Zdraví všechny maminky 🙂
Moje otázka je určena především matkám, které mohou srovnávat 🙂 Zajímalo by mě, zda je pravda, že vyvolávaný porod je více bolestivý, než porod normální? tedy ten, který začal bez pomoci doktorů 🙂
Sice nemůžu srovnávat,ale přesně tohle mi řekli v porodnici,když mi dávali vyvolávačku,že jsou sice bolestivější,ale zato rychlejší.Porodila jsem po 38 hodinách šílených bolestí,bez přestávek-žádné zkracující se intervaly 😖 Porodila jsem jenom díky epidurálu,tak by mě zajímalo,jak dlouho by mi trval přirozený porod 😀
@chrobacik13 38 hodin? 😖 no to je síla... a když začali porod vyvolávat, byla jsi otevřená? nebo vůbec?
@karolinafm Ano,na dva centimetry a to po celou dobu,měla jsem tři vyvolávačky,pak ten oxytocin a kapačku,navíc jsem nepohla jíst absolútně nic,pít jenom každý 4 hodiny doušek čaje 😠 ,nakonec mi dali epidurál,protože se smály,že jim kvůli mě nikdy neskončí směna a po 5 min.od píchnutí,už byla Sam na světě 🙂 Nerodila jsem žádnýho obra,právě naopak,malá měla 2250g 🙂
Rodila jsem v rozmezí tří let, první přirozený druhý vyvolaný od základu jednou tabletou....prvni porod trval pět hodin (komplikace způsobené špatnou polohou dítěte ho asi o hodinu a půl protáhly) druhý porod trval necelé čtyři hodiny a je pravda že kontrakce měly rychlí nástup a šli rychle za sebou což je ale docela logické protože jsem byla během dvou hodin otevřná a připravená k tlačení
Tak já už můžu srovnat, vyvolávaný stokrát lepší! Porody byly relativně rychlé oba, ale ten přirozený byl u mě mnohem bolestivější.
Druhý porod jsem měla vyvolávaný, strach jsem měla hrozný. Porod byl rychlý, krásný a ke konci kluk asi na dvě zatlačení venku, jeden nebo dva stehy. Porod mi hodně urychlily " infuze ". Dostala jsem ji asi po dvou hodinách a za dvě minuty! jsem si řekla o vypnutí 😀. Záleží vždy konkrétně a na mnoha okolnostech, já rodila i první rychle .. a hlavně u druhého porodu jsem sice byla bez bolestí, kontrakcí a plodová voda neodtekla sama, ale zase jsem byla připravena a otevřená na 5 bez jiných obtíží.. Jinak se rodí mamince, která se otevírá xxx hodin☹
Tak ja tedy musim rict, ze druhy vyvolavany oproti prirozenemu prvnimu opravdu mnohem bolestivejsi. Ted zase prenasim, dnes monitor a mam prijit i zitra, cekam, jestli mi vyvolani navrhnou a po zkusenosti si radsi dam ten napoj s ricinovym olejem. Ja tedy druhy vyvolavany porod nesla velice spatne (jedna tableta a mala za pet a pul hodin na svete), bylo to tak intenzivni, mozna i spatna komunikace s porodnikem... Ted jsem mela taky hruzu z porodu, ale posledni dny jsem klidnejsi, nejdulezitejsi je zdravi detatka a ne bolest.
Ale tak samozrejme vydrzet se da vse, opravdu je na prvnim miste zdravi detatka.
tak já zažila obojí a můžu říct, že mi to přišlo stejné, možná ten vyvolaný byl lepší, protože to bylo rychlejší, první trval se vším všudy asi dvě hodiny, přijela jsem jen odrodit, druhý začal až po druhém prášku, začali lehké kontrakce, klidně bych u nich usnula, pak mi píchli plodovou vodu, začali bolesti, které byly půl hodiny, pak jsem šla na sál, tak že do hodiny po všem. Taky jsem se toho vyvolání bála, ale fakt ok
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ano, je to tak! ☹ Porod prvního synka mi vyvolávali, šlo to sice celkem dobře - 7:30 - 13:52, ale byla jsem totálně KO, bolesti byly opravdu šílené. Dcerku jsem rodila bez vyvolání a na porodní sál jsem se dostala až 1,5 h před skutečným porodem, neboť se mi ty bolesti zdály pořád slabé a já už přitom měla porodní cesty připravené na 7 cm. Byla to naprostá pohoda a odpoledne jsem byla schopná jít domů! 😉 Potvrdila mi to navíc i moje kamarádka, která měla pořadí porodů obrácené - nejdříve přirozeně a pak vyvolání. Ale zvládnout se dá obojí a ti prckové za to fakt stojí!!!