Ahoj maminky. Omlouvám se za anonym, ale přeci jen je to trochu intimnejsi vec a pro me proste nejak dost osobní. Od porodu, coz budou dva roky, mam skoro permanentně lehce az stredne bolestiva prsa. Dřív jsem je mela také citlivější, pri ovulaci například, ale takto casto tedy ne. Kojila jsem pouze asi tri tydny. Na zacatku jsem to nějak nevnímala, clovek si zvykne tak nejak, ale ted uz mi to vazne nedá a musím se zeptat, jestli ma nekdo podobnou zkusenost a cim by to tak mohlo byt? Jo jeste klasicke podprsenky nenosim, jen takove ty lambady bez kostic, takze z pradla to snad taky neni. Dojit si k lekari me samozřejmě take napadlo, ale jsem posera, takze prvne patram po nekom kdo měl neco podobného. Dekuji
Ja mam silene citliva cca tyden az deset dni kolem ovulace a po. V kombinaci s kojenim je to baaaajo. Pred tehotenstvim nic takoveho nebylo.
Plus jeste zmeny jako hodne bolestiva ms- jako by se deloha jednou naucila konttahovat a nechce se toho vzdat 😀 a obcas hodně bolestiva ovulace. Takové porodni krasy, co v casaku nepisou 😀
@hezz17 kdyz me ty prsa boli proste furt 😀 ovulaci zhruba poznam na bolestech podbrisku atd.. Uz kdyz rano vstanu a posadim se na posteli tak proste citim lehkou bolest.. A to mám tak s bídou jedničky 😀
Zdravím. Našla sem téma které zajímá i mně. Mám skoro úplně stejný problém jako vy. Taky skoro pořád cítím lehkou bolest prsou. A po porodu mám 19 měsíců, z toho nekojím asi rok. Když prsa zmáčknu tak se ještě objeví kapičky mléka...někdy se objeví v prsou taková jakoby bodavá bolest. Říkám si že možná stále hormonální nerovnováha. Po porodu sem užívala antikoncepci Eveliene ale teda to byla katastrofa. Neustále sem při ní krvácela. A teď asi necelý půlrok užívám antikoncepci kterou sem měla před těhotenstvím. Krvácení se již mimo pauzu neobjevuje ale prsy stále cítím.
@kikisa311 no na jednu stranu jsem rada, ze v tom nejsem sama... Na druhou nam tady nikdo moc neporadil 😀 Ja to asi prikladam jako k celkove zmene po tom porodu, ale obcas uz to je vazne nepříjemné. Az si pujdu pro prasky muzu to zminit, ale sama si nemyslim, ze se s tim da primo neco delat 🤷♀️
Máte pravdu 😊. Nikdo moc neporadil. Ale víte co, zrovna dneska mám preventivní kontrolu tak se na to zeptám a dám vědět 😉. Taky je to pro mě někdy obtěžující. A spíš mě zaráží že i tak dlouho od porodu a ukončení kojení. Ale možné to je. 🤷
@kikisa311 to budete hodna. Me prave taky nejde do hlavy, ze by to trvalo takovou dobu od porodu a kojeni 🤷♀️
Tak sem ten problém sdělila a doktor prsa i pohmatem vyšetřil a říkal že klidně i víc jak rok po porodu se může tělo dávat hormonálně do pořádku. A prej pokud vytékají kapičky mléka nebo průhledná tekutina nevadí. Ale kdyby tmavá tekutina nebo krev tak je to špatně. Jen pokud by mléko začalo více téct tak by se vzala krev na hladinu prolaktinu. Jinak se nemám bát. Prý se to stává 😉. Takže u vás to bude zřejmě ten samý případ. Tak se nebojte 😊. Snad se nám to brzy upraví a všechno bude jako dřív že 😊🙏
@kikisa311 mockrat dekuju za info 🙏🙂 tak snad bude casem vsechno v poradku. Mejte se krasne a hezky vecer 😉
Nemáte vůbec zač. Určitě to bude brzo v pořádku uvidíte 🤗. Já sem si ještě koupila Agnucaston. Tablety s drmkem. To by mělo být právě i na tu bolest prsou a celkově hormonální nerovnováhu. Tak uvidíme. Za zkoušku nic. Tohle sem si vyčetla na internet😀 . Mějte se taky krásně a hlavně to zdraví 🙏😉🤗
Ahoj, jen se chci zeptat jak to po roku vypadá? Já tak nějak pořád stejně. Ale hodně mě bolí i krční páteř a celkově záda. Tak si říkám že možná i to se tam promítá 🤔
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Zapomněla jsem zminit antikoncepci, kterou beru po porodu stejnou jako pred a nic takoveho se mi nedelo.