Ahoj maminky, prosim rada bych si precetla vase zkusenosti, pokud mate za sebou vickrat cisare, jaky byl ten dalsi? Rika se,ze to byva s kazdym dalsim cisarem lepsi, mate tu zkusenost? A pokud ano,cim myslite,ze to je? Pripadne pokud jste meli 2. cisare horsiho, take napiste. Moc dekuju za vase odpovedi 🙂
Průběh určitě lepší a hojení nesrovnatelně lepší. Oba porody mám u sebe popsané 😉
První CS : katastrofa.Lokalni anestezie.Jak se to picha do páteře tak se správně strefili až na 4 pokus.Skoro 2 měsíce jsem nebyla schopná pořádně fungovat. Druhý CS : lokální anestezie ale nenabehla mi hned takže mě v průběhu CS museli úplně uspat.V pondělí jsem byla na sále a v pátek jsme šli domů.Citila jsem se skvěle a během týdne jsem normálně fungovala v domácnosti.Samozrejme jsem to neprehanela a když mě to začalo bolet tak jsem si lehla.Klidne bych šla rodit znova 🤣 Ono je to taky jak u koho.Kazda ženská nemůže mít stejný průběh hojení atd.
Druhý císař hrozné. Bolesti horší, zvedání se slzami v očích 2 týdny. Rekonvalescence celkově delší. V nemocnici mě ale ujišťovali, že to je normální, když se řeže 2x do stejného místa.
Druhý císař rekonvalescence výrazně lepší. Co bylo horší, je zavinování dělohy, to mi doktor řekl, že bolí u druhého císaře víc. Ale to je i u vaginálního porodu. Celkově ten druhý opravdu nesrovnatelně lepší. Jinak oba byly v celkové narkóze a akutní.
Osobní zkušenost nemám, ale před pár dny mi kamarádka plakala do telefonu, že druhý (plánovaný) byl nesrovnatelně horší. Tak asi jak kdo...
Mela jsem dva planovane cisare, oba lokalni anestezie. U prvniho vsichni strasili s bolesti pri prvnim vstavani, mne to tak hrozne neprislo. Kdyz jsem sla na drihy, bala jsem se, ze kdyz u prvniho v pohodne u druheho to bude hruza. A bylo to naopak mnohem lepsi. Ale je pravda, ze jak jsem vedela, ze mam co nejrychleji zkouset pretaceni na bok atd., tak jsem si dala na jipce zalezet a asi i to pomohlo. A u prvniho jsem na sale zacala omdlevat, jak se snizil tlak v dutine brisni, byla jsem z toho vykulena, bala se. U druheho jsem to hlasila dopredu, lekari s tim pocitali a ja to taky lepe zvladla. Takze za me byl druhy vic v pohode.
Druhej byl lepší 👍
Měla jsem 3... druhý stejný, třetí katastrofa... nebudu popisovat detaily, ale vědět to, do třetího nejdu...
Prvni plánovaný, pro zanedbání prohlídky a ignorování mého naléhání, že jsem si jistá, že něco není v pořádku, jsem nakonec musela pod celkovou narkozu, protože nebyl čas čekat, až zabere epidural. Bolesti po šílený, dva dny jsem si myslela, že se fakt nepostavím na nohy a to nejsem zrovna bábovka. U druhého, akutní sekce, syn se zjednodušeně řečeno zašprajcoval a nemohl ven, začaly mu padat ozvy, takže taky pod celkovou. Mrzí mě, že jsem ani jedno z dětí neviděla a neslyšela plakat. Nicméně už jsem věděla, co mě čeká a rozhodně jsem po druhém císaři byla dřív na nohou, chodila a fungovala. Jizva se honila podobně, dvakrát hnisala, ale stačilo jen hodně větrat a potírat lihem. Jediné co tedy mám horší po druhém císaři, s dvěma dětmi jsem nějak nezvládla jizvu masirovat a na jedné straně mám srůsty, které mě dost bolí při prudším pohybu.
@123straka321 ahoj mám za sebou tři císaře (2x částečná a 1 celková anestezie). Všechny v pohodě po třetím jsem šla do konce za 2 a půl dne domů. Jediné co, tak po částečné anestezii šílená boles hlavy. Jo a taky zavinování dělohy byli po každém dalším porodu horší.
Tak já mám za sebou dva, pokaždé v částečně anestezii. Bohužel jsem u druhého měla kašel, který mi dal zabrat že všeho nejvíc. Jinak by to bylo asi srovnatelné a v pohodě. Po druhém jsem šla domů dokonce už třetí den. Akorát teda po druhém jsem měla pocit, že mám "pobouchane orgány", jako bych tam měla modřiny nebo jak to popsat oproti prvnímu. A cítila jsem to třeba 14 dní, možná déle. Ale nebylo to nic hrozneho.
První byl takový střet, nic strašného, druhý byl hrozný, dlouho mě bolelo celé tělo, neměla jsem první dva měsíce ani radost jít s kočárkem, i břicho dost bolelo, ale vše se super zahojilo a potřetí skoro pohoda, nemám špatnou vzpomínku.
@ajriska tak s tímto já mám zkušenost dobrou. Mě trápila šílená bolest hlavy hned druhý den a to jsem vsechny dopředu varovala, že při prvním jsem musela být kvůli bolesti hlavy 14 dní v nemocnici. Tentokrát mě pustili dříve i přes tu bolest, dostala jsem platícko prášků a šla. Asi bych jim to řekla, jak jste to měla. Nebojte to nemusí být vždy stejné. Při prvním se mi začalo špatně dýchat a tak mě potom jak vyndali malou uspali. Třetí operaci jsem si "užila" celou a vše v pořádku. Přeji Vám ať vše dobře dopadne 🍀.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Čo sa týka priebehu cisára, tak to bolo približne rovnaké, obidva som mala akútne v celkovej anestézii. Každopádne po druhom sa mi už horšie hojila jazva, už nevypadá tak pekne ako po prvom, obecne je to horšie. Nie že by ma to bolelo, ale príde mi, že chodím častejšie na malú a tak nejako celkovo. A kamoška po dvoch CS mi hovorila to isté.