Po porodu 🙂

lasicek
16. kvě 2015

Mám 5 měsíců po porodu. Těhotenatví bylo bez problému. Porod děsný, ale po něm ještě horší. Šili mě snad dvě hodiny, pak mě po týdnu ještě čistili. Při čůrání to bolelo jak čert. Krvavé bradavky byly taky bezva. Dostala jsem hned několik zánětů. Mám hnusnou jizvu po nástřihu, pipinu opuchlou a stále bolavou (hlavně ve vnitř jsou boule a výrustek či co) hráz je stále citlivá a nateklá. Mám hemeroidy a nemůžu se jich zbavit. Prsa nám až na pupku a k tomu nový zánět . Jako bonus jsem dostala menstruaci už v druhém měsíci. Tohle jsem vůbec nečekala. Tak si říkám, co mě může ještě potkat?

eldrag
16. kvě 2015

@lasicek no to je parádička... gynekolog ti může napsat doporučení na plastiku spodku, když bude rozumný pochopí tvé zdr. problémy způsobené poporodním šitím. Zkus nějaké přípravky na hemoroidy a mytí v dubové kůře. Tělo se po porodu dává dohromady klidne i dva roky... sama mám také pár obtíží ještě způsobených porodem. Zkus treba i nejaké přírodní povzbuzení mysli 🙂 držím palce pro lepší zítřky

junkka
16. kvě 2015

@lasicek Ježíši, mě to teprve čeká, to jsem si asi ani neměla číst 😀

eldrag
16. kvě 2015

@junkka všichni nemají takové obtíže jako zakladatelka neboj. Jediné co čti je správné dýchaní a tlačení u porodu 😉

eficenka
16. kvě 2015

@junkka
proto doporučuji aniball, koukni - je tu i skupinka a 90% žen, tkeré aniball používají rodí bez nástřihu 🙂

eficenka
16. kvě 2015

@lasicek
☹ mrzí mě, čím sis přošla.. bohužel tato vizitka je kritickým stavem našich porodnic
- uspěchávání porodu, nucení porodu v leže / pololeže ,
špatná technika kojení a rady jak za komunismu, kde nejlépe bylo přeučit dítě na sunar...
Nemáš někoho, kdo by na hodinku mohl povozit kočárek? dát si sprchu? odpočnout si?
ad spodek - gynekolog může dát žádanku na plastiku , k bradavkám - koukni na mamila.sk na dobrou laktační poradkyni, určitě poradí a bradavky se upraví 😉

lasicek
autor
16. kvě 2015

@junkka To víš o takových věcech se moc nepíše 🙂

lasicek
autor
16. kvě 2015

@eficenka Dubovou kůru jsem měla už v porodnici a poctivě mažu i teď. Měla jsem i hema čípky a nepomohlo.
S kojením mě už pomohla lak. Poradkyně.
Do porodu jsem byla zdravý člověk, atb a teploty jsem měla naposledy ve škole na prvním stupni, narkózu i zimnici poprvé v životě. Nestačila zírat co se mi všechno děje. Tělo mě nějak selhalo a sklamalo. Teď musím něco udělat s tou spodní částí. Další porod jen tak nehrozí.

kachnanek
16. kvě 2015

Já bych ti ještě poradila pravidelné sedací koupele v dubové kůře, to mně teda taky vždycky pomohlo. A je fakt že s tím hojením to fakt trvá, taky jsem byla úplně nešťastná, jestli se to vůbec někdy správí a spravilo. Musí se to prostě vydržet...

lasicek
autor
16. kvě 2015

@kachnanek myslíš, že je koupel lepší než gel? Jsem trochu zoufalá vyzkouším i koupel.

