Prosím zkušenější o radu. V pondělí jdu rodit císařem. Poradíte prosím co si koupit na hojení rány? Jsem hodně tlustá, bojím se, že kožní převis bude bránit jizvě hojit se. Mám koupit nějakou desinfekci?
Děkuji za pomoc.
Mazala jsem obyčejným domácím sádlem a domácí měsíčkovou masti a krásně se jizva zahojila.
Mazala jsem nesolenym domácím sádlem. Pokud se nebude jizva podebirat, tak není potřeba .
Jsem 3 týdny po SC a mazu mesickovou masti.
Zatím snad dobry..
Děkuji všem. A mám mazat už od prvního dne nebo až se jizva zacelí? Jestli si mám mast kupovat a brát už do porodnice...
Já si na to první týden nic nedavala.
Omyla jsem teplou vodou první dva dny a pak přidala intimní gel 🙂
Mazat jsem začala až doma po týdnu.
Ahoj taky mam previs a rodila jsem cisarem 2x. V nemocnici mi porad opakovali nic nedavat, jen hodně sprchovat a normalne umyt sprch mydlem.potom po uschnuti nebo lehkeho osuseni jsem si davala sterilni obdelniky gazy, aby nebyla kuze na kuzi. Pokud se mi jizva zdala, ze poboliva nebo svedi potirali mi to betadine. Vzdy se to zahojilo rychle a dobre. Hlavne pry na to zadny masticky ze zacatku nedavat oproti tomu vo tady kazdy radil. Tak nevim ja poslechla doktory a je to ok.
Ja tedy nevim co ostatni,ale me striktne zakazaly ji mazat dokud nebude vse zahojene,zacalo by to mokvat.A ja ji nemazala nicim ani potom a muj gynekolog ji ted videl po necelych 2 letech a pry super je malo videt, super zahojena jen jeste zbela.
Tak určitě až po vyndání stehů. Hodně omývat vodou a dětským mýdlem. V porodnici však poradí.
Mazala jsem Betadinou a Hemagelem. Krásně se to zahojilo 🙂. Jinak po císaři první dny jen voda a mýdlo.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já byla na císaři před 5ti měsíci a koupila jsem si na jizvu po doporučení lékařky měsíčkovou mastíčku. Můj řez vede z vrchu dolů a místo obyc šití jsem měla kovové svorky a mastíčka pomohla v hojení 😊