Nízko nasedající placenta, rodily jste přirozeně?

z_u_z_k_a
10. lis 2014

Ahoj,
ve 30 tt. mám nízkonasedající placentu, která je umístěna na zadní stěně a od děložního hrdla je vzdálena 18 mm. Šance na vytažení již prý moc vysoká není...
Ráda bych se zeptala na Vaše zkušenosti s podobným problém a zda jste rodily přirozeně nebo jste měly plánovaný císařský řez.
Děkuji za odpovědi 🙂

calleen
14. lis 2014

@z_u_z_k_a měla jsem to samé. Nakonec se placenta vytáhla nahoru. Ještě se to změní. Vždyť v poslednich týdnech mimi a deloha rostou nejvic. Porod sice dlouhý, normální🙂

rudovap
14. lis 2014

@z_u_z_k_a bohužel u mě se nevytáhla a malá se narodila akutně v 34tt, zachraňovali nás obě a já dodnes řeším komplikace s jizvou. Jinak je to hodně individuální, mrkni do wiki do části placenta praevia totalis. Přeji hodně štěstí a žádné komplikace...🙂

eva118
14. lis 2014

Já měla placentu při porodu 3cm od branky, rodila jsem normálně, bez komplikací.

madrilena
14. lis 2014

já jsem měla níže položenou placentu na přední stěně, ale rodila jsem normálně vyvolávaným porodem bez komplikací; nikdo mi ale nikdy neřekl, jak moc je placenta nízko; co jsem si tak četla, tak se vytáhne max. tak do 20. týdne

nunacek
14. lis 2014

@z_u_z_k_a Já měla placentu 7 mm od branky a rodila jsem přirozeně.

z_u_z_k_a
autor
14. lis 2014

Holky, moc Vám děkuji za odpovědi 🙂 Já jsem momentálně ve 35. tt a poslední "měření" vzdálenosti od VB bylo právě v tom 30.tt. Zatím jsem se spíše setkala s názorem, že na zadní stěně už se nejspíš více nevytáhne. Nikdo mi zatím neřekl více informací o předpokládaném vedení porodu, tak z toho začínám být nesvá, do péče porodnice budu předána až v 37.týdnu. Z plánovaného císaře bych moc radost neměla, ale daleko víc bych se obávala toho, že u přirozeného porodu dojde k masivního krvácení a dojde na akutního císaře. Proto jsem ráda za Vaše zkušenosti, jak jste to měly vy 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru