Při porodu jsem měla malinký nástřih, ale při finálním tlačení se mi díky tomu udělal z malinkého nástřihu velikánský modrák/hematom zasahující až skoro do poloviny zadku (modřina lelzla vesele z kalhotek). Toto podle fyzioterapeuta způsobilo podráždění nervu u SI skloubení, se kterým jsem měla problémy už před 1,těhotenstvím a pravidelně jsem na to cvičila (což ovšem pak ve vyšším stupni těhotenství už nebylo možné). Hematom mi nastartoval kolem nervu zánět a následovalo pomalé hojení +5.týdenní blokáda zad, která mě bolela/trápila mnohem víc než celkové hojení po porodu (pidi nástřihu). Povolené břicho, které záda vůbec nedželo mi samozřejmě moc nepomohálo, ale to jsem brala jako součást 6-nedělí a snažila jsem se pomaličku cvičit na posílení, ovšem to bylo možné až tak po 8tydnech od porodu (coz je celkem dlouha doba na to, ze uz v porodnici doporucuji posilovat panevni dno). A tak se ptám:
Měla jste některá podobný problém? Pokud ano, přivodilo vám to jen tlačení nebo spíš tak celkově oslabení svalů zad a břicha? Myslíte, že pokud se toto přivodí tlačením, lze tomu nějak předejít? (cviky na posileni panevniho dna, plavani... atd.)?
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, na záda trpím už hodně dlouho, zablokovaná SI taky moc dobře znám. Já jsem v těhotenství chodila na cvičení pro těhotné a pravidelně na rehabilitace. S porodem jsem problémy neměla, spíš až potom při ohýbání se do postýlky a do kočárku, ale za to myslím mohly spíš oslabené břišní svaly. Nejsem doktor, ale myslím, že i u tebe to tak mohlo být. 😉