Ahoj prosím máte někdo zkušenosti s nízkým tlakem v těhotenství ? Mám ho hodně nízký a omdlévám třeba u zubaře nebo při braní krve.Jak se to řeší při porodu bojím se že až to přijde omdlím.
Já s tím problémy osobně nemám, ale nemyslím, že by někdo z nich riskoval život tvůj nebo miminka. Pokud bude problém a nebude tlak dobrý, tak si spíš myslím že by tě vzali na císař.
ono záleží, jak nízký tlak máš a jaký ho během těhotenství budeš mít. Já mám nízký pořád, ale neomdlívám, nějaké problémy nepociťuji. Akorát když prudce vstanu, zatočí se mi hlava. ROdila jsem normálně, žádný problém jsem neměla.
@nuggett mnohem vic se resi vyssi ci vysoky tlak - hrozici preklampsie aj. problemy. Nevim o nikom, komu by dali indikaci pro sekci z duvodu nizkeho tlaku, nebo ze by z omdlela rodicka.. Avsak kdo vi 🙂
@betelgeuzz ja treba i 83/56 ci obdony prumer a neresilo se i tak. Spis u me byl problem s tp standard nad 90 i pri nizkem tlaku a sinus tachykard. Coz je vsak uz jiny problem.
Já o rodičce, která omdlela bohužel vím. Dopadlo to dobře oba dva v pořádku, ale miminko se muselo brát "zvonem" nebo jak se tomu nadává.
děkuji za odpovědi...myslím že mám i panickou hrůzu z injekcí a doktorů apod.a k tomu nízký tlak proto se bojím že to nezvládnu.
@nuggett a to omdlela kvůli nízkému tlaku?
@betelgeuzz Jaký měla tlak v těhotenství bohužel nevím 😀 prcek jí nebyl schopný projít a "zasekl" se, jen jsem chtěla uvést zkušenost, že omdlít při porodu opravdu jde 🙂
Jinak tady to už maminy řešily...tak tam určitě bude víc informací 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@petraaaaaa mas uvedeny v profilu 1tt 😕 jaky budes mit tlak v tehotenstvi, to se zrejme teprve ukaze. Nejsem si jista, zda nizky tlak je spolecny s lekarskymi "zakroky", to spis vypada na psychosomaticky problem. Az budes tehotna, tlak ukaze. Jinak u me nizky tlak nic co se tyka porodu neovlivnil - zpusob/druh porodu, aj.