Budu rodit potřetí císařským řezem, tentokrát už plánovaně, oba předchozí byly akutní sc.
Tentokrát poprvé mám placentu na přední straně dělohy, dle utz DOLE.
Napište zda někdo měl podobný problém a jak probíhal SC.
Bojím se větší ztratou krve, pak hrozí odstranění dělohy dle mého dr.
dĚKUJI🤰🙂
Me toto prozatimne diagnostikoval gynekolog v 9tt. Mám zakázány sex, sport. Dal mi i domu zprávu, kdybych šla na pohotovost.
Říkal, ze se muže samozřejmě vytáhnout. Kdy vám tohle řekli? Uz na zacatku nebo v průběhu? 🙂 diky
@lucinda259 rodila som akutnou sekciou v 32tt kvôli abrupcii placenty, ktorá bola vcestna - p.praevia partialis... Tiež sa obávali veľkej krvnej straty (po prvom, prirodzenom pôrode sa mi placenta neodlucila, musela som na manuálnu lyzu v narkoze, kvôli silnému krvácaniu som dostala dve jednotky krvi), tesne pred zákrokom som podpisovala súhlas s histeroktomiou, našťastie sekcia prebehla bez problémov, bez prisilného krvácania, ale kvôli týmto problémom mi bolo ďalšie tehotenstvo výrazne nedoporucovane.
@luska__ mne až v 21tt a už sa nevytiahla....Pri dodržiavaní rád lekára je veľká šanca, že sa vytiahne
@stratilikova me rekl jen toto.. 😒 Do práce chodim, nosím i nákup a tak .
@stratilikova děkuji za zprávu,mě právě žádné rady nedal.Jen mi řekl co by hrozilo při masivním krvácení u SC.
@lucinda259 tak priebeh SC bol u mňa normálny, si myslím...jediný problém bol v tom, že malý bol ešte veľmi vysoko a nejako sa im nedal vybrať, museli urobiť väčší rez, tak mám o niečo väčšiu jazvu, tú vnútornú do tvaru T, ak som správne pochopila...Inak pri PP väčšie krvácanie hrozí skôr v tehotenstve než počas sekcie, to už ide všetko rýchlo a krvácanie je skôr individuálne než kvôli PP
@luska__
@stratilikova nejde o dodrziavanie rad lekara - placenta sa uchyti uz na zaciatku tehotenstva a ostane tam cely cas. Vzhladom k tomu ze na UZV ale nie je vidno kde presne je prichytena, tak "vytiahnutim" sa mysli to, ze jak deloha rastie tak pri vyssom uchyte sa volny spodok placenty, ktory povodne prekryval branku vytiahne vyssie a odkryje ju..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Taky jsem měla placentu dole, vcestnou a k tomu ještě přídatnou placentu na zadní stěně.Naplánován císař, dle ultrazvuku špatně umístěné cévy mezi nimi, hrozili odstraněním dělohy. Nevydržela jsem do termínu, začala krvácet, abrupce, akutní sekce. Syn je naštěstí v pořádku, já taky.Jakmile se ti nebude něco líbit, okamžitě se jeď nechat zkontrolovat.Radsi zbytečně, než pozdě.