Musely jste na císaře kvůli většímu obvodu hlavičky?

camille87
29. črc 2014

Ahoj všem, jakou máte zkušenost s velikostí hlavičky mimča u porodu? Měla jste některá problém s větším průměrem/obvodem a kvůli tomu císaře? Mám na mysli případy, kdy je jinak váha dítěte v normě, není přenošené, není to způsobeno cukrovkou apod., jen prostě hlava je např. z genetických důvodů větší než by měla být.. Díky za reakce!

milatka
29. črc 2014

U mého syna mi před porodem říkali,že má větší obvod hlavičky (po porodu naměřeno 36).Problém byl v tom,že dlouho byl koncem pánevním.Nakonec se otočil a porod proběhl relativně v pohodě. Kdybych ho ale měla rodit KP,asi bych to nedala.
Myslím,že u tebe by to chtělo změřit pánev,jestli hlavička projde a poradit se s lékařem. V případě pochybností bych se císaři nebránila. Určitě je to lepší než přidušené dítě nebo klešťový porod.

panihk
29. črc 2014

Mě taky strašili velkou hlavičkou. Asi dva týdny před porodem ji v poradně na ultrazvuku zvlášť měřili. Odpovídala 40+2 a zbytek těla byl asi 38+něco. 🙂 No a rodila jsem normálně, obvod měla malá 35,5 nebo 36,5, to už nevim. Jako byla ta hlavička spíš větší, ale šlo to v pohodě a malá ani nebyla nějak extra zmačkaná, když vylezla. Nástřih byl a tlačila jsem (podle mých pocitů) asi sto hodin, ale podle manžela a doktorky to šlo hladce a bez problémů. Takže za mě se hlavně předem nebát.

xvitk101
29. črc 2014

Me na vetsi hlavicku predem nikdo neupozornoval. Rodila jsem prirozene a s nastrihem. Maly byl tedy tyden po terminu. Obvod hlavy 37 cm a vaha 3,905 kg. Tlacila jsem dost a dlouho, temer 2 hodiny. To byl prvorozeny a druhorozeny byl oproti tomu za odmenu. V terminu,bez nastrihu a siti a za 10 min venku. Hlava 35,5cm a 3,905kg. Neni se ceho bat. 😉

slunicqqo
29. črc 2014

taky bych se hlavičky nebála, u prvního porodu míry 3.5 kg a hlavička 32 cm, u druhého 4.3 kg a hlavička 36 cm, oba porody bez nástřihu

achjonetusim
29. črc 2014

Stesti preje pripravenym, kup si Epino nebo AniBall a cvic 😉

milatka
29. črc 2014

Já ještě doplním svou předcházející odpověď,proč se nebránit případnemu císaři. Porod u mě probíhal relativně v pořádku,ale jeden nebezpečný okamžik tam byl. Ve 3.době porodní se na chvíli stratili srdeční ozvy miminka,dali mi dýchat kyslík a znovu naskočili a pak se už jen spěchali,aby ho dostali ven. Apgar skore po porodu bylo 8-9-10,2 body jsme stratili za barvu a hybnost ručičky. Po měsíci byla zjištěna hypotonie a asi do 10. měsíce jsme cvičili vojtovku.Je možné,že to bylo v důsledku porodu.Jinak jsme absolutně bez následků.
Ještě se mnou na pokoji ležela paní po klešťovém porodu a ta byla pěkně potrhaná a sešívaná.Myslím,že v jejím případě lékaři podcenili situaci.
Takže přirozený porod je určité fajn,ale v připadě pochybností bych po mých zkušenostech využila císaře.

leniczka23
29. črc 2014

Tak já cvičila s Epinem poctivě,dostala jsem se na max..jako prvorodička jsem porodila kluka 4000g,53cm a hlava 37..měla jsem menší nástřih,ALE byl na dvě zatlačení venku..i doktor se divil..takže se neboj..

nikollita
29. črc 2014

Já jsem měla geneticky celkově obří dítě. Hlavička jak tříměsíční mimčo a váha taky nebyla zanedbatelná. Hodně jsem cvičila s Epinem, ale stejně mi to nepomohlo, protože hlavička neprošla ani děložním hrdlem. Chvíli přemýšleli nad kleštěma, nakonec ho tahali císařem a i tak to byla fuška 😉
O tom, že syn bude větší, jsme už věděli ve 20.tt Cukrovku jsem neměla, ale přenášela jsem cca 10 dní.

hanuu
29. črc 2014

Já rodila přirozeně, na větší hlavičku mě nikdo neupozornil a o císaři se vůbec nemluvilo, Syn se narodil s hlavičkou s obvodem 37,5 nebo 38cm teď si nejsem jistá. A měla jsem velký problém ho vytlačit, PA a říkala, že už jsem dost otevřená a už by to mělo jít a nešlo, tak jsme ještě čekaly a nakonec mi skakaly po břiše další 3 PA. Ale narodil se v pořádku. Každopádně myslím, že větší obvod hlavičky i porodní váha byly překvapení, odhad měl o 600g menší. Ale jako už je přecejen dost rozdíl, když má mimčo o nějaké 4cm větší obvod hlavy.

camille87
autor
29. črc 2014

@achjonetusim ano prosím, vše nakoupeno, poctivě se připravuji po všech stránkách, chci mít aspoň pocit, že jsem udělala maximum🙂

camille87
autor
29. črc 2014

za všechny rady moc děkuji, jen se snažím zjistit s čím máte zkušenosti, i když je mi jasné, že každá jsme jiná, jinak "široká" atd.. Ale také si všímám, že se i názory dr liší, tak se radši ptám přímo těch, které větší hlavičky úspěšně zvládly🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru