Ahoj,
ve 30 tt. mám nízkonasedající placentu, která je umístěna na zadní stěně a od děložního hrdla je vzdálena 18 mm. Šance na vytažení již prý moc vysoká není...
Ráda bych se zeptala na Vaše zkušenosti s podobným problém a zda jste rodily přirozeně nebo jste měly plánovaný císařský řez.
Děkuji za odpovědi 🙂
Já měla placentu při porodu 3cm od branky, rodila jsem normálně, bez komplikací.
já jsem měla níže položenou placentu na přední stěně, ale rodila jsem normálně vyvolávaným porodem bez komplikací; nikdo mi ale nikdy neřekl, jak moc je placenta nízko; co jsem si tak četla, tak se vytáhne max. tak do 20. týdne
Holky, moc Vám děkuji za odpovědi 🙂 Já jsem momentálně ve 35. tt a poslední "měření" vzdálenosti od VB bylo právě v tom 30.tt. Zatím jsem se spíše setkala s názorem, že na zadní stěně už se nejspíš více nevytáhne. Nikdo mi zatím neřekl více informací o předpokládaném vedení porodu, tak z toho začínám být nesvá, do péče porodnice budu předána až v 37.týdnu. Z plánovaného císaře bych moc radost neměla, ale daleko víc bych se obávala toho, že u přirozeného porodu dojde k masivního krvácení a dojde na akutního císaře. Proto jsem ráda za Vaše zkušenosti, jak jste to měly vy 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@z_u_z_k_a měla jsem to samé. Nakonec se placenta vytáhla nahoru. Ještě se to změní. Vždyť v poslednich týdnech mimi a deloha rostou nejvic. Porod sice dlouhý, normální🙂