Odvoz k porodu soukromou sanitkou - Praha. Jakou společnost jste volaly?

remercier
30. čer 2020

Prosím, má někdo zkušenost s dopravní zdravotní službou v Praze k porodu, kterou společnost jste si volali? A vezme mi sanitka i malý kufr, nebo je to problém? Nemáme auto a ani žádnou rodinu v Praze, manžel musí hlídat syna a tak opravdu není nikdo, kdo by mě odvezl. Na taxi se moc necítím. Děkuji za zkušenosti.

jsme
1. črc 2020

Nevím jakou společnost nebo dopravní službu myslíš. Každopádně jela jsem normální sanitkou kterou ti pošlou když zavoláš 155, tašku s věcmi do porodnice mi samozřejmě vzali taky. Vyzvedli mě doma v bytě pomohli dojít do auta a tašku mi sami nesli. Předali zdravotníkům v porodnici a jeli si dál po své práci.

anakolut
1. črc 2020

@jsme Tak to bych tady raději ani nezmiňovala, že sis zavolala 155 na převoz do porodnice, aniž bys umírala. To ti tady zdejší rada spravedlivých neodpustí a bude Tě kamenovat. Už teď je mi tě líto, jestli se ty harpyje do Tebe pustí, že jsi zneužila zdravotnický systém.

mona91
1. črc 2020

@remercier existuje společnosti - pragomedika, asociace samaritanu, meditrans... kor po Praze jich je mraky ale úplně si nejsem jista jak je to s tímto neplánovanym prevozem. Jejich práce je z 90% o tom ze dělají repatriace nebo překlady pacientů mezi nemocnicema a to na pojišťovnu. Samozdrejme ze se převoz dá zaplatit. Je možné ze je dispečink vyšle místo ZZS když jsou všechny auta vyjete a je to banalita ve stylu bolavé kotnicek nebo zlomených nehtik. Nicméně je dispečink neposila primárně. Zkusila bych najít telefonu na tyto společnosti a zavolat tam pro informace možná řeknou ze to není vůbec možné, vím jak jsem kolikrát potřebovala převézt někoho tak bohuzel mi řekli ze dřív jak za hodinu a déle se k nám nedostanou ze mají jedno až dvě auta a všechny někdy v pejru. Zavolat si 155 k porodu není nic na lincovani ale k PORODU měl tomu ze mám kontrakce po 20 minutách Nemá mě kdo odvézt nebo nechci platit za taxi... (teď nenarazim na žádný příspěvek nýbrž na to jak to v reálu chodí nejen s tehotnyma). Jako určitě vás neodmitnou to si nikdo na triko nevezme ale když ZZS tak opravdu ať je to porod.

klokanka31
1. črc 2020

@anakolut Jaké zneužití?? 😲 Když by porodila doma nebo by byly komplikace, jde o život...

jsme
1. črc 2020

@anakolut fakt? 😳 Aha to jsem nevěděla. Při prvním mi praskla voda tak jsem tam volala co mám dělat a řekli sbalte se my jedeme 🤷‍♀️ tak jsem tak provedla 🤷‍♀️

tercasv
1. črc 2020

Mě na předporodním kurzu říkali, že když to na mě přijde, tak mám volat sanitku. Říkala jsem, že auto nemáme a nez by si švagrová zařídila hlídání a přijela pro mě, tak by to chvíli trvalo. A řekli mi, že určitě zavolat sanitku. Že popíšu co a jak a oni buď vyšlou sanitku nebo takový to malý nemocniční auto s doktorem. Nevím přesně, jak se to jmenuje a jak to funguje 🙂
Niméně hodně lidí/ženských to považuje za zneužití. A některé taxi těhotné/rodící ženy nechce brát, případně za znečištění taxi po prasknutí vody si účtují poplatek

anakolut
1. črc 2020

@klokanka31 Já si to nemyslím, neberu to jako zneužití. Myslela jsem to ironicky vůči zdejším některým, které tohle vnímají jako nehorázné. Sama jsem při posledním porodu volala 155 a jela rychlou do porodnice. Praskla mi voda, která byla zelená, a manžel daleko. Do teď jsem ráda, že jsem to udělala. Byl to překotný porod a kdybych to neudělala, tak porodím v autě na silnici, nebo doma.

anakolut
1. črc 2020

@jsme V pohodě, já na tom nevidím nic špatného. Viz. můj další komentář. Jen některé ženy to tady odsuzují. Každý máme jiný názor. Já si při prasknutí vody nemyslím, že je volat sanitku zneužití, ale naprosto logické, když opravdu není, kdo by odvezl a taxikáři prý rodící berou neradi. Ani se jim nedivím, ze mně teklo spoustu vody. Když si vzpomenu, jaký potok i přes mega vložku a podložku tekl v té sanitce... Navíc nám na předporodním kurzu říkali, že po prasknutí vody je ideální být do dvou hodin v porodnici i když nejsou pravidelné kontrakce. Říkali nám, že je to kvůli infekci.

klokanka31
1. črc 2020

@anakolut No a když je voda zelená tak to je prý zlé... Dobře jsi udělala

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru