Ahojky, včera jsem byla v porodnici se objednat na plánovaný císařský řez, protože mám miminko zadečkem. A naprosto arogantní a nepříjemná doktorka mě objednala až na 28.12. a přitom termín porodu podle menstruace je 23.12. a podle ultrazvuku 30.12. . Měla jste některá z vás naplánován císařský řez taky takhle pozdě? Všude se totiž dočítám, že se plánuje tak týden až 14dní před termínem, aby člověk neměl zbytečně kontrakce, když jde stejně na císaře.
Díky moc za odpovědi a vaše reakce 🙂.
@wallyna ja se bala i tak, abych driv nerodila a dr. me ujistoval tyden pred cisarem na ko, ze urcite jeste vydrzim a kdyby neco, tak se to taky da stihnout. ja teda chodila kazdej tyden od 32tt do nemocnice na ambulanci porodniho salu kvuli malymu mnozstvi plodove vody, takze me kontrolovaly, za coz jsem byla rada,aspon jsem vedela, ze je vse ok. tak drzim palec, at to neni driv. a to jsi byla predpokladam v porodnici u te dr. ja taky mela malou KP a vaha odhad 4kg, zeptaly se me jestli chci rodit normalne. moje mamka me rodila, ale ja jsem rekla, ze radsi ne.
@mabe jo jo to mi právě řekla ta doktorka v porodnici, a celkově se mi prostě to vyšetření zdálo děsně odfláknuté oproti vyšetření u mého gynekologa, o císaři nepadlo ani slovo, pouze ten datum, když jsem se na něco zeptala tak mi dost odsekla, odhad váhy vůbec nevim, na ty zvy se skoro ani nepodívala :(, .... no prostě místo abych šla z porodnice s dobrým pocitem, že je mimi ok tak sem odcházela ještě více vynervovaná :(. Jinak mě můj gynekolog doporučoval jednoznačně císaře, že prý přirozený porod by byl dost riskantní.
i tak rikaly, kdyz me ji vytahovaly, ze je peknej macek. 🙂 i kdzy neznam prirozenej porod, tak to bylo bezvadny. mela jsem epidural, manza me drzel za ruku, bylo to bezva. 🙂
mě naplánovala dr. sekci 10dní před termínem porodu, ale tentokrát mám pocit že pojedeme dřív :(
Ahoj, já měla plánovanou sekci o 14 dní předem. MUDr. mi říkal, že se plánované sekce mohou dělat po ukončení 38 tt.
tak první porod taky nešel jak měl a doktor rozhodnul o císaři ve 23:05 a malá je 23:17 narozená, druhý porod už byl naplánovaný a malý se plánovaně narodil 37+5, druhý porod byl plánovaný protože se malý neotočil hlavičkou dolů a už jsem byla po tom jednom akutním císaři. Pokud bych ale prý první porodila normálně tak u nás nechávají rodit i neotočené děti normálně, ale jsem nakonec ráda za toho druhého císaře - mě odhad nikdy nedělali a v tom 37+5 se malý narodil a měl přes 4kila 😀
Já měla naplánováný císař a byla jsem 38+2🙂
@taniik aha .... když já se bojim, že ty pravý kontrakce nepoznám ..... třeba včera večer jsem měla vždycky tak půl minutový bolesti v podbřišku jako když mám menzes a tvrdý břicho asi pětkrát po sobě a pak se to uklidnilo ..... připadám si jako děsný střevo, že nepoznám co co je :(
@xsenova aha díky za tip 🙂, zkusim prcka přemluvit ať to tam ještě vydrží 🙂 ....... jinak jsem se právě té dr. ptala rovnou jestli by mi nedala dřívější termín, myslela jsem že kdybych šla 18.12. tak to budu v 38tt +3 a na vánoce bych byla už s prckem doma ..... ale řekla že to nejde že už nemá místo nebo co :(
@wallyna Nevím jak u vás, ale u nás po císaři pouští 6-7 den, a den porodu je nultý,taky bych brala dřívější termín (sekce je naplánovaná na 27.12.) ale dobrovolně trávit vánoce v porodnici když mám doma dvouletého prcka se mi nechce, taky přemlouvám ať tam vydrží, ale teď se cítím, že se každou chvíli rozpadnu
klidně bych to dnes brala 🙂 jsem 36+4... a malá dneska teda řádí
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@wallyna ahoj, ja mela planovaneho cisare tyden pred terminem