Mám dotaz: Setkala jste se některá po císařském řezu s tím, že byste měla oteklé břicho ještě dva měsíce po porodu? Když na něj sáhnu, je dost necitlivé, cítím otok, někdy je menší,někdy větší, ale zcela ještě nezmizel nikdy. Je to můj třetí císař, u těch dvou předchozích jsem to neměla.
S otokem neporadím. Ale co se té necitlivosti týká, radila mi fyzioterapeutka masírovat okolí jizvy. Jakoby lehké "škrabkání" toho necitlivého místa. A sprchování na střídačku teplou a studenou, ať se to dobře prokrvuje. Pomohlo mi to. U druhého císaře jsem tento problém ani neměla.
@1kacaba1 je to opravdu otok? Mezi tvým druhým a třetím císařem uplynulo 16 let, podkoží už určitě není tak pružné jako dřív a trvá prostě dýl, než se z těhotenství vzpamatuje. Ve dvaceti se tělo z císaře oklepe jako nic, kolem čtyřicítky už je to horší a chvíli to trvá. Pokud tě to nebolí a nemáš jizvu zapálenou, tak vydrž, časem se to srovná 😎
Díky všem. U doktora jsem ještě nebyla, chystám se tam tento týden, jen nevím, co mi na to může gynekolog říct. Myslím si, že je to otok, dle toho, že je to citlivé na dotyk stejně jako jiné otoky, které jsem kdy měla.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já měla břicho po císaři velmi necitlivé skoro dva roky (jen tu spodní část) a těhotenský tvar jsem měla cca 6 měsíců, ale otoky jsem tedy neměla vůbec. Třeba ještě napíše někdo se stejnou zkušeností jako vy, ale já bych kvůli těm otokům zavolala doktorce a poradila se. 😉