Ahoj,
první dítě se narodilo akutním císařem po neúspěšném vyvolávání porodu (pro údajně malou váhu plodu, nakonec se spletli o půl kila) . Vyvolávání bylo fakt utrpení, vůbec k ničemu nevedlo a malé hrozila hypoxie.
Nyní jsem znovu těhotná a ráda bych porodila přirozeně, raději bych však dalšího císaře, než další vyvolávání, to prostě odmítám. Děsí mě i to, že se vyvolávat po císaři moc nedoporučuje. Gynekoložka mi řekla, že po předchozím císaři mě také nenechají moc přenášet.
Zjišťuji si tedy nyní situaci. Máte někdo zkušenost, ve které pražské porodnici jsou třeba svolní k tomu, že by mě buď nechali do termínu (nebo krátce po) porodit přirozeně, pokud ne, tak bychom naplánovali císaře? Nerada bych se dostala nakonec do situace "buď vyvolávání, nebo si přenášej a riskuj, protože pro císaře není důvod".
Moc děkuji za jakoukoliv zkušenost.
Já rodila už před víc jak 10-ti lety, ale po císaři mě nechali normálně přenášet rodila jsem 40+5 a na vyvolání mě objednávali původně až 41+0.
Nikdo ničím nevyhrožoval a jedinou informaci od lékaře jsem ohledně přenášení dostala že Ostrava není Praha a má dost kapacit v porodnicích a tak není nutné rodit přesně na termín.
Taky jsem nechtěla vyvolávání, mě řekli tedy , že po císaři není možné, buď porodím do termínu, nebo císař. Ale bylo to také dáno cukrovkou, že to nelze přenášet. Vyšlo nám to a porodila jsem přirozeně
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@mpie Ne z Prahy, ale přesně takto jsem to měla před několika lety v Kolíně. První porod vyvolávaný, hrůza a děs, ukončený akutním císařem. U druhého jsem při první poradně v porodnici řekla, že dopředu odmítám vyvolání. Napsali to do karty a nikdo se nedivil. Domluvili jsme se, že počkáme do termínu a zároveň naplánovali CS na den po. Takže malý je narozený CS 40+1. Primářka teda trochu sjela toho mladšího doktora, že to měl naplánovat na 39. týden kvůli kvalitě plodové vody, ale jinak bylo všechno naprosto v pořádku 🙂