Opakovaně neodloučená placenta. Je to indikace k císaři?

lobella
3. črc 2024

Ahoj vsem. Ceka me za par dnu 3.porod. Prvni porod byl zakoncen manualni lyzou placenty, u 2.porodu uz me museli po velke krevni ztrate uspat a vyjmout placentu v narkoze. Nyni me ceka tedy 3.porod a mam logicky velke obavy. Precejen uz tu mam 2 male deti a uz to davno neni jen o me. Jsou tyto problemy indikaci k cisari? Moje dr se k tomu stavi, tak ji z vas zase vyndaj. Jenze ta rekonvalescence byla hrozna. Ze salu me vezli na voziku, sama jsem se dokazala postavit na nohy az po 10 hodinach, do te doby me museli vodit na WC, odlouceni od male. Jeste me strasi prekotnym porodem. Prvni byla vyvolavana a porod trval 3 dny. U druheho mi praskla voda venku a hned kontrkace po 3 minutach. Do porodky to mame pul hodky a uz po ceste kontralce po minute. Ted pry mame klidne volat policii,aby manzela rychle protahli mestem nebo rovnou rychlou a uz me instruovala k domacimu porodu, kdybychom museli rodit doma. Mam doma 3 a 5 let holky, ktere v pripade porodu musime odvest vedle do vesnici k prarodicum.

nelly_strokova
3. črc 2024

@lobella Jestli je to indikace k císaři nevím, ale měla bys to hlásit a měli by placentu asi vyndat hned (nejspíš pod narkózou). Měla jsem to taky a tím, že čekali asi hodinu, jestli placenta půjde, tak jsem ztratila hodně krve a taky jsem na tom nebyla dobře. Každopádně mi říkala doktorka, že aspoň se to pro příště kdyžtak ví a nečekali by. Taky mi říkala, že je fajn to hlásit a pozor může to být i dědičné, takže ideálně ať to hlásí v budoucnu i dcery. U nás to měla babička i mamka, ale mě to vůbec nenapadlo, že bych to mohla mít taky. No mohli jsme předejít komplikacím a té ztrátě krve.

rnika
3. črc 2024

Podle mě není. Říkali mi to až u čtvrtého těhotenství. První dva porody jsem měla obdobně i s krevní transfuzi, kvůli velké ztrátě. Třetí porod cisar kvůli příčné poloze. Čtvrtý jsem chtěla zkusit normálně, ale odmítli s tím, že by museli vyvolávat, že riskuji rupturu a zmínili prave i tu placentu, která vždy drží jak přikovaná a přiklonili se raději k císaři.

rnika
3. črc 2024

@nelly_strokova U mě bohužel čekali i u druhého porodu. Doprovodili to slovy, tentokrát to dáme .... ( no nedali, ale nutno říct, že se mi pak další den lehce pokouseli omluvit)

lobella
autor
3. črc 2024

Mne cekali u obou porodu, zkouselo se vse mozne, od kapacek oxytocinu, rajsky plyn, pytel s piskem, tahali za snuru, u prvni pak manualne vytahli bez uspani🙈 u druhe uz se ani nehla

lobella
autor
3. črc 2024

@nelly_strokova u nas v rodine jsem prave prvni, nikdo problemy nemel

martulka88
4. črc 2024

@lobella U prvního porodu (vyvolání) se doktor snažil vytáhnout placentu, dali i rychle kapačku, ale já už kontrakce neměla. Po hodině na sál a manuálně vytáhnout, kdy byla přirostlá placenta. Rekonvalescence strašná (ale bylo to i psychikou). U druhého porodu to bylo 50:50. No a jelikož byla nepříznivá por.anamnéza (placenty, dislok.ramének + první syn), tak byl císař. Opět přirostlá placenta. Ztráta krve, dostala jsem 2 transfúze. Rekonvalescence úplně na pohodu
Dodnes (skoro 2,5 roku) mám zbytky placenty a hlídá se to. Byla jsem na revizi v dubnu, ale nezadařilo se vyčistit. Nechal mi ten zbytek proto, že byla velká ztráta krve a nechtěl mne více ohrozit.

lenickakl
4. črc 2024

@lobella delas si prdel, ze ti to vytahovali bez uspani? 😳 hovada. Kde jsi proboha rodila? 😳 mne kdyz se po hodine neodloucila, tak hned doktorka volala anesteziologa, ze me musi uspat, protoze to strasne boli. 🤦‍♀️
Jinak se omlouvam, k dotazu nic nemam. Dalsi dite nechci, ale tohle me naprosto sokovalo. Nejsme ve stredoveku snad. 🙈

lobella
autor
4. črc 2024

@lenickakl u prvni ji vytahli do pul hodky, nevim, proc se jeste necekalo, krevni ztrata byla normalni, u druheho cekali hodinu, kdy zkouseli mozne nemozne,tak nakonec narkoza s velkou krevni ztratou, rodila jsem v MB

marianarem
5. črc 2024

@lobella Ja neviem, ci to je indikacia, ale tak rekonvalescencia po cisarskom je este o nieco horsia, ako popisujes. Vstava sa az na druhy den a este par dni sa len tak pomalicky suchtas v bolestiach. U nas este ani na druhy den nedavaju jest, najskor na treti. Ako nie je to nic hrozne, da sa to, ale pride mi to narocnejsie ako to, co pises o tom vybere placenty.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru