Kamarádka když čekala prvního syna strašně řešila, že se jí líbí jméno, které ale dala kdysi její kamarádka svému dítěti, nakonec vybrala jiné, protože měla strach se zeptat té své kamarádky, jestli by jí to nevadilo. Do té doby mě vůbec nenapadlo, že by to mohl být problém, říkám si, že by člověk neměl dávat jména, která daly jeho sourozenci, ale proč by nemohly dát jméno, které použila před rokem/dvěma kamarádka, kterou vídá jednou za měsíc? A ani kdyby se vídaly častěji tak bych v tom neviděla problém. Opravdu by se to mohlo někoho dotknout?
Jestli je kamarádka příčetná, tak jí to vadit nebude 😉
Kamarádky dcera se taky jmenuje stejně jako ta naše (dříve narozená). Děláme si z toho jen srandu. Zbytečně to řešíš, nemá na jméno patent 😉
Neumím si představit, že bychom někdy tohle s kámoškama řešily 😉 To jako když pojmenuju dítě, tak to jméno už nesmí nikdo ze známých nebo rodiny dát? To je přece nesmysl 😉
tak to bych vubec neresila.....dala bych to, co se mi libi
Taky sem dala jméno, které dala kamarádka asi rok přede mnou. Ale když to tak vezmu,my to jméno měli zapsane v prohlášení o otcovství už při mém druhém těhotenství,pokud by byl chlapeček. Toho jsem se dočkala až třetí těhu.😁😁 Jméno pro holčičku byla zase Sofie a tu ma zase známá ze školky od syna
Nevim.Osobne jsme meli vybrane stejne jmeno pro holcicku jako moje kamaradka kterou jsem dlouho nevidela protoze bydli daleko ale sem tam si pisem.Nam se narodil kluk takze bylo jasne ale ona predcasne porodila holcicku,jmeno ji dali to vybrane ....jenze holcicka to nezvladla a uz jen z ucty to jmeno pripadne nasi budouci holcicce nedam.Ovsem manzel to taky nechape proc ne kdyz se ani nevidame.
Tak jsem ráda že máme stejný názor, já si taky myslím, že by to nikomu vadit nemělo, proto jsem byla tak překvapená, že to někdo řeší aby kamarádku neurazil...
Moja velmi blizka kamaratka dala stejne meno co ma nas syn. Trochu to bolo divne, dlho som si zvykala. A hlavne je to neprakticke ked sa vsetci stretame.
Sestra dala svemu synovi jmeno,na ktere jsem si myslela ja,takze to vim,ze ja uz nedam. Prislo by mi to hodne blbe. Ale kdyby slo o kamaradku,asi bych to neresila a klidne to stejne jmeno dala.
Ahoj, asi jsem asocialni, ale vazne nechapu, v cem je problem, resp. Cemu a proc to vadi? Moje mamka se treba jmenuje stejne jako jeji teta a sestrenka. Pak mame v rodine 5 x jmeno Jiri (deda, strejda, bratranec, manzel, tchan + nepocitam byvaleho pritele svagrove a kdybychom meli mit 2 syny, druhy by se nejspis taky jmenoval Jiri). Nikdo v tom problem nevidi. Jen sourozenci se nesmi jmenovat stejne. Jeste pochopim, kdyz to nekdo resi takhle v rodine, ale u znamych?? Uprimne, za par let uz se nemusite vidat...
nevidim v tom problem, hlavne nikde neni napsano ze kamaradky budou i za par let a proc se zbytecne omezovat.
Tvoje dítě, tvoje jméno, tvůj život. Víc netřeba psát.
Ahoj,mamčina kamarádka má syna,který se jmenuje stejně jako můj brácha. U rodiny bych to řešila, ale u kamarádek ne.Koneckonců, když si třeba najdeš novou kamarádku, může mít shodou okolností stejné jméno u dítěte jako ty.
Souhlasím s vámi, u rodiny bych to neudělala, u kamarádky neřešila, vlastně mě fakt ani nenapadlo, že by to někomu mohlo vadit, ale když se nad tím zamýšlím, mám kamarádku které by to teda určitě vadilo, když bych pojmenovala dítě stejně, jako se jmenuje její:-/
Mám kamarádku, s kterou jsem se seznámila v porodnici a ona dala druhé dceři stejné jméno, jako má moje první. Údajně o něm uvažovali už u první. Možná ano, možná ne, ale nevadí mi to. Vídáme se často a není v tom problém.
Někomu to asi vadit může. Já osobně si myslím, že máš právo pojmenovat své dítě jak chceš, takže se jí zpovídat nemusíš. Pokud jste ale dobré kamarádky (vídat se jednou za měsíc už není jen tak), tak bych jí to ze slušnosti řekla, že se ti to jméno moc líbí a vážně o něm uvažujete taky, aby pak nebyla překvapená.
Klidne bych dala jmeno, co ma dite me kamaradky, pokud by ji to vadilo, byl by to jeji problem, ne muj. Na jmeno nema nikdo patent, navic na svete asi neni moc jmen, co by se neopakovaly😅 Ja se u druheho taky inspirovala jmenem kamaradky, jeji syn uz je teda velky, ale nemela jsem pocit, ze by ji to vadilo (nebo jo, @lauramyn?😃) Stejne tak by mi nevadilo, kdyby nekdo pojmenoval deti stejne jako mam ja, ono u Honzika clovek fakt nemuze ocekavat, ze bude jediny na svete😃)
U kamarádek mi to přijde v pohodě, ale má neteř je od mé dcery mladší jen 9 měsíců a jmenuje se stejně. Furt mě to žere.
@dora13 naopak je mi ctí, že se jméno, které se mi líbí objeví i u někoho dalšího. Jsem ráda, že se líbí i někomu jinému. Nedávno jsem narazila i na jméno, které jsem původně chtěla dát dceři a okolí bylo razantně proti, tak jsem nakonec zvolila jiné. Když jsem zjistila, že ho dal někdo jiný, tak mi srdce zaplesalo, že se to jméno líbilo i někomu jinému. A už těch jiných mám v tomto psaní tolik, že jdu jinam 😀
To bych teda ani trochu neřešila. Jak by to pak bylo s těmi všemi Kubičky a Matýsky? Vždyť u nás se tak jmenuje každé druhé dítě, v zaměstnání má každý druhý Kubu, říkáme Kubu do každé rodiny. 😀 A ti kolegové se taky kamarádí.
Vlastně jsem si vzpomněla, že moje kamarádka dala svojí dceři jméno po mé. Normálně mi to řekla, líbí se mi a tak ho taky dám.
Jedna z kamaradek dala svemu diteti jmeno, ktere se mi take hodne libilo a upozornila me, ze ja ho svemu dat nesmim, at nad tim nepremyslim
Dala bych klidne stejne jmeno i kdybyste se vidali denne. Koneckoncu, jsem Tereza a moje nejlepsi kamaradka je taky Tereza. Nikdy nam to nevadilo, kdyz by se i deti jmenovali stejne ani by nas nenapadlo se nad tim pozastavit :D
@biedronka10 a ta tvoje kamarádka už nějaké léky na demenci bere?😠😉
@petradova no, nevim, posledni dobou se mezi nama stalo par veci, ktere mam problem prekpusnput, takze je pravda jak tu nekdo psal, ze dnes jste prateli a zitra se nemusite bavit. Ale ja to respektovala, mam mrnouse moc rada, a asi chtela aby jeji dite bylo vyjimecne nebo nevim. Jasne ze mi to prijde ujete ale co se da delat
*prekousnout
@biedronka10 tak a teď si představ, že máš vybrané jméno, které sis pro své dítě vysnila a z nějakého respektu či úcty ke své kámošce ho nedáš. A za 14 dní si tak vjedete do vlasů, že už spolu třeba nikdy nepromluvíte.(což teda naznačuješ sama..) Opravdu chceš doslova poslechnout příkaz kámošky, ať dotyčné jméno nedáváš? Na mě kdyby někdo vystartoval s větou, že "to jméno si beru já a ty na to, že ho dáš taky, laskavě zapomeň", tak ho just dám. Ani ne tak na truc, ale prostě proto, že do tak intimní a v podstatě nezvratitelné věci , jako je výběr jména, mi "kamarádka" mluvit nebude.
@petradova presne mas pravdu. Nakonec nastesti cekam opacne pohlavi, takze jsem se sosustredila na jina jmena. U kamaradky to bylo celkem pochopitelne, je trosku vice dominantni a porouciva, ja zase naopak se snazila vzdy vse pochopit, respektovat to a stahnout se. Ale do budoucna uvidime, az se zase otazka jmena pro potomka, treba pro druheho objevi. Nakonec objevila jsem i spoustu jinych krasnejsich jmen.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Absolutně to neřeš, kdybych neměla dát své oblíbené jméno kvůli důvodu, který jsi uvedla, tak bych toho celý život litovala. Kdyby třeba moje švagrová s švagrem měli miminko dřív než já a dali by mu mé oblíbené jmeno, tak by mě to asi hodně štvalo, ale vybrala bych si tedy jiné. Ale ve vztahu kamarádském v tom problém absolutně nevidím.