Hezký den všem.
myslím na Vás maminky, které se chytáte rodit v těchto nejistých časech.
Vzhledem k tomu, že od 9.10. mají kromě otců doprovody (např. duly) opět zákaz k porodům, psala jsem dnes na https://www.instagram.com/nejkrasnejsistarosti/ příspěvek o zákazu doprovodu rodiček včetně otců z března 2020.
Do komentářů píší maminky, které zažily v březnu porod s rouškou a bez doprovodu. Můžete se podívat, jaká je skutečnost.
Jde mi o to, že když už ten zákaz tenkrát musel být, myslím si, že je důležité, abychom na něj jednou nevzpomínali jakožto na jedno z mnoha co-vid preventivních opatření, ale jako na ohromný průšvih.
Alespoň tohle pro ty mámy totiž můžeme udělat. Nezlehčovat to a projevit soucit. Když už to neudělala většina veřejně vystupujících politiků...
Říká se, že když nejde o život, jde o nic.
A právě tady o něj jde.
Nebo existuje silnější životní okamžik, než právě narození potomka, další generace?
Pak se ptám, jaký?🙏
Držím Vám palce, ať Váš porod dopadne podle Vašich představ. Vězte že všechny mámy, co už mají porod za sebou, na vás moc myslí.🥰
Já rodila na jaře, a měla jsem štěstí že jsem roušku nemusela u porodu mít. A manžel u porodu naštěstí byl, trefili jsme se o pouhé asi tři dny, kdy to zase povolili. Myslím že porod je opravdu záležitost, kde by chlap měl být. Nejen třeba kvůli opoře manželky, ale taky aby si zažil ty nervy, aby viděl že porod není jednoduchá věc.
Na jaře mi z tohohle zákazu bylo dost úzko, netýkalo se mě to, ale bylo mi fakt líto těch, kterých ano. Já tou dobou otěhotněla, termín mám v prosinci a celé těhotenství z toho mám trochu obavy, aby to nedopadlo stejně... teď už mi jde tedy hlavně o to, aby byly nemocnice funkční, aby byl personál a dobrá lékařská péče, z toho mám opravdu strach, protože ta situace se vyvíjí opravdu nedobře... ale zároveň moc doufám, že manžel bude moci u porodu být. Ano, nějak by se to asi zvládlo a přežilo, ale bude to po třech letech snah a potratů náš první potomek a bylo by mi ohromně líto, kdybychom měli o první společné chvíle přijít, už proto, že další dítě dost možná už nestihneme. Priorita pro mě samozřejmě je kvalitní péče, takže lecjaká opatření chápu, ale otce u porodu by měli “držet” co nejdéle, přece jen porod je poměrně specifická událost.
@nagojka já rodila v dubnu s rouškou na puse. Mazec je slabý slovo
@vineta Jsem na tom téměř stejně. V první vlně jsem si prožila první trimestr, porod mě čeká kolem 20. 11., zatím to vypadá kvůli poloze KP na císaře. Čekáme první dítě po třech letech po IVF a doba je to teda šílená. Mám strašný strach, že budu po takové oparaci a ještě na všechno sama, bez manžela, bez návštěv, je mi z toho hrozně. Ale jak píšeš, hlavně, aby byla kvalitní lékařská péče.
Já jsem tedy nerodila, ale ležela jsem v dubnu v nemocnici chvíli na porodním. Žádná z maminek i z kamarádek co rodily, nemusely mít na puse roušku - dělaly nám test na Covid, jinak otec mohl aspoň na 2h do místnosti na bonding, takže to všechny úplně úžasně zvládly i bez otce, smekám a mají můj obrovský obdiv. Nektere to braly sportovně, že si aspoň odpočinou (při porodu? :D)..A některé to fakt zasáhlo..Roušky nosil jen personál a ten kdo chtěl ( ležela tam zrovna známá taky s balíkem Rousek) takže já občas když jsem šla na Utz/tlak jsem si jí vzala. Já jsem pak rodila v srpnu kdy to bylo naštěstí klidnější.
stále doufám, že porod půjde bez roušky, nedokážu si to představit s rouškou. Asi jim tam omdlím...
Část porodu jsem roušku měla. Rodila jsem 1. června, takže otec už u porodu mohl být. Během první doby porodní mi byl udělán covid test, byl negativní, takže jsem mohla roušku vesele sundat, ale nejspíš by na to došlo i tak, protože bych to nedala. 🙂 Personál k tomu nijak zvlášť výhrady neměl.
Osobně jako horší vidím zákaz bondingu než otce u porodu. Vím, že některé porodnice nedovolili bonding kvůli covidu, sice nechápu proč, ale bylo to tak. U mě se to naštěstí nestalo.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ja rodit nebudu a co se tyce jarniho zakazu nemela sem o tom tolik prehled protoze tech zakazu a omezeni je tolik ze se v tom ztracim ..ale?????porod v rousce????delaj si prdel????to jako na jare vazne zeny rodili s rouskou????to snad ne ty jo...kdyz si predstavim jak hekam,funim a ja nevim co a v rousce???ty vole...tak to je mazec..