Chtěla bych se holky zeptat. Manžela čeká otcovska dovolená ale napadla mne varianta si vzít spíš na mne paragraf, že se nemohu starat o starší dítě. Nevím, zdali je to.mozne papirove, popř. Domluvou s lékařem. Ale nedávno byl na paragrafu na mne a za 1) bylo to 9 dní a za 2)lepe proplacene.
Plus méně papírování.
Klasickou dovolenou si chce posetrit, tak jsme řešili prvního syna
Pokud na otcovskou nechce, tak té možnosti využít nemusí. On přijde o peníze za státem placené volno. Co se papírování týče, tak k OČR je potřeba Příloha k žádosti o dávku (to vystaví účetní ve firmě, kde manžel pracuje), stejně tak je potřeba Příloha i k žádosti o otcovskou. Určitě bych netvrdila, že je OČR placená lépe jak otcovská. Na otcovskou může jít v době od narození dítěte až do konce 6. týdne po porodu. Takže jestli na ní nechce jít hned po porodu (kdy bude čerpat OČR na tebe, protože budeš v porodnici a nebudeš schopná se postarat o dítě o které jinak pečuješ), může toho nástupu na otcovskou využít později.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Po dobu hospitalizace 100% ocr. Pak otcovskou