Motol - poloha při porodu. Je možné si ji zvolit?

rejalin
29. bře 2020

Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat, nemáte některá nějakou čerstvější zkušenost s porodem v Motole? Zajímalo by mě, jestli je tam možné rodit i v jiné poloze než v leže ( např. v podřepu )
Děkuju moc 🙂

makronka222
30. bře 2020

Zalezi co tobe bude vyhovovat a jak se porod bude vyvíjet. Poslouchala bych PA, nez si neco vymyslet, oni jsou zkušený. Se zeptej az budes na prijmu, ne?

krupka3
30. bře 2020

@makronka222 Jasne. To je idealni rada, poslouchej, lez a nech se znasilnovat, oni tomu rozumi. Pak se nedivme, ze tolik zen odchazi z porodnic traumatizovanych. Autorka se ptala, zda si muze vybrat polohu u porodu, ne zda ma poslouchat a jak ovecka si lehnout na zada, aby se chudaci PA nebo lekari nemuseli k ni shybat a mohli si pohodlne posvitit az do jejiho nitra.

freyla
30. bře 2020

@rejalin Na Motol teď pozor, separují matku a dítě na 12 hodin než jsou výsledky testu na covid. Kromě toho, že je to protizákonné, tak u všech rodiček s covidem se u narozených dětí našly protilátky, takže ani žádný lékařský důvod k separaci neexistuje.

krupka3
30. bře 2020

@freyla Tak to je sila.......

cuuza
30. bře 2020

@freyla To jako vážně? Neee...

freyla
30. bře 2020

@krupka3
@cuuza
Bohužel a Motol není jediná porodnice, která to praktikuje. To je info od právničky, která se tím zabývá. Nejvíce případů zatím cizinky a matky, které neznají českou legislativu, takže "drží hubu a krok".

janule1940
30. bře 2020

Ano,je to tak,z motola pryč.separuji všechny matky a deti v současné době.

klary93
30. bře 2020

@rejalin v Motole jsem rodila začátkem března, měla jsem naprosto skvělou PA. Sama se mi zeptala v jaké poloze chci rodit.

prezdivka
10. dub 2020

Rodila jsem před 14 dny. Záleží, jak se porod vyvíjí. Pokud je všechno v pohodě, nechaj tě v klidu. Já bohužel to štěstí neměla, museli udělat akutně císaře. Btw. - nemusíš rodit v roušce.

ronja007
28. kvě 2020

Ahoj, má prosím někdo aktuální info ohledně toho, jestli je v Motole možné rodit i v jiné poloze než v leže? Díky🌷

fouskovi
28. kvě 2020

Určitě řekni že chceš rodit v jiné poloze ale někdy to hold jak na zádech v leze nejde nech si poradit od asistentky

rejalin
autor
24. říj 2020

Tak zpětné info - rodila jsem v Motole na konci července. Zažila jsem dvě PA - jedna supermilá, jedna taková chladnější, ale v pohodě. Nakonec me nechala vyzkoušet několik poloh - klasika, na boku, na všech 4 ( o tu jsem si sice musela dvakrát říct, ale pak s tím problém nebyl). Takže určitě alespoň něco si tam vybrat lze, jen se člověk nesmí bát si říct 😊

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru