Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat jestli některá máte zkušenost s tím, že při porodu se stalo to, že miminko má narušené tkáně v rameni a má omezenou hybnost ručičky. Malá má teď 14 dní. Dcera měla při porodu 4 kg a já jsem drobek. Lékaři to dávají za vinu právě těmto faktorům. Byli jsme na neurologii a tam nám zatím neřekli nic zásadního, uvidí se až při dalším vyšetření. Dnes jsme byli na rehabilitaci a tam nám řekli, že při pravidelném a intenzivním cvičení se ručička zlepší, ale že není jisté zda se uzdraví úplně. Zajímalo by mě jestli se s tím už někdo setkal a jestli je možné úplné uzdravení. Od porodu se to pomaličku zlepšuje, ale stále hýbe jen části od lokte dolů a od ramene po loket se snaží ale nejde ji to. Děkuji za odpověďi
Ahoj, moje dcera to mela. Je ji ted 2,5 roku a je zcela v poradku. Vlastne se to zlepsilo velmi rychle po zacatku rehabilitaci, kdyz se v sesti mesicich zacala plazit a v sedmi lezt, uz zadne omezeni nemela (jinak by ji ani lezt neslo). Od tri tydnu jsme cvivili vojtovku a zavedli jsme i jine cviky formou hry, na rehabilitace jsme chodili do deviti mesicu - do okamziku, kdy se zacala stavet a fyzio videla, ze je vse v poradku. U nas bylo zasadni, ze jsme natrefili na vybornou fyzioterapeutku, ktera umela pracovat s dcerou, ale i se mnou a ja k ni mela naprostou duveru. Drzim pesti!
Ahoj, mam zkusenost, dcera 2 a ctvrt roku. Pri porodu mela 4,5kg, nenastrihli me a jak ji vytahovali, spatne ji zmackli a nehybala levym ramenem. Hned v porodnici prisla fyzioterapeutka, ukazala mi 3 cviky a ty jsme cvicily nekolikrat denne do 3 mesicu (vse Motol). Ze zacatku dcera hrozne plakala, ale vydrzela jsem fakt poctive cvicit a v pohode. Na neurologii jsme chodily do 6 mesicu a taky vse ok.
Ano, zkušenost mám. Syn nehybal vuubec pravou ručičkou. Primářka neurologie řekla, že se může start, že rozcvicime pouze tak, že ji zvedne do výše ramene a výš ne... Poctivě jsme cvičili (i při pláči, což mi rvalo srdce) a je na prostor bez následků. Dnes je mu 5,5. Lékaři byli sami překvapení... Takže opravdu důsledně dodržovat všechna doporuceni a uvidíš, z to bude v pořádku. Držím palce
Zkušenost nemám, ale chtěla bych se zeptat vás, co jste to zažily, bylo to způsobené tím, že lékaři děti tahali při porodu ven a nenechali je dorotovat? Děkuji.
@kathy_k mně bylo řečeno, že to s velkou pravděpodobností bylo tim, že byl veliký (4 055), v břiše už málo místa a dlouho na tom ramínku ležel. Ale teď mám druhého syna a ten měl zlomenou pravou klíční kost. A známá fyzio mi řekla, že typuje, že to jen způsobeno postavením mé pánve...
Za mě bych zkusila návštěvu osteopata. Syn měl blokádu krku spojenou s nehybností ruky a díky rehábkám a terapii už je v pořádku. Osobně vždy doporučuji pana doktora Poppera z FN HK, ale ten bohužel již ze zdravotních důvodů neordinuje a neví se, jestli ještě někdy bude..
Mám vlastní zkušenost. Dcera vůbec nehnula pravou ručičkou a hned v porodnici nám ukázala fyzioterapeutka Vojtovku. Jsem také fyzio, takže jsem věděla, jak to funguje. Cvičily jsme denně do půl roku a vše je bez následků. Dceři je už 15 let a 7 let dělala mažoretku, takže opravdu neměla žádný problém. Bylo to také způsobeno tím, že před porodem si tlačila dlouho na ramínko. Jen vydržet při tom cvičení i když pláče, děti u toho pláčou proto, že se s nimi něco děje a ne proto, že by je to bolelo 🙂 Jen vydržet, přeju ať to dobře dopadne.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.