Plánovaný císařský řez - zavodnění. Zmizí to po císaři?

peta2020
20. čer 2021

Ahojte, 25.6. jdu na plánovaný císařský řez, malá je KP. Teď poslední měsíc mám nohy jak slůně, plné vody 🤦k večeru už to fakt dost bolí... zajímalo by mě tedy, zda to zavodnění a otoky zmizí spolu s císařem, či si říct pak o něco na odvodnění? Předem děkuji za info 🤗

palja
20. čer 2021

@peta2020 u mě otoky nohou zmizely až koncem šestinedělí. A porodem se to ještě zhoršilo
Měla jsem lýtka stejně tak tlustá jako stehna a to fakt nekecám, kotníky nikde. V porodnici mi řekli, že je to nástupem laktace, že až se rozkojim tak se začnu odvodnovat a otoky ustoupí. No nechtěla jsem jim vůbec věřit, myslela jsem, že mě chtějí jen odbyt, tak jsem to řešila pořád dokola, jenže mi furt tvrdili, že někdo to tak prostě má. Když jsem vyšla z pokoje, tak nohy jak konve měla každá druhá maminka. Už za 14 dní doma mi otoky ustoupily a koncem šestinedělí jsem měla kotníky štíhlé jako nikdy dřív. Takže někdo to tak prostě má a já jsem jim nechtěla věřit. Takže nevím, jestli ti budou chtít něco dát na odvodnění, protože po porodu se tělo začne odvodnovat samo, je to přirozený proces.

mamikry
20. čer 2021

@peta2020 Ja mam dojem, ze jsem po sekci tak otekla jako po prirozenem porodu nebyla, ale nohy mi natekly trochu pokazde. Cetla jsem nekde, ze je to i nedostatkem vlakniny, coz by s nemocnicni stravou byt mohlo. Ted naposledy mi splaskly do tydne od propusteni z porodnice.

hezz17
20. čer 2021

@peta2020 behem sn se to srovna.

vikybotka
20. čer 2021

Mne na opuch nôh pomol tvaroh 🙂

malinkaelinka
20. čer 2021

Ještě máš pár dní, zkus opravdu hodně omezit sůl ( zejména tu skrytou v šatech, salamech, pecivu atd), navýšit příjem bílkovin ( maso, ryby, tvaroh, obecně mléčné výrobky, luštěniny, semínka, ořechy....) a opravdu hooodne pit vodu.

veritanas
20. čer 2021

Popravdě v těchto vedrech by mi nepomohla ani svěcená voda..byla jsem totálně zavodněná a opuchlá. Ruce, nohy, tvář... Ihned po porodu se mi to srovnalo...v poradních jsem neobula ani papuče, ale po porodu frajerka...😉😉

purplerain
20. čer 2021

Byla jsem strašně oteklá po dvou porodech. Jeden přirozený, druhý císař. Pomohlo zvýšit příjem bílkovin. Po tom císaři jsem dokonce sáhla po proteinovém prášku a rozmichavala v mléce. Pomohlo to.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru