Mohu do vany v šestinedělí?

veru123123
22. dub 2019

Ahoj, chtěla jsem se zeptat. Mám týden do konce šestinedělí myslíte, že bych se na chvíli mohla naložit do vany? V porodnici sice řikali jen sprchu, ale dnes jsem venku tak vymrzla (podcenila jsem oblečení), že bych se chtěla chvíli ohřát. A říkám si, že když už se nečistím a ani trochu nešpinim a mam to za týden za sebou, že bych to zkusila. Co myslíte, máte někdo vyzkoušeno? Jsem po císaři a i jizva je už krásně zhojená. Děkuju ☺️

krista25
22. dub 2019

Ahoj ja uz jsem si ji na konci šestinedělí normálně dala a nic se nestalo 😜

verundice
22. dub 2019

@veru123123 Já bez vany nevydržím, po obou porodech jsem se koupala o hodně dřív a vždy v pohodě

herkules6969
22. dub 2019

No, já si tedy dávala koupele hned co jsem přišla z porodnice, udělala jsem si tedy heřmánkovou koupel (normálně vylouhovaný heřmánkový čaj nalitý do koupele) ale přišlo mi, že je to super i na hojení po šití a tak 🙂 dost mi to pomáhalo 🙂

gruyerre
22. dub 2019

@veru123123 já jsem se naložila po týdnu. Vanu jsem pořádně vymyla, vydezinfikovala, takže myslím, že žádné riziko nehrozilo. V cizině je normální koupat se hned po porodu, nevím, proč tady v ČR se to celé šestinedělí nedoporučuje...asi je to kvůli lidem, kteří neumí pořádně vymýt vanu nebo co 😃

makronka222
22. dub 2019

Jsem 3. tyden po porodu a ocistky uz zadne, do vany jsem vlezla. V Anglii te treba do vany zenou hned. Pokud z tebe nic extra neodchazi tak si dej a pak se poradne osprchuj. Ja bych to mesic a pul nevydrzela bez vany:D bez sexu uz to taky nedavam, ale to vydrzim :D

veru123123
autor
22. dub 2019

@makronka222 já právě očistky už taky žádné nemam a celou dobu dodržuju sprchování tak myslim, že tu vanu teda risknu. A jestli se na sex cítíš tak do toho jdi, znam spoustu holek co to nevydrželi a řikali, že dobrý 😁

adinka19
23. dub 2019

@veru123123 Pote, co mi zkoncily ocistky jsem se normalne koupala. Jsem vanova a neodolala jsem 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru