Pokud by porod začal odtokem plodové vody, která by nebyla zakalená či nazelenalá mohu si dát ještě uvolňující koupel nebo raději kvůli infekci ne???
Nám bylo v porodnici řečeno, že po odtoku plodovky se má jet hned. Raději bych to teda viděla na vanu v porodnici, pokud je k dispozici.
Já bych to neriskovala, při odtoku plodovky (po sprše) jsem jela do porodnice 😕
Ale já jsem celkově dost opatrná.
Pokud nemas pozitivniho streptokoka z vyteru z pochvy GBS a ta voda by byla OK,tak by si tu koupel urcite dala.Pokud by bylo GBS poz,tak bych jela hned.Jinak nam rikaly,ze do 2-3 hodin staci.Ono kdyz nemas kontrakce a odtece ti voda a neni jiny problem,tak szejne nejspis budou cekat,muzou myslim az 24h,nez by nejake kontrakce zacaly.S tou koupeli,i v porodnici te i s odteklou vodou muzou namocit do vany.Tak bych si ji klidne dala.
Já bych si tu koupel rozhodně doma nedávala, protože se může rozjet porod rychlostí blesku a domácí porod bych neriskovala (teda já) 😀 😀 😀
Kdyby byla plodová voda čistá tak ano, pokud je narůžovělá či nazelenalá tak jedte rači hned může být něco v nepořádku.🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Podle mě ano, protože já jsem po odtoku plodovky strávila největší část 1. doby porodní právě ve vaně a nebyl s tím jediný problém, i mi ji PA doporučovala pro uvolnění🙂