, nez manipulace s lahvi na záchodě.

msgracia
autor
14. srp 2022

@j.a.n.i my sprchac nemáme. Máme jen vanu

ilonne
14. srp 2022

@msgracia my mame také jen vanu, trvá asi o dvě vteřiny déle než tam vlezes 😂. Tohle jsou fakt vyhozené peníze 🙈

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru