Dámy, prosím vás o radu.. ráno o 4:00 mi začala odtekat plodovka. Do nemocnice som išla až o 16:00, pretože som vedela, že si má tu už nechajú.. kontrakcie nemám žiadne. Otvorená len na 2. Ráno mi chcú dať Vyvolávaciu tabletu, ale rada by som počkala aspoň deň, či nebude prirodzený pôrod. Vraj to je v cudzine bežné.. môžem teda odmietnuť tu tabletu?? :-/
Vetsinou se ceka 24 hodin od odtoku, jestli se porod sam nerozbehne. Pak se porod zacina provokovat. Coz se muze odmitnout. Ale po odtoju se vyvolava infuzi s oxytocinem, ne tabletou.
Jestli tomu dobře rozumím, tak zítra ráno už to ale den bude, ne? Myslím, že je standard (pro porodnice) čekat 24 hodin a pak vyvolávat. Každopádně je ale nezadatelným právem rodičky odmítnout jakýkoliv zákrok, se kterým nesouhlasí, nikoho (svéprávného) nemůžou doktoři k ničemu nutit. Ale nátlak určitě dělat budou a vytasí se s reverzem. Na druhou stranu - já taky byla při prostředním porodu na indukci a nic hrozného se kvůli tomu nedělo. Malá si stejně postavila hlavu 🙂 a nechala se přesvědčit až druhý den.
Muzes odmitnout, samozrejme. 🙂
Dele se neceka, protoze po odtoku plodove vody zacina hrozit infekce, to je lekarske zduvodneni.
@kaccistar moc ti drzim palce. Nenechaj sa zmanipulovat. Pokial je vsetko v poriadku, nie je potreba sa ponahlat. Maju ta tam, tak nech sleduju monitory a prietoky a nech nestresuju a hlavne nech do teba nesprtaju, nech ti nezanesu infekciu. Drzim palce. Urcite sa to coskoro rozbehne. Neboj. 🙂
@lucka662006 lenze infekciu tam mozu zaniest tak maximalne oni tym, ze sa do zeny furt sprtaju, aby im nahodou neuniklo na kolko cm je otvorena...
@kaccistar Mne pri prvom pôrode odtekala voda, do pôrodnice som utekala hneď. 24h. ma len sledovali, potom mi dávala infúzie s antibiotikami preventívne práve kvôli infekcii a na ďalší deď ráno (cca 36h. po príchode) mi dali polku tablety a rozbehlo sa to veľmi rýchlo, za 2 hodinky bolo po všetkom 🙂 Tentokrát by som v prvom rade počkala s odchodom do pôrodnice a i s vyvolávaním, ja som už trochu cítila, že sa niečo deje a začína pôrod, ale pre lekárov to bolo málo, tak šup šup popohnať.
@ladydasha premyslas do buducna rozumne. 🙂
@myjusiatko ono to do budúcna je už celkom aktuálne 😀 každým dňom čakáme na druhú malú Bublinu.
ahojky. hele já jsem rodila 3x ve švédsku a 3x jsem dostala stejnou informaci - pokud odtece voda a nejsou bolesti,kontaktovat porodní, nástup do porodnice od 24 do max. 48 hodin po odtoku vody kvůli hrozící infekci. většinou se í tady pry začíná vyvolávat od 24 hodin do 36 po odtoku. 4 dny je hrozně moc. moje tchýně čekala přes tři dny a dostala otravu jak sviňa. chápu že se to nechce ale dlouho bych raději nečekala.
v Nemecku je bezna praxe po 24h vyvolavat.
@myjusiatko také si to myslím, ale asi se toto učí na lékařských fakultách, protože je to ofiko lékařské zdůvodnění
Omyl stara diskuse.
@myjusiatko do tchýně nikdo nestoural protože nikam nešla, dostala zanet a málem umřela. možná ma nějakej důvod to,co ty doktory na těch fakultách ucej 😐
@lucka662006
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Píšem ako blbka, tablet mi to opravil ☹