Miminko v posteli při vylučování očistků

skripacka
11. srp 2017

Začátkem října mám termín porodu a ráda bych s naším synkem trávila co nejvíce času a mám v plánu i spaní v jedné posteli. Slyšela jsem ale, že očistky jsou infekční a tak bych miminko neměla mít u sebe v posteli. Pátrala jsem na internetu, ale nic jsem k tomuto tématu nenašla. Poradíte mi někdo, prosím?

pincola
11. srp 2017

Měla jsem děti u sebe i v nemocnici nám je dávali. Když se postel znečistí, hned se vymění prádlo, to bys udělala stejně i bez dítěte. Postel musí být stále čistá. Nebát se říct v porodnici o výměnu, jsou fakt zvyklí.

kajalka
11. srp 2017

No, ehm.. předpokládám, že budeš mít vložku v kalhotkách, mýt se a prát povlečení. Kdo ti to nakukal?! Je fajn, že chceš být s klučíkem v posteli, je to jednoduché řešení mnoha problémů 🙂

skripacka
autor
11. srp 2017

Hygiena je samozřejmost 🙂 Na předporodním kurzu nám to říkala přednášející, tak mě to trošku zviklalo.

kajalka
11. srp 2017

@skripacka Doufám, že vám nenapovídala víc bludů..

rubika
11. srp 2017

pred osmi lety nam v porodnici zakazovaly miminko pokladat na postel, ted uz nerikal nikdo nic. Takze jsem s malou spala prvni tri noci protoze poplakavala. Kazda maminka se snad udrzuje v cistote a umyva si ruce, to bohate staci....

pincola
11. srp 2017

@skripacka není čeho se bát. Očistky jsou infekční, proto máš dva ručníky. Kdybys to vzala jedním, mimi dostane průjem. Já měla ručník a kuchyňské papírové utěrky. Přišlo mi to nejčistší řešení.

marketa11112
11. srp 2017

mala se mnou spala uz v nemocnici a spi i ted doma.. je ji mesic. navíc k nam leze i dvou a pul lety syn... no mam kalhotky, vlozku, nocni košilku pod zadkem. pod malou davam jeste plenku. osusku si beru cistou na kazde koupani i ted doma, pipi susim papirovyma uterkama v nemocnici jsem používala mekky toaletak nebo papirove uterky. jinak uz spinim prakticky minimalne...a presto jsem opatrnejsi...jde jen o hygienu, mit si ruce a vse drzet v cistote. neboj...

monaluza
11. srp 2017

Ocistky = prevazne krev, a kdybyste mela infekcni krevy, je neco hodne spatne... Takze se jedna o dalsi z mytu, co nemocnicni personal pouziva k vynuceni jejich starych zajetych pravidel a doufa, ze nad nimi nikdo nebude premyslet 🙂. Stejne jako treba slabe mleko, kojeni v pravidelnych casovych intervalech nebo vazeni pred a po kojeni. Delejte veci tak, jak je citite, tim sobe i miminku prospejete nejvic!

hanih
11. srp 2017

@skripacka Nebála bych se toho. Pokud budeš dbát na řádnou hygienu vzhledem k očistkům, myslím, že miminku nic nehrozí. Nám naopak v porodnici spaní s miminkem doporučili. Hned první noc po porodu jsem měla malou u sebe v posteli. 🙂

betelgeuzz
11. srp 2017

Je to zastaralý názor, bohužel v některých porodnicích se pořád používá a vidím, že i na předporodních kurzech to šíří 😒 Pokud máš postel čistou, tak miminku nic nehrozí. Ve zlínské porodnici jsem měla holky u sebe už před pár lety a nikdo proti tomu nic neměl.

martiniquest
11. srp 2017

@monaluza Presne tak!

martiniquest
11. srp 2017

Jen dodam, ze krev je ve zdravotnictvi vzdy povazovana za infekcni material, protoze clovek nikdy nevi, jestli ten, jenuz krev patri, nema nejake infekcni onemocneni. Ale to plati pro praci - odber, pro zpracovani vzorku...
Ty sama ale vis, zda jsi nebo nejsi nemocna. Dodrzuj hygienu a vse je v poradku. U nas byl v nemocnici jediny problem co se spani v 1 posteli tyce - aby dite nespadlo na zem. Coz bylo ale nekozne, protoze syn spatl mezi mnou a manzelem (meli jsme rodinny pokoj).

elikup
11. srp 2017

Lochie nejsou infekční.

skripacka
autor
11. srp 2017

Všem Vám moc děkuji za informace 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru