Ahoj holky, chtěla bych se zeptat jestli je dnes běžné, aby mohl být tatínek na sále při sekci. A jestli některá máte tu zkušenost, můžete mi ji popsat? Dekuji
A nechali tatínka koukat přímo na operaci, nebo seděl u vás? také mě čeká třetí sekce tak zjišťuji tak to teď je.
Řekla bych, že dnes je to skoro všude běžné, zvlášť u toho plánovaného. Manžel byl se mnou u akutního ve spinální analgezii.
Protože byl akutní, tak se na něj ještě minutku čekalo už na sále, jestli stihne přijet, jinak by už nečekali, takže jak je to s přípravou a tatínkem nevím, ale na sále seděl na židli u mě, povídal si se mnou, dusil mě polibky, po vybavení dcery ji doprovázel vedle do místnosti, kde si ji podepsal na nohu a zabalenou mi ji on sám přinesl na sál na pusinku dvě a pak šel s dcerou na novorozenecké, ale poslali ho pryč, že má přijít za dvě hodiny, až mě dovezou na pokoj. Tak si ji natočil, vyfotil a šel... příště se nenechá odbýt (a snad bude volný i nadstandard, doufám!).
Za dvě hodiny jsme se potkali všichni na pokoji. Nevýhodou bylo, že jsem byla zfetovaná jak prase z morfinových injekcí a furt se mi jen zavíraly oči, tak jsem si tu chvilku zas tak moc neužila a na fotkách vypadám fakt děsně (jedno oko zavřené, druhé ne a tak).
Takže tak nějak to bylo
I já měla dvakrát sekci v Podolí, první akutní a druhou plánovanou. U první chlap nebyl, bylo to nahnutý pro nás oba, takže čekal před sálem a jak se malý narodil a prohlídli ho, tak mu ho dali na pochování. U druhého císaře byl se mnou a byla jsem moc ráda. Seděl u mé hlavy, já měla na hrudníku plentu, takže nic neviděl - i když chtěl, ale nepustili ho 😉 A když malou vyndali, tak šel s ní a pak mi jí přinesl on 🙂
Tak super. Budu se tedy snažit abych na sále mohla být s přítelem. Moc děkuji
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, nejspíš záleží na porodnici. Já rodila dvakrát sekcí v Praze v Podolí. Poprvé akutně, podruhé plánovaně a manžel se mnou pokaždé byl. Byla jsem za to moc ráda, psychicky mi to dost pomohlo. Navíc si mohl miminko pochovat, když doktoři dokončovali operaci. V květnu mě to čeká znovu a určitě zase s mužem 🙂