Miminko otočené zadečkem napřed v 38tt

luckaa_
26. dub 2017

Dobrý den, jsem ve 38 tt. A mám malého otočeného zadečkem dolů, doktor mi řekl že si myslí že se už malej neotočí. Navíc mám málo plodové vody takže mě ho nemohly zkusit ani otočit 😞 Odhadovaná váha malého je 2,300 a chtěla sem se zeptat podle vašich zkušeností co by bylo lepší jestli císařský řez nebo přirozený porod?

bbubble
26. dub 2017

ahoj, ja som v 36tt a tiez mam mimco naopak, tiez uz nema moc sanci sa otocit. bohuzial u mna su este aj dalsie okolnosti - je vacsi, odhad 3700g v termine, ma o 2-3tt vacsiu hlavu a este aj blbu polohu (vystrete nozicky).. takze u mna to vyzera na cisarsky pokial sa nepodari ho otocit, ale v tvojom pripade (pokial tomu nic dalsie nebrani) a este u takeho prcka by som urcite skusila radsej prirodzeny porod..

ladako
26. dub 2017

Mela jsem holcicku taky tak a neotocila se, byla jsem na planovanem cisarskem rezu. Podle doktora to bylo nejlepsi reseni, protoze porod by nebyl snadny, rozhodl to za mne,taky jsem porad resila,co je lepsi. Akorat me mrzi, ze jsem nevidela holcicku hned,ale az kdyz jsem se probrala z narkozy. At se rozhodnete tak nebo tak, preju vam, aby vse probehlo v poradku.

dydlisek
26. dub 2017

Ahojky,
já jsem rodila syna koncem pánevním před 7 lety.Celou dobu byl hlavičkou dolů a ve 37 týdnu se najednou otočil.Byla jsem z toho docela vykulená,ale doktoři mě uklidnili,že i přesto můžu rodit přirozeně a rizika jso téměř stejná jako u CS.Všechno mi vysvětlili a zodpověděli veškeré otázky mé i manžela.Celé okolí mě od porodu KP odrazovalo,že jsem blázen,že ohrožuju své dítě,že bude přidušený,postižený a polámou se mu ruce a nohy.....Jsou to řeči těch,ktéří o tomto porodu nic neví a jenom se někde něco doslechli.Je spousta porodu KP,ale pro doktory je jednodušší udělat CS.Sám primář mi to říkal.Dříve se tímto způsobem rodilo úplně běžne a nikomu to nepřišlo zvláštní.Babička i teta jsou narozeny KP.Obě dvě zdravé a bez postižení 🙂.Měla jsem to štěstí,že jsem měla skvělého doktora.A opravdu je to v hlavě.Byla jsem vyrovnaná a věděla jsem,že to mé tělo dokáže.A že to dokážeme spolu se synem.Zvládli jsme to oba a jsem na to pyšná.Byl to krásný porod,od prvních bolestí byl za necelé 4 hodiny venku s váhou 3,72 a 51 cm.Sice mě museli nastřihnout,ale rána se hojila docela rychle a hlavně jsem syna měla hned u sebe 😀 U druhého těhotenství byla dcera taky KP a opět jsem byla rozhodnutá rodit přirozeně.Každopádně se ta naše holka 4 dny před termínem rozhodla,že jí nebaví sedět na zadku a otočila se hlavičkou dolů 🙂 Rodila jsem přirozeně,bylo to sice rychlejší,ale opět mě nástřih neminul.Takže za mě,pokud se na to cítíš,věříš svému tělu a doktorům,kteří budou u Tebe,tak bych neváhala a šla do porodu KP.
A čím méně budeš poslouchat ty hrůzostrašné historky "známá známé",takhle rodila a bylo to brutální.....,tím lépe pro Tebe.
Každý začne pár dnů před porodem,stresovat a mít strach z toho,co ho čeká.Je to přirozená reakce.Držím pěsti,ať se rozhodneš jakkoliv.A určitě dej vědět.

luckaa_
autor
27. dub 2017

@dydlisek děkuju za podporu a za vysvětlení docela mi to teď pomohlo 🙂 Já jsem právě spíš pro přirozený porod ale přesně jak píšeš ty řeči okolo že se mu může stát něco s nožičkama nebo že je to prý víc rizikový když je otočený zadečkem a takový podobný věci me docela straší aby se mýmu drobečkovi při porodu nic nestalo 😞
@ladako ano přesně tak to mě děsí taky 😞 Chci svého prcka vidět a mít u sebe hned jak se narodí 😏
@bbubble nene žádný jiný komplikace nejsou teda aspoň o tom nevím 🙂 Já se spíš bojím toho CR byla bych radši kdyby to šlo tím přirozeným porodem ale u toho mám zas strach že když je malej tak maličkej že to bude pro něj náročný a že by se mu mohlo něco stát 😏

jaja01k
27. dub 2017

Co by bylo lepší ti musí říct doktor. Já si teda myslím, že pokud není pro sekci vážný důvod, je lepší normální porod. Záleží na přesné poloze miminka, jestli je opravdu zadečkem nebo tam má třeba nožičky nebo je napříč. Taky záleží na tom váhovém odhadu, pokud je mimčo moc malé nebo velké, asi tě rodit nenechají.
Já jsem rodila zadečkem napřed druhého syna. Samozřejmě jsem se bála, ale věřila jsem doktorům, kteří mě přesvědčili, že by v mém případě byla sekce zbytečná, a že pokud by se vyskytla sebemenší komplikace, okamžitě by to ukončili a šla bych na sál. Což se naštěstí nestalo, krásně jsme to s prckem zvládli 🙂

isabelafuentes
27. dub 2017

Četla jsem, že vizualizací a řízenými představami v hlubokém uvolnění lze dítě myšlenkově přimět k přetočení se tak, jak má být, tj. hlavičkou dolů. Viz kniha Hypnoporod. Za zkoušku nic nedáš a může to pomoci...

melis7
29. dub 2017

@luckaa_ Už jsem ti někde asi psala, že bych taky do spontánního porodu KP šla. Dobře bych si vybrala porodnici, kde s tím mají fakt zkušenost a šla do toho. Já jsem miminko KP porodila a bylo to všechno v pohodě. U nás v HK ty mimča KP normálně rodí a zkušenosti mají a fakt to bylo v pohodě. Jen se musí spolupracovat při tlačení. Pokud není miminko obřík, což u tebe není, tak bych do toho šla, fakt. Dobře vyber porodku a přeju hodně štěstí. Držím palce. Někdy je ten tlak okolí děsnej, ale nedej se. 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru