Ahoj, nevím, kam toto téma zařadit. V porodnici jsme dostali domů placentu, asi to zní morbidně, ale zatím jí máme v mrazáku, je to ca 3 týdny. Chtěly bychom ji zakopat pod zasazený strom. Nevíte, jak dlouho placenta v mrazáku vydrží, případně co jiného se s ní dá dělat?
to teda taky koukam..... bylo to v CR?normalne se to podle me nesmi.
Jeste me napadlo snist🙂 asi bych ji taky zakopala pod strom)
Ahoj, já myslím, že vydrží hodně dlouho (rok?). Pokud ji teda nechcete sníst nebo podobně zpracovávat. Zakopala bych ji na zahradě, za chvilku rozmrzne zem, tak bych se do toho pustila.
Taky se divím, že se ji někdo může dostat 😒
Téda co se tady člověk ještě nedočte 😀 😀 Placentu přeci jen tak domů spolu s dítkem nedávají, takže když jste si o ní požádali, tak máš toto asi pečlivě nastudováno, ne 😎
To je hustý, nikdo mi ji ani neukázal, ani nedal domů 😀 Jenom jsem viděla jak sbírají z pupečníku krev do zkumavky 🙂
@ebsian kamarádce ji ukázali, jak byla moc potrhaná a že už prcka prakticky nijak nechránila a nevyživovala, že bylo na čase porodit 😀 já ji taky viděla, ale ani mě nenapadlo ji chtít. však ona stejně putovala určitě na svůj předem daný účel 🙂
@blahova_andrea Možná raděj nevidět, jenom jsem zahlídla, jak ji tahal když jsem jednou pak ještě zatlačila, ale jen jeho ruce. Asi lepší pro mě, nemusím vidět všechno, to hezčí jsem už po porodu viděla a to stačí. Ale rři představě, že si ji vezu domů 😅 Nesmrdí to pak už po 3 dnech v sáčku?
mě ji doktor ukázal, protože se rozplýval, že ji mám ve tvaru srdíčka, že to ještě neviděl, a bylo mi opravdu jedno, co s ní udělají, domů bych ji nechtěla, ... já myslela, že se domů ani dát nesmí, že je to biologický materiál, tak jako třeba amputovaná ruka, nebo co já vím 😕
Tak pokud vím, tak Tom Cruise jí snědl 😉 . V tom mrazáku je to celkem nebezpečné, aby se to nepopletlo...
No páni. 😕 nechápu k čemu to jako někomu je 😅 Přijde mi to divný, asi něco jako jak tu píše ladenka, že by si jako někdo vzal domů amputovanou ruku a dal si ji do mrazáku 😕
Ja tiez poznam jednu, co ju s manzelom zjedli ... ale nebolo to v CR ...
Ježiš já bych taky měla strach, že si to v mrazáku s něčím spletu 😝 Zahlídla jsem ji jen tak koutkem oka a hrozně mě to připomínalo velký játra (jak vepřový), taková barva i lesk 😅
Rodila jsem v Německu, jak jsem zjistila, je tu celkem normální brát si placentu domů. Ne že bych ji musela mít, ale holčina co mě rodila mi ji po porodu ukázala, která část byla přilepená na děloze a která byla u miminka a pak tak nějak automaticky na nás: "Určitě ji budete chtít s sebou, že" a šup, už byla v pytlíku a manžel ji měl v ruce. Sice to nebyla zrovna nejpříjemnější podívaná, už se děsím, až jí vybalíme a znovu ji uvidím, ale co, už ji máme, tak ji někam zakopeme. Jíst bych ji rozhodně nemohla 😖
no to zírám 😲 on to někdo jí?????? to je snad nějakej kanibal, né?
Ja jsem rodila v Nizozemi- placentu jsme si oba s manzelem nechali ukazat, mame ji i vyfocenou, jak tam bylo miminko. No a placenta je v mrazaku a budeme vysazovat strom a placentu zakopeme.
Mě placentu PA ukázala a ukázala ji i manželovi, ale že bych si ji musela nést domů...podle mě to v ČR není možné a likviduje se.
Tom Cruise
http://aktualne.centrum.cz/kultura/clanek.phtml...
JInak to měl asi za to, že jí nedovolil při porodu křičet 😉
A dokonce pár typů na přípravu......
http://www.babyweb.cz/mam-po-porodu-snist-placentu
co se člověk všechna na netu dozví.....
Jiný kraj, jiný mrav. Já placentu ani neviděla, vůbec mě nenapadlo o ni požádat a ani nevím, co bych s ní dělala. Ale pokud si ji chce někdo zakopat na zahradě, tak proč ne. Sníst bych ji nedokázala, ale jestli je to někde běžné, tak prosím 🙂 U nás je prý zas zvláštní, jak brzy pícháme holčičkám ouška na náušnice. Každý má svoje zvyky 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Vy jste dostali v porodnici placentu jo? Tak to docela čučím. A vy jste ji chtěli??? Sice jsem četla pár případů, kdy si ji rodiče "vydupali", ale normálně se nedává.