Otcovská dovolená vs. paragraf. Máte zkušenost?

makra1988
10. bře 2020

Chtěla bych se holky zeptat. Manžela čeká otcovska dovolená ale napadla mne varianta si vzít spíš na mne paragraf, že se nemohu starat o starší dítě. Nevím, zdali je to.mozne papirove, popř. Domluvou s lékařem. Ale nedávno byl na paragrafu na mne a za 1) bylo to 9 dní a za 2)lepe proplacene.
Plus méně papírování.
Klasickou dovolenou si chce posetrit, tak jsme řešili prvního syna

hezz17
10. bře 2020

Po dobu hospitalizace 100% ocr. Pak otcovskou

j.a.n.i
10. bře 2020

@makra1988 Ano, 9 dní to je, ale lépe placené to rozhodně není.

cikitkapb
10. bře 2020

Pokud na otcovskou nechce, tak té možnosti využít nemusí. On přijde o peníze za státem placené volno. Co se papírování týče, tak k OČR je potřeba Příloha k žádosti o dávku (to vystaví účetní ve firmě, kde manžel pracuje), stejně tak je potřeba Příloha i k žádosti o otcovskou. Určitě bych netvrdila, že je OČR placená lépe jak otcovská. Na otcovskou může jít v době od narození dítěte až do konce 6. týdne po porodu. Takže jestli na ní nechce jít hned po porodu (kdy bude čerpat OČR na tebe, protože budeš v porodnici a nebudeš schopná se postarat o dítě o které jinak pečuješ), může toho nástupu na otcovskou využít později.

rosetatto
12. bře 2020

@hezz17 nesmysl, je to 60%

Zakladatelko, proč nechcete využít dávky, kterou stát zavedl nově z důvodu aby otcové byli doma? Paragraf ze se nemůžete postarat muže vystavit nemocnice když budete v porodnici.

hezz17
12. bře 2020

@rosetatto já nepíšu nic o tom kolik je to peněz, ale že si ma dát 100% ocr 🙄

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru