Můžu mít u porodu brýle? Jak je to vyřešeno s čůráním?

sinkosasa
11. zář 2016

Ahojte holky,
jsme tu od toho, aby jsme jedna druhé pomohly (i/y mi dělá drobátko problém:( Tak snad nebudete kroutit šiškama nad mým dotazem.
Mě vrtá v hlavě, zda můžu mít u porodu na nose brejle, protože bez nich na krok nevidím a další věc je, jak to je vyřešeno s čůráním u porodu? Cévkují?
Budu ráda, když mi odpovíte....díky🙂
Terka

terry1512
11. zář 2016

Brýle neporadím,ale s čuráním já byla před když jsem byla ve sprše a pak až po porodu a to se i sestřička ptá jestli rodička byla.

tulena
11. zář 2016

Ja jsem si bryle sundala, pac jsem mela mokry hadr na cele a nakonec i pres oci, jak maly vylezl, nasadila jsem si je. 🙂

hz
11. zář 2016

@sinkosasa Ahoj, ja odpovim jen na druhou otazku-pred dvema lety me cevkovali presne pred samotnym tlacenim a pak i po porodu(samozrejme bez meho souhlasu). Kazdopadne doporucuji si to ohlidat a jit proste pred a po sama. Bo bolest po zavedeni cevky jsem citila jeste 14 po samotnem porodu.. Nic prijemneho...

dora13
11. zář 2016

Osobni zkusenost s brylema nemam, ale vim, ze to resily holky v terminovce a bryle mit muzes, cocky by nemely byt (ale detaily a duvody nevim).
A s tim curanim, zena by se mela co nejdriv po porodu vycurat, u prvniho me bez meho souhlasu vycevkovali, u druheho jsem sla sama. Cevkovani nic moc, neni to prijemne.

achjonetusim
11. zář 2016

@sinkosasa Ahoj, brýle jsem měla u obou porodů. Pokud vím cévkuje se dopředu u plánovanýho císaře, jinak pouze v případě že doktor vidí že měchýř je plnej a dítěti tak bere místo při průchodu porodníma cestama a už není čas na WC.

lv
11. zář 2016

ani jednou mě necévkovali, vyčůrala jsem se ve sprše před, pak po těch dvou hodinách bondingu při sprše, pod dohledem sestry. Brýle mám, měla jsem je, když jsem brečela, nebo si otírala obličej, měla hadru, dala jsem si je na stoleček, muž podal, samotné tlačení oboje s brýlema..nějak mě nenapadlo si je sundávat. Měla bys být vyšetřena na očním, zda tvoje oční vada umožňuje klasický porod, u některých hrozí odloučení rohovky či co a musí císařem. Já byla u obou těhotenství na očním.

sinkosasa
autor
11. zář 2016

Děkuji všem za odpovědi, jste zlaté.
Mě jde o to, zda se při tlačení můžu počůrat. Víte, z toho já mám strach, z pokálení a počůrání:(

sinkosasa
autor
11. zář 2016

@lv
Ok, zajdu ještě na oční, nevidím na dálku.

lv
11. zář 2016

@sinkosasa já taky na dálku+jakýsi zakřivení rohovky, 3,5dioptrie na každým oku

sinkosasa
autor
11. zář 2016

@lv
No, já 6...

rainbow_x
11. zář 2016

Ano, cevkovali. při porodu i po.

olga_
11. zář 2016

Necévkovali (a ani bych se nenechala).

jasmina44
11. zář 2016

Ahoj, byla jsem v těhotenství na očním, protože se mi zhoršily oči na dálku a doktorka mi neradila to teďka řešit, že se to po šestinedělí může zase srovnat, říkala mi, že dříve se rodil císař od 5 dioptrií ( mám 4,5), nyní už se to posunulo na 10, brýle jsem u porodu též měla, jinak bych taky nic neviděla a byla z toho nesvá a to jsem měla na hlavě mokrý hadr 🙂 jinak mě taky cévkovali před i po a to jsem močit byla, ale já jsem díky těhotenství močila stále 🙂 ale problém jsem s tím neměla, mně nejvíce vadilo šití, to je, co si nepříjemně pamatuji z celého porodu...

luj89
11. zář 2016

@sinkosasa Dříve se císař řešil podle počtu dioptrií, dnes už se ale tohle neřeší. Řeší se spíš změny na sítnici.

editah222
11. zář 2016

@sinkosasa nějaké pomoceni nebo pokakani nikdo u porodu řešit nebude. Neni proč se toho bát nebo se stydět!

blahova_andrea
11. zář 2016

neměj z toho strach. oni jsou na to zvyklí, prostě se to občas stane. tělo je dobře naprogramované, já třeba u prvního porodu měla den předem už průjem a tělo se čistilo přirozeně samo 😅 jinak ti samozřejmě nabídnou klystýr, pokud je na něj čas. já měla oba porody tak, že jsem do porodnice dojela dítě fakt jen vytlačit, takže se neprovádělo nic. u druhého vím, že mě museli občas otřít, ale nevím teda jestli jsem moc krvácela nebo 🤐 😅 ono ti to v tu chvíli stejně bude jedno 😉 vůbec nevím, že by mimo císaře někdo byl cévkovanej před nebo po 😅 normálně jen hlídali, abych šla. tedy ptali se. ale dozor jsem žádný neměla. to samé se stolicí po porodu. zeptali se. no kdyby člověk lhal, tak to nikdo nezjistí, ale mohlo by se to vymstít. oni vědí, proč se ptají.

blahova_andrea
11. zář 2016

@jasmina44 to je pravda. nejhorší je snad na tom všem šití 😅

sinkosasa
autor
11. zář 2016

Děkuji moc holky. Já se prostě stydím, no...a šití je to nejhorší? Bože, bojím se porodu. Já bych ráda šla císařem. Prostě mám ráda svoji frndu🙂

lv
11. zář 2016

@sinkosasa no, frnda je na to od přírody dělaná 🙂 umí to, porodit dítě 🙂 kdežto císař je velká břišní operace. Hele teče z tebe plodovka, někdy s krví, i dost, nějaké učůrnutí se v tom ztratí. Vážně. I ostatní je normální, jsou na to vybavení, zvyklý.

rainbow_x
11. zář 2016

@sinkosasa no hele, pro me bylo sítí to nejmíň bolestivé 😃 museli me uspat, neodcházel placenta. A i když mám stehů dost, jizva je "hezká". Neboj se! 😃

evulina77
11. zář 2016

@sinkosasa já rodila s brýlema a čurala jsem po porodu hned ve sprše. Pokud to nepůjde, musí tě vycévkovat, protože se může moč vracet do ledvin a pak je problém. Ale ono to půjde samo, neboj. Jinak "frnda" (mimochodem strašný pojmenování 😀) se stáhne a brzo bude zase jako nová, neboj. Císař je velká řezničina a hodně holek má pak problém, že břicho necítí jako dřív, od jizvy dolů toho moc necítí a prý to trvá tak až 5 let...

sinkosasa
autor
11. zář 2016

Díky.
Do února daleko🙂

lenatu
11. zář 2016

@sinkosasa Ahoj, ničeho se neboj, já když rodila tak než jsem šla na kozu, tak mi PA řekla ať se o ní opřu a tlačím a koukám teče ze mě voda (v tu chvíli mi bylo jedno co to je) a pak jsem slyšela sestřičky jak jedna druhé říká ,,Už nemusíme cévkovat, paní to zvládla sama" no po porodu jsem se jim omlouvala a ony říkaly, že se to stává a je to lepší než aby mě musely cévkovat 🙂 Šití se neboj, já měla roztrženej čípek a 10 vnitřních stehů a 2 vnější (po nástřihu), nástřih, injekci ani šití jsem necítila 🙂. Ale druhý den jsem byla ráda, že mam sebou plovací kruh na sezení 😀. A když jsem pak viděla ty maminky po císaři, jak s nima sestřičky chodily...no jsem ráda, že to šlo přirozeně 🙂

lv
11. zář 2016

jo a je třeba podotknout, že jsem se čůrání, pokadění bála úplně stejně jako ty, před prvním porodem. A nástřihu, no moc (nemám). Šití, jo to moc au.

sinkosasa
autor
11. zář 2016

Hmmm....no, musím to zvládnout. Ještě, že vás mám🙂

nelam
11. zář 2016

Pri klistyru mi sestricka kladla na srdce,at to tam chvili udrzim. Vystrelila jsem jak sipka a rvala jsem,ze se ji to rekne 😀 neudrzela jsem ani chvilku. Cevku jsem mela,prestoze jsem hlasila,ze jsem si dosla,ale slo toho ze me jeste dost. Zas takova hruza mi to neprisla. Pri siti jsem delala vetsi divadlo nez pri porodu a to jsem mela jeden steh. Uz jsem proste nemohla snest,jak se tam hrabosi,ne ze by to nejak dramaticky bolelo 😀

tulena
11. zář 2016

Na wc jsem byla pred zavedenim vyvolavacky a pak po porodu. Ze ze me pripadne nejaka telni tekutina vytece, to me vubec netankovalo, je to prirozene a stava se to. 🙂

kachenkaa
11. zář 2016

S brýlemi taky neporadím, ale co se týče čůrání tak já před porodem seděla na záchodě nebo ve sprše snad pořád. I tím jak mimi tlačí na spodek tak máš pocit, že se ti pořád chce tím pádem jsem pořád učurkávala a musím říct, že se mě nikdy nikdo neptal ani zda jsem byla na velké 😀spíš sama jsem hlásila, že ano.. U dcery jsem měla průjem 2 dny před porodem a u syna mě prohnalo z nervů 😁a další věc chápu, že se stydíš to já taky, ale z pohledu zdravotníka ti můžu říct, že pokud je kvalifikovaný a lidský personál tak se ti určo nikdo posmívat nebude.. Tyhle věci se neřeší a dal se o nich nemluví 😉a po porodu by měla sestra doprovodit do sprchy a měla by ses v té sprše i vyčůrat a na stolici se jen ptají.. Já třeba rovnou řekla, že se mi chce, ale kvůli psychice nemůžu 😁

lv
11. zář 2016

@nelam hraboší 🙂 přesně, už jsem chtěla, aby mi jí konečně dali pokoj, nesahali 🙂 to samé u propouštění, vyšetření

gaba_h
11. zář 2016

Telo se na porod pripravi prujmem, existuje i moznost pouzit yal gel v klidu doma se vyprazdnit co nejvic. U obou porodu proste trocha stolice odesla, nikdo to neresil, a to jsem tam mela docela obecenstvo (lekar, PA, sestra zakynka, PA zakyne) a cevkovali me u druheho porodu. Proste proto, ze do me nalili zilou rehydratacni roztok kvuli "nizkemu" tlaku a pak proste mimi nechtelo dolu... tak to bylo nutne. Zazitek nic moc. Ono to v urcite fazi porodu proste uz neslo se vycurat sama..... 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru