Ahoj holky, prosím o radu. Chtěla jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s vyvoláním porodu? Kdy k němu přistupují? Po kolika dnech po termínu? V úterý mi bylo řečeno, že mám ještě čípek uzavřený a malý ještě dostatečně nesestoupil dolů, přesto je dost velký a břicho mám nízko až až..Nevím, kam ještě mi má sestoupit..Prosím pokud máte nějakou zkušenost, budu moc ráda za vaše názory..
Mela jsem vyvolavany porod 3. Den po terminu, ale z duvodu vysokeho krevniho tlaku. Jestli neni zadna jina komplikace zpravidla se zacne vyvolavat 10. Den po. Vyvolavaci tableta mi rozjela kontrakce, pak mi i voda praskla, beztak jsem se ale neotvirala a vse skoncilo akutnim CS. Ale to nechci strasit, kazdy na to reaguje jinak ... 😉
40+ 6 jsem si to vyvolání vydupala a ještě že tak plodová voda byla už dost zakalené a kazila se
No z té plodové vody mám strach, teď jsem brala víc jak měsíc antibiotika a jestli budu i přenášet, jakože to vypadá, že asi budu, tak to mě asi slehne. Nehledě tomu, že bydlet na vesnici kde vás každý zná a každý se furt ptá, už mi to úplně leze krkem. Jela jsem z kontroly včera hrozně zklamaná, doufala jsem,že mi bude řečeno, že už se otevírám a nic..Ale furt doufám, že se to ještě rozhýbe samo..
ja mela termin druhej termin 26.12. a na poradne jsem byla 27.12. doktor mi rekl ze mam malo plodovky, ze je to v poradku ale hranicni a nabidl mi termin v patek nebo pondeli tedy 30.12. nebo 2.1. dalsi poradnu mi naplanoval na 29. a uz si me tam nechaly....O pulnoci mi zavedly jednu tabletku k cipku a asi v 6 rano druhou primo do cipku, to bylo hodne neprijemny. Nakonec se malej narodil cisarem pro nepostup a spatny ozvy nekdy o pul 11 dopoledne....a bylo to 41 plus 0
Kamarádce vyvolávali poprvé 7. den přenášení, podruhé chtěli vyvolávat 10. den, ale kamarádka noc předtím porodila. Dula jí donesla nějaký nápoj z vodky, meruňkového džusu a ricinového oleje a prý to pak byl fofr 😉
@kapitanluu Pokud není nějaký zdravotní nebo jiný problém,vyvolává se většinou 10.den po termínu (platí termín dle UTZ ve 12.týdnu).
Pokud je vse ok, tlak, placenta, otoky, plod je vitalni atd. tak nechavaji 10-14dni prenaset, potom indikace :-/
Ahoj záleží na doktorovi já šla 41+0
14 dní po termínu a pak vyvolání...
@kapitanluu v den termínu jsem byla na kontrole a taky nic. Dr říkala, že to ještě nebude, a ať přijdu v úterý (kontrola byla v sobotu). V neděli jsme šli na dloooouhou procházku, večer červený víno, horká sprcha. V noci mi začaly bolesti, v pondelí ráno odešla zátka a už to jelo. Vše se může změnit během hodiny. Ségra přenášela 5 dní. Na kontrole ji řekli, že je úplně zavřená a že to nebude a domluvili ji termín vyvolání. Dělali ji i týden před tím Hamiltona a nic. Když došla z kontroly domů, začaly ji kontrakce a během několika hodin byla Ellinka na světě 🙂
Termin vyvolani jsem mela na 41+3, v 41tt mi doktor udelal Hamiltona a 41+1 se maly narodil 🙂
@kapitanluu já se začala otevírat od 30. týdne a od 36. týdne jsem rodila každý víkend po kontrole v rizikovce 😀 nakonec jsem přenášela, malá byla hodně velká, už jsem nemohla dýchat, hýbat se, nic - bylo to fakt peklo... byla týden po termínu a dr. mi řekla, že oficiálně můžeme ještě týden počkat a pak bych musela na vyvolávačku, nebo druhý den ráno dobrovolně nastoupit a vykouřit ji ven. Bála jsem se toho jak čert kříže, nicméně jsem do toho šla dobrovolně, protože už jsem fakt dál nemohla a byl to super rychlý, pohodový porod naprosto bez komplikací - do prasknutí vody (6.h) byly pravidelné velmi slabé kontrakce, pohodička, mohla jsem si tam vzít štrikování, pak prdla voda a za 2 hoďky byla malá venku. Pro mě jeden z nejkrásnějších životních zážitků.
@kapitanluu já jsem měla termín 5. a 7. 3 (16) a na vyvolání jsem nastupovala 13. 3., to jsem večer dostala první tabletku, po všem se nedělo naprosto nic, naprosto zavřená, monitory v nejlepším pořádku a nakonec 18. 3. klidný CS (tuším 41+5) - dítě i plodovka ukázkové, prostě se tý mršce nechtělo ven. Jak se všichni ptali, to bylo moc fajn, ten konec už nebyl nejpříjemnější...
Většinou co vím z okolí tak 10 dní po termínu, mně teda už 7 dní po termínu, kvůli velikosti plodu v poměru k velikosti pánve. Porod proběhl hladce.
@msimankova no hele mně se naopak nikdo neptal, přišlo mi, že ty poslední týdny mně už raději nikdo ani nepsal-nevolal, aby náhodou nerušil porod 🙂. Zato rodina a manžel si to prý vyžírali 😀.
@eviicka no známej měl takovou drzost, že se zeptal rovnou mně 🙂 Tak už je venku? Vtipálek, odpověď od vorvaně si za rámeček nedal 😂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
U me zacali byt nervozni uz dva dny pred terminem 🙂 pritom bylo vse ok a dite male, pod 3 kg odhad. Byla jsem v Podoli. Jinak standart na pristoupeni k vyvolani je 10-14 dnu, predtim jeste zkousi Hamiltona, kdyz maminka chce (i kdyz pry nekde se neptaji....ale meli by).