emisekkk
16. kvě 2015

@lasicek jak to čtu, tak musím říct - vítej v mém světě....přesně toto jsem prožívala po prvním porodu. Ono se to časem všechno srovná, ale nejhorší je, že to člověk nečeká a krom toho nemá čas sám na sebe a na zahojení se.
Bradavky mám do krve u každího dítěte a není to špatnou technikou kojení, prostě není. A rozumná poradkyně, na kterou jsem narazila až bohužel u třetího dítěte, ti to potvrdí. Bradavky má každý jinak citlivé a odolné, Pokud má člověk sklon k exemům, tak má zaděláno na problém. Kojila jsem pak už jen přes kloboučky. Zánětů a retencí také prošla několik.
Byla jsem špatně sešitá, už jsem měla domluvenou plastiku, ale znovu jsem otěhotněla, takže se to vyřešilo samo a na podruhé mě sešili O.K. Při každém styku jsem se znovu roztrhla, mazec.
Hemoroidy je kapitola sama pro sebe. Dopročuji proctoglyvenol - čípky + mast. Volně prodejné a opravdu výborné. Dále pak Detralex - jsou to tablety na podporu žilní stěny a proti zánětu, bohužel na předpis, i když pak platíš v lékárně. Ale existuje volně prodejná alternativa, zeptej se v lékárně. Je to drahé, ale zabírá to, ale musíš být trpělivá - cca 14 dnů - než to zabere. Brala jsem i při kojení. Kamarádka na tom byla stejně, nadiktovala jsem jí toto a za 14 dnů volala, že opravdu zabralo. Jo a jinak před stolicí doporučuju si konečník promáznout jakýmkoliv krémem, třeba i na hemoroidy, ať to líp jde.
Jak tady holky doporučují dubovou kůru, jo dobrý, ale čajíček pro "začátečníky" 🙂. Chce to něco razantnějšího.

kachnanek
16. kvě 2015

@lasicek To nevím, mně pomohla koupel víc. Taky mně radila poradkyně po porodu dát tampon zmrznout do mrazáku, potřít ho mastičkou na hemeroidy a přiložit. Nikdy jsem to ale nevyzkoušela… Co se týče spodku tak se prodávají gelový vložky, který taky dáš zchladit a pak by měly pomoct při zplasknutí jestli seš opuchlá...

mishell56
17. kvě 2015

@junkka 😲 😲 jsme na tom stejně teď jsem se vyděsila jak nikdy

marcicek84
17. kvě 2015

tak tak zřízená jsem nebyla ni po tom císaři, ten mi přišel naprosto v klidu a v pohodě...

lasicek
autor
17. kvě 2015

Ježíši, děsit jsem nikoho nechtěla. Já jsem sama překvapená, co se může všechno stát. Ale taky nemusí, že? Doporučuji sebou hned do porodnice dubovou kůru, purelan na bradavky a poporodní vložky s tulipánem. Spotřebovala jsem hned 10 balíků za celé krvácení. Doma mít nachystaný paralen, čípky na zácpu pro kojící, kojící čaje. Ono když budeš nachystaná, tak se nic nestane. Manžel chodil do lékárny snad denně, lékarnice už se na něj culí.

lasicek
autor
17. kvě 2015

@emisekkk děkuji moc, určitě vyzkouším. Gynekoložka mi řekla, že to může trvat i půl roku, než se to dá všechno dohromady. No ale u mě se to samo asi nespraví. Budu se muset objednat a probrat to. Díky za napsání.

veronika182
18. kvě 2015

No holky, já mám do porodu teda ještě půl roku, ale koukám, že se budu muset začít připravovat na všechny varianty 😖

dokument
18. kvě 2015

po porodu to proste uz neni a nikdy nebude jako driv. Bohuzel. Proto jsem rada, ze jsem mela dite az pozdeji, protoze co se se mnou stalo po porodu a behem kojeni, to jsem nidky necekala. Dilci problemy zkus vyresit - mast na hemoroidy, mast na popraskane bradavky a zbytek konzultovat s doktorem. Jizva po nstrihu - ja nastrih nemela, natrhla jsem se trosku a mela jeden steh. I tak to "tam" vypada hnusne, je to videt a proste to neni jako driv. Kdybych aspon fungovala jako driv, ale ani to ne. Takze to je proste dan za dite a materstvi. Neda se nic delat. Co lze "spravit" muze se clovek pokusit to udelat, ale zbytecne se netrapit s tim, co uz "spravit" nelze.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru