Poporodní pás. Je to účinné?

michaela1990xx
25. srp 2020

Budete si pořizovat, nebo pořídili jste, si poporodní pás? Je to účinné?

mama_veronika
25. srp 2020

Nemala som.

jjasmina
25. srp 2020

Neměla jsem

michaela1990xx
autor
25. srp 2020

🤷‍♀️ Jsem napsala špatně diakritiku, jsem byla ještě rozespala 😀

smudlinky
25. srp 2020

tusim jsem neměla poprodni, ale bederni- doporučili mi ho v porodnici kvuli rozestoupenym brisnim svalum.

danvitka
25. srp 2020

Zeptala bych se nějaké fyzio, protože někdo tvrdí že rozestup ještě zhoršuje protože se svaly nesnaží....mohu doporučit cvičení "zdravá maminka" nebo tak nějak.... hodně pomohlo

cherie24
25. srp 2020

@michaela1990xx taky jsem neměla. Údajně to spíš podporuje svaly v ochabování, protože tím, že to drží ten pás, tak to šetří svaly na břiše, které pak člověk nezapojuje, tak jak by měl. Ani se v tom nedá moc vydržet. Kamarádka ho měla a říkala, že to ani víc jak 2 hodiny na sobě nesnesla.

slunickovm
10. zář 2020

@michaela1990xx mela jsem a pomohl mi urcite. Mela jsem velke bolesti panve. Ale nosila jsem jen na krátkou dobu, sebou na procházku a po delsi chuzi si nasadila nebo doma kdyz uz jsem byla hodne unavena a maly porad plakal a ja ho nosila. Je fakt, ze svaly pod tim ochabuji bylo to i cítit. A clovek si na něj rad zvykne, ale nesmí. Ale pokud je clovek vyčerpaný, neco ho boli, tak svaly stejne nefunguji spravne. Hodne jsem se k tomu snažila cvičit a kdyz byl cas i nez jsem si ho nasadila. A kombinace cviceni, pasu mi hodne pomohla.

kacvac
10. zář 2020

Měla jsem. Už před porodem jsem měla problém s omezeným pohybem a po porodu jsem zůstala mrzak a plazila se o holich, protože mě neunesly nohy, jak se mi to po porodu uplne rozestoupilo. Pás mi pomohl, abych se aspoň trošku rozchodila. Nosila jsem jen občas, rozhodně ne pořád a určitě ne ani moc často. Prostě dle potřeby a uvážení.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru