Budete si pořizovat, nebo pořídili jste, si poporodní pás? Je to účinné?
Neměla jsem
🤷♀️ Jsem napsala špatně diakritiku, jsem byla ještě rozespala 😀
tusim jsem neměla poprodni, ale bederni- doporučili mi ho v porodnici kvuli rozestoupenym brisnim svalum.
Zeptala bych se nějaké fyzio, protože někdo tvrdí že rozestup ještě zhoršuje protože se svaly nesnaží....mohu doporučit cvičení "zdravá maminka" nebo tak nějak.... hodně pomohlo
@michaela1990xx taky jsem neměla. Údajně to spíš podporuje svaly v ochabování, protože tím, že to drží ten pás, tak to šetří svaly na břiše, které pak člověk nezapojuje, tak jak by měl. Ani se v tom nedá moc vydržet. Kamarádka ho měla a říkala, že to ani víc jak 2 hodiny na sobě nesnesla.
@michaela1990xx mela jsem a pomohl mi urcite. Mela jsem velke bolesti panve. Ale nosila jsem jen na krátkou dobu, sebou na procházku a po delsi chuzi si nasadila nebo doma kdyz uz jsem byla hodne unavena a maly porad plakal a ja ho nosila. Je fakt, ze svaly pod tim ochabuji bylo to i cítit. A clovek si na něj rad zvykne, ale nesmí. Ale pokud je clovek vyčerpaný, neco ho boli, tak svaly stejne nefunguji spravne. Hodne jsem se k tomu snažila cvičit a kdyz byl cas i nez jsem si ho nasadila. A kombinace cviceni, pasu mi hodne pomohla.
Měla jsem. Už před porodem jsem měla problém s omezeným pohybem a po porodu jsem zůstala mrzak a plazila se o holich, protože mě neunesly nohy, jak se mi to po porodu uplne rozestoupilo. Pás mi pomohl, abych se aspoň trošku rozchodila. Nosila jsem jen občas, rozhodně ne pořád a určitě ne ani moc často. Prostě dle potřeby a uvážení.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Nemala som.