Ahoj holky nevím jestli tu podobné téma je ale chtěla bych se jen na něco zeptat.Většina z vás řeší problémy s vyšší váhou po porodu.Já mám dvě děti a vážím ještě míň než před druhým těhu.Umíte některá poradit co s tím abych něco přibrala?Slyšela jsem že pomůže i nějaký vitamíny ale nevím jestli je to púravda a zda to pomůže.Díky moc za rady
kamaradovi doporucil DR B12 vitamin, ze podporuje chut k jidlu a nebo ti nejaka kila poslu nechces 😀
zatím ještě kojím ale už ne tak často.Právě že sem hodně schodila ikdyž se narodil první syn a když sem přestala kojit tak mi žádný kila nahoru nešly spíš sem ještě s váhou šla dolu.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Taky mám tento problém (celoživotně)... A kojíš? Ubývání váhy při kojení je úplně normální, kojení je energeticky náročnější než těhotenství... Vitamíny určitě ber a je fajn nechat si sem tam udělat i krvní testy... Mně teď třeba vyšlo extrémně nízké železo 😒 Nebýt virózy, ani by se na to nepřišlo, dokud bych sebou někde nešvihla... 😒
Jinak žádné vitamíny, po kterých by se zaručeně přibralo teda neznám... 😔
Jinak na přibírání se doporučuje hodně jíst, energeticky náročné jídla, jíst hodně kaše (třeba dát si večer po večeři), do jídla přidávat tuky - např. smetanu nebo lžičku másla (třeba do té kaše)... Super jsou Nutridrink(y) z lékárny (třeba na sváču), ale to je dražší záležitost...
Pokud ale nemáš nějaké obtíže, asi bych to ale řešila, až dokojíš... Uvidíš, co ti ta váha udělá pak.