Nevzhledné zhojení po nástřihu hráze. Co s tím?

kockamys
3. únor 2015

Ahoj holky,
z důvodu větší diskrétnosti píši pod novou přezdívkou... 😉
Jsem bezmála dva roky po nástřihu hráze, kromě bolesti a nepříjemnosti mám její bezproblémové zhojení (neprasklý šev, apod.), ale... zůstal mi tam zvenku dole takový asi centimetr a půl velký výstupek... ☹
Prostě si tam připadám "zohyzděná" a necítím se přitažlivě, sexy - tedy když na to pomyslím...
Nevíte někdo jestli je nějaká možnost odstranění toho výstupku. S doktorem jsem to zatím nekonzultovala, ono to ničemu nevadí, kromě toho, že o to někdy zavadím a "vadí mi to"... Údajně by se měla dát udělat "plastika", i když já proti plastikám jako takovým (z rozmaru, pro krásu, atd.) nejsem... Ale zase jít dobrovolně "pod kudlu" nebo absolvovat bolestivý zákrok se mi moc nechce 😒 ... Kromě toho bych pak asi opět byla nějakou dobu sexuálně mimo 😅 ...
Do budoucna plánuji určitě ještě jedno mimino, druhý porod, tak nevím zda je lepší to řešit už teď, ale obávám se, aby to pak nebylo ještě horší...
Vím, že dítě za to stojí, ale prostě to zhojení 😕 - já vím, můžu být ráda za zahojení a zdravé miminko - je nevzhledné 😕 ...
Máte to některá podobně?
Jak jste se s tím vypořádali?
Jde s tím ještě něco dělat... než jen pozdě bycha honit... 😎
Jinak manžel je rád, že má rodinu a neřeší to, řeším to jenom já... 😵

nonacek
3. únor 2015

@kockamys ..........nevím ...... , žeby plastika...... ✌
Držím palce a chápu te !

veronikaka
3. únor 2015

@kockamys Počkala bych na poslední porod, respektive po něm. Já měla podobný problém, tedy spíše bolestivost, krásu jsem neřešila 😀 a po 2. porodu byl nástřih proveden v jizvě a znovu sešito a jsem OK.

lenka27
3. únor 2015

Kamaradce to po druhem porodu napravili, takze bych pockala

guinea
3. únor 2015

@kockamys Já bych šla na plastiku hned. Má to hrozný vliv na sebevědomí, tímpádem na sexuální život, a na vztah jako takový. Nikdy nevíš, jak rychle se ti podaří podruhé otěhotnět, tak abys pak nakonec nestrávila pět let s naprosto zbytečným trápením. Jinak na idnes jsem četla nedávno rozhovor s jedním plastickým chirurgem z pražské kliniky, která se na to specializuje (bohužel si nepamatuju jména, ale jde to určitě dohledat). Pokud je to problém po porodu, hradí zákrok pojišťovna.

betynka
3. únor 2015

Mám to stejné. Praskl mi horní steh a mám taky takový výstupek... kromě toho, že se mi nelíbí, tak je to na dotek dost nepříjemné. Je to skoro tři roky po prvním porodu. Po druhém se situace ani nezlepšila, ani nezhoršila. Jelikož manžel tvrdí, že nevidí žádný rozdíl, tak to neřeším tak, že bych s tím něco dělala, ale taky moc šťastná nejsem ☹

tamarila
3. únor 2015

@kockamys Mě doktorka říkala že to jde opravit při dalším porodu, pokud tedy ještě plánuješ. Že by to napsala do průkajdy a prý to jde domluvit. Takže bys nemusela na plastiku, prostě příští šití by to dali jak ty chceš 🙂

kockamys
autor
21. únor 2015

Maminky, díky moc za odezvu a reakce - a je nějaká možnost 😉 - vzhledem k tomu jak jsem dopadla bych se ráda totiž dalšímu nástřihu vyhnula obloukem 😖 - s tím dělat ještě něco jiného?
A u případné plastiky se do toho asi taky řeže, že jo ☹ .
Asi se to samo časem nevstřebá 🙄 ?
Jde vůbec nějak zpětně zjistit kolik cm mě nastřihli, případně počet stehů?
Čím se to stává - neodborným šitím, špatným hojením?
V porodnici mě propouštěli jako zdravou a na kontrole po šestinedělí mě taky gynekolog nic nenašel...
Zjistila jsem to doma až po nějaké době až jsem se odvážila zkoumat... 😅
Dá se s tím žít, ale štve mě to... 😕 ...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru