Opruzeniny na stehnech a tříslech po porodu. Kdo to léčí u dospělých?

marketaholasova
3. led 2020

Od těhotenství a teď 8 týdnů od porodu se potýkám s opruzeninami v oblasti vnitřních stehen a třísel. Po namázáni večer masti na opruzeniny se to zklidní. Už mě to obtěžuje a nevím na jakého z lékařů se můžu obrátit. Kdo to léčí u dospělých

jitkaem
3. led 2020

Co zkusit tu mast pouzivat casteji a ne jen vecer, kdyz pomaha? Jinak bych se obratila na kozni.

cuuza
3. led 2020

Stačí se trochu zapotit a opruzenina je hned. Muže to být následek toho hormonalniho kolotoče po porodu a šestinedeli. Mazej alespoň dvakrát denně a vydrž...

slunea
3. led 2020

Tipla bych to na přemnoženou kvasinku a šla bych na ni protikvasinkovou dietou - základ je významně omezit sladké a mléko. Mně se po druhém porodu hrozně rozjela na půlkách. Nasadila jsem dietu, mazala imazolem a do týdne se to začalo lepšit.

barkasykorka
4. led 2020

Taky jsem tohle měla po porodu, pomohla protikvasinkova dieta a zinkova mast a hlavně větrat (chápu, dost těžký 😁)

fifinka007
4. led 2020

Jak bylo napsano: na postizena mista clotrimazol mast( canesten.....) 2xd, lze oplachnout slaboulinkym roztokem hypermanganu, radne mista ususit. Pak vetrat(v noci) pres den,pri pohybu, bych namazala clotrimazolem a sudocreamem, nebo jiz zminovana zinkova pasta(menalind), nebo i rybilka ......(nebo co pouzivas pro mimino na zadecek), mista vypodlozila mulovymi ctverci, nebo nejakou latkou a prichitila napr. elastakama,aby se ti pokozka nedotykala a netrela pokozka o sebe. 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru