Ahojte holky..
Jsem zítra tři týdny po porodu (přirozeném) a očisty jsou stále tmavě krvavé. Všude píšou, že mají světlat, pomalu je to rozepsané na hodiny a moje se pouze změnily z jasně červených na tmavě červené a množství je tak na intimku, měněnou co dvě hoďky. Je to normální? A ještě mě trápí vnitřní stehy. Ne a ne vypadnout a přitom jsem se taky dočetla, že vypadávají do dvou týdnů 🥺 Jsem z toho už úplně nešťastná a nevrlá. U dr jsem byla týden po porodu, tam říkala, že je vše ok a další kontrolu mám v půlce září (po 6N) ..
Vždy jsem měla očistky skoro celé 6n. Slabé, ale vytrvalé 🙂
Myslím, že vnitřní stehy jsou vstřebávácí, takže nemá co vypadnout a vypadávají vnější stehy.
A očistky jsem měla po prvním porodu cca dva týdny a rychle slábnoucí. Po druhém porodu silnější, tmavší a skoro celé šestinedělí ..
Já krvácela dost celé šestinedělí, barva se změnila (zesvětlala) až opravdu ke konci. Se stehy úplně neporadím, mě se dvakrát rozpadlo šití, takže stehy mi vypadaly hned na začátku 🤦♀️
@petep tak zvenku teda nemam nic, tam stehy ani nevidim.. kdezto zevnitr ze me trci nite, to se predpokladam jen tak nevstreba.. ne? urcite mi to v porodnici vysvetlili, ale nepamatuju si to :D
S tím zkušenost nemám 🤷
Přeju brzké vypadnutí a hojení!!!
Já si ty stehy vytahala sama. Měly být vstřebávací, ale nějak se jim nechtělo. Vydržela jsem to asi 10 dní (to už si nepamatuju) a pak jsem je nůžtičkama a pinzetou zlikvidovala. Hrozně táhly a bolely, po vyndání bylo líp.
Ocistky jsem měla celé šestinedělí, řekla bych, že pořád tmave, sem tam slabší, ale pak zase zesílily, že jsem myslela, že to neskončí. musela js mít pořád vložku, intimka by byla malo. Šití jsem měla hodně dlouho než vypadlo....
@inssomnia ja uz za to taky zkousela tahat pinzetou jestli nepovoli, ale zatim se jim nechtelo :D tak mozna pridam i nuzticky 🙊
Ty očistky mi přijdou normální... Měla jsme je minimálně tři týdny, už to vypadlao, že končí a vrátily v takové intenzitě, že jsme si říkala, že hned naskočila ms... no... pak byl rok a půl klid 🙂 .
Po třech týdnech už by měla být rána zhojená... pokud tam trčej stehy, překážej a dosáhneš na ně, klidně bych je šmikla 😉 (radši než vytahovala pinzetou - tam taháš za ránu víc)
Jsem na tom úplně stejne. Včera 3 týdny od porodu , ocistky mám celou dobu jako spineni a dnes rano cervena krev a je mi jako při menstruaci, tak uvidím co z toho bude. A to šití, venkovní stehy tam už nic nevidím, ale z pipky mi něco trčí a také si myslím, že je to nit, odvahu na nějaké vytahavani teda nemam🙂
tak jsem vcera neco vysmikla a vytahla, takove kousky.. a dnes jeste asi 2cm kus.. a je to teda uleva docela 🙏🏻 napatlala jsem tam hemagel a uvidiim no🙂) pohled na me musel byt opravdu kouzelny 😂😂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já jsem dnes 3 týdny po porodu a očistky mám jako slabé špinění, ale už mě štve, že to nekončí