Nazelenalá zapáchající plodová voda, mrňousek se nalokal

ninusch
5. lis 2015

Ahoj holky, dnes v noci rodila moje kamarádka a velmi mě překvapilo, že už v šest večer napsala, že z ní vytéká nazelenalá a lehce zapáchající plodová voda. Miminko se přirozeně narodilo až téměř o dvanáct hodin později. Máte s tímto zkušenost? Bohužel se mrňousek ještě té vody při porodu nalokal, takže je teď na JIP a má ATB. Co to pro něj všechno znamená? Docela mě to děsí :(

alboo
5. lis 2015

Voda byla pravdepodobne zkalena. Dite si pobyde zrejme par dni v inkubatoru s atb a melo by to byt dobry. Neni to zas tak ojedinely pripad

radka116
5. lis 2015

@ninusch ahoj,
mně doma vytekla plodovka normální. Do dvou hodin jsem byla v porodnici a tam u příjmu už byla nazelenalá. Dr. mi řekla, že děťátku se podle monitoru daří dobře a že normálně nechají rodičku porodit do 24 hodin ale u mě do 12 hodin. Malá se narodila za 4 hodiny. Porod probíhal v pohodě a dcera je zdravá. Měla jen obtočenou pupeční šňůru okolo krku. Myslím si, že na JIP leží jak se napil té vody. Aby ho měli pod dozorem.

ninusch
autor
5. lis 2015

Uf, tak to jsem hned trošku klidnější. Myslela jsem si vždycky, že jakmile se voda až takhle zkazí, tak se miminko vyndavá hned, že v ní nemůže být. Nějak mám z kamarádky porodu nervy na pochodu :(

luciksima
5. lis 2015

mě praskla voda a byla zelená v porodnici mi hned dali oxitocin a už to jelo za 3h.byla malá venku...měla bohužel pupeční šnůru kolem krčku celá fialová...a pak byla 3 dny na pozorování...neboj malej je určitě v pořádku!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru