Ahoj holky, jsem 37 tt, malá je pořád koncem pánevním. Dnes jsem se ptala dr, zda bude císař a on mi řekl, ze to záleží na porodnikovi. Pokud se neotočí, nemůžu si sama zvolit císaře? Z okolí znám pár případů, kdy po komplikovaném porodu zůstalo děťátko postižené. Proto nechci riskovat. Díky za odpovědi.
Mně řekl doktor při kontrole v porodnici, že to záleží na mně, jak se rozhodnu... Taky jsem nechtěla riskovat a vybrala si císaře. A doktor, který Vám to řekl, byl Váš gynekolog nebo už doktor v porodnici?
@blaka83 mě se taky ptali, jenže když jsem řekla, že chci přirozeně, tak mě začali přesvědčovat, že císař by byl lepší. takže mně příjde, že oni se zeptají, ale jsou radši za odpověď císař. A většina rodiček to tak i chce. Odpověď, že přirozeně, moc rádi neslyší.
Věřím, že SC je v příp. KP lepší.
Já se v r 2007 těšila na přiroz. porod. Ale měla jsem KP, dlouhodobě. Ptala js se gyn. s obavami, jak budu rodit, a on jednoznačně odpověděl, že SC. Gynekolog byl zároveň i mnou zvolený porodník-operatér. Uklidnil mě. Jsem drobná štíhlá křehká fyzicky i psychicky. Porod KP je určitě mnohem těžší než záhlavím a hrozí víc komplikací i větší natržení a krvácení.
Nadále upřednostňuji přiroz. porody, SC byl negativní zážitek, velké bolesti dělohy poté, dlouhá rekonvalescence, chození v předklonu, bolel smích, kašel...ztráty krve, jizvy na děloze i kůži, .. je to operace, jste v ohrožení života jako při každé jiné operaci, i lokální anestezie výjimečně může způsobit ochrnutí,.. spousta rizik. Ale přesto, kdybych znovu měla KP, znovu volím raději SC, na porod bych si se svou přecitlivělostí a nízkým prahem bolesti netroufla.
@annyes zkoušej ještě pro otočení miminka moxování.. Prozkoumej taky, zda nemáš nějaké strachy ohl. toho mít dítě, porodit ho, uživit, vychovat,.... zda jsou vztahy vás rodičů harmonické. To vše může mít vliv, dítěti se na svět nechce, brání se, proto se nepřirozeně otočí - šprajcne
Ahojky,syn byl také koncem pánevním a při sepsání porodopisu ve 36tt mi rovnou naplánovali císaře,s tím,že kdyby se prcek do té doby otočil budu rodit přirozeně.
@danielamandala děkuji za odpověď. Těmi otázkami jsem se zabývala a je pravda, že jsem měla od začátku téměř do konce fyzicky hodně komplikované těhotenství tím pádem se to odráželo na moji psychice. Mohla bych vás poprosit více informací o moxovani? Mám vyhledat odborníka nebo můžu provádět sama? Existují na to speciální tyčinky a kde přesně najít body? Díky.
ahoj. Já mám dítě KP a chystám se rodit přirozeně, rodím v porodnici, kde s tím problém nemají a přijde to jak jim, tak mě pro dítě lepší. Pokud budou komplikace, půjdu na císaře, ale pro mě je to hrůzostrašná operace, mám špatné zkušenosti s lokální anestezií teď v těhotenství, které bylo problematické, nicméně na to, že mi vyhrožovali předčasným porodem ve 24.tt, jsem v 37 naprosto v klidu 🙂 já sama a 4/5 mé rodiny jsme narozeni přirozeně koncem pánevním, takže já v tom takovou hrůzu nevidím. Pořídila jsem si aniball a začnu s ním cvičit, taky mám homeopatika na lepší průběh nemoci, mimčo má ideální polohu a váhu, takže přirozenému porodu nic nebrání 🙂 držím pěsti, ať to dopadne co nejlépe, ať už půjdeš císařem nebo přirozeně 🙂
@annyes bohužel více nevím, neprováděla jsem, neměla jsem na to peníze, nabízela mi to má lektorka jogy a předporod. kurzu. Pokud jste měla/máte takové fyz. i psych. potíže, sedí mi to na "šprajclé" mimi a přínosnější pro vás oba by bylo zaměřit se na to si to v sobě vyřešit; jen mox pomoct nemusí, když je to takhle... Začněte "zevnitř ven" - od sebe - a pak přidejte mox.. ;) Vřele doporučuji metodu RUŠ Rychlá a Účinná změna Skutečnosti) - na webu www.metodarus.cz najdete terapeuty v místě svého bydliště. 🙂
@obyvatelka šikovná rodina.. 🙂 odvážní, obdivuji! je dobře slyšet pozitivní názory a že to jde. díky. ostatně pravda - pokusit se a zakončit SC lze vždycky (akorát, ptž pijete, příp. jíte, či z dův. nastalých komplikací, anestezie pak bývá náhle a celková :S)
na lepší průběh porodu, ne nemoci 😀 píšu kraviny 😀
@danielamandala po problémech s částečnou anestezií mi případná celková moc nevadí 🙂 od toho tam budu mít manžela, aby se o prcka postaral, než se vzpamatuju 🙂
@betelgeuzz hodně záleží na porodnici, ale je pravda, že spousta doktorů už neumí rodit KP, hrozně se toho bojí a ženou všechny ženské na císaře.....proto je pro ty mladší KP naprosté scifi 😀
@obyvatelka však to píšu, že záleží na porodnici 😉 Kdo chce rodit přirozeně, musí hledat, většina porodnic dává přednost císaři.
Obě děti byly KP. Obě se narodily císařem. U první jinou možnost v porodnici ani nepřipoustěli ( a já byla tedy radši) a u druhého mi původně chtěli dát vybrat, ale kvůli stavu jizvy opět nařízen císař. Myslím, že sekce u KP jsou nemocnicemi všeobecně preferovanější.
@annyes Ahoj, měla jsem malého take KP, v Praze Podolí automaticky posilají na císaře, proto jsme zkoušeli ještě konzultaci a ultrazvuk v Hořovicích, kde s porody KP přirozeně nemají problém. Bohužel prcek měl pod sebou ještě nožičky, tak ani tam mi přirozený porod KP nedoporučili. Takže nakonec jsem šla na plánovanou sekci, i když se mi tedy vůbec nechtělo a do poslední chvíle jsem doufala, že se malý otočí. Zkoušela jsem homeopatika, cvičení, i to moxování, ale bohužel nezabralo. Byla jsem na jedné návštěvě u paní, co to dělá, vysvětlila mi, jak provádět a poté jsem moxovala doma. Pokud jsi z Prahy, můžu ti dát kontakt. Chce to ale začít dřív, také jsem začala takhle pozdě a možná proto to nemělo ten efekt. Ale určitě to zkus, třeba se zadaří. Držim palce, ať se miminko otočí!
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@annyes kontaktuj porodnici, kde chceš rodit, možná ti rovnou naplánují císaře. Tohle hodně záleží na konkrétní porodnici, ale ze své zkušenosti vím, že je těžší najít porodnici, kde nechají KP rodit přirozeně. Většina porodnic upřednostňuje císař.