Máte zkušenost s porodem na 35tt?

dameno23
14. únor 2016

Je tu někdo kdo rodil na 35tt?Jakou mělo mimčo váhu?Jak na tom bylo zdravotně,jakou péči potřebovalo a jak dlouho byl v nemocnici?Podepsalo se to na něm nějak?

radana1992
14. únor 2016

Ahoj. Ano rodila jsem 35+2. Maly mel 2450g a 41cm. Zdravotne na tom byl velmi dobre (agare score 9-10-10) byl akorat na vyhrivanem luzku tusim 2 dny. (Pak jsem ho mela v postylce na pokoji ve ktere mel vyhrivanou podlozku) pece o nej byla stejna jak o donosence. Akorat jsme byli v porodnici 8dni jelikoz byl maly 44hod pod svetlem kvuli novoroz.zloutence (u nedonosencu dost caste) nyni ma 8mes (korigo 7mes) a rozdil je mozna v tom, ze ma skoro se vsim spozdeni ten mesic (paseni konicku, pretaceni na brisko apod) ale to muze byt akorat ditkem. Nebrala bych to jako pravidlo. A byl dost nenasytny. (Prestala jsem kojit po 8tydnech jelikoz malemu moje mliko nestacilo. Ale zase. Muze to byt blba nahoda) a byl delkove i vahove napred nez donosenci. Jelikoz jeho telo si furt myslelo ze je pozadu 😀 Tak at jde porod rychle a je vse v naprostem poradku 🙂

hrosatko87
14. únor 2016

Já rodila v 36 tt ( 3000g a 48 cm). Syn měl potíže s dýcháním a se srdíčkem, byl v inkubátoru a převezen do jiné, lépe vybavené nemocnice. Musel být napojen na hadičkách a dostávat výživu přes stříkačku. Po týdnu jsem nastoupila k němu do nemocnice a byla tam se mnou na pokoji holčina, co rodila ve 33tt , její dcera neměla ani 2 kilečka, ale zvládala vše sama. Sama dýchala, sama papkala,... Takže každé miminko je jiné. Jedno potřebuje pomoc, další ji nepotřebuje. Ale nakonec to všechny zvládnou 😉

sakas
14. únor 2016

Ahojky. Ja rodila o mesic driv a malej mel 2900g 47cm byl naprosto v pohode. Byly jsme v porodnici 4 dny. Ted ma 8 mesicu a je takovej drobnejsi ale za to uz nam sedi, leze a stavi se na nozicky. Takze ho to vubec nepoznamenalo 🙂

marton
14. únor 2016

Dvojčata 35+4,jeden 2340g 45cm,druhý 2160g 45cm.Vše ok.Domů jsme šli teda až 11 den.Menší dvojče mělo pomalejší start,dnes už předehnalo staršího bráchu 🙂 .

athema
14. únor 2016

Dcera se mi narodila v 35+6 tt. Měla 2660 g a 47 cm. Apgar skóre 10-10-10. V porodnici jsme byli osm dní, jeden den byla pod světlem kvůli novorozenecké žloutence. Sedmý den pobytu jí byla zjištěna šelest na srdci. Jednalo se o neuzavřenou tepennou dučej, což je prý u předčasně narozených časté. Při kontrole na kardiologii ve třech měsících bylo už vše v pořádku. Teď jí je sedm měsíců a vývoj naprosto v normě. Pase koníky, přetáčí se, celkově je velmi aktivní 🙂.

bosoorka
14. únor 2016

34+3tt, měla 2010 g a 41 cm, apgar 10-10-10. musela být týden v inkubátoru (nedržela tělesnou teplotu) a druhý týden jsme byly spolu na odd. intermediální péče, kde měla vyhřívané lůžko. Naštěstí se to nijak nepodepsalo, jenom je menší, ale to by třeba byla taky, já jsem dost malá a moje máma ještě menší 🙂 . Pokud tě čeká předčasný porod, držím palce a pokud tě něco ještě zajímá tak se klidně ptej.

zuzulka92
14. únor 2016

Ahoj...já jsem rodila 34+5,chytla jsem někde hemofila a měla jsem silný zánět v břiše,placentě,pupečníku no prostě ve vsěm...malý ho chytil taky,narodil se s váhou 2930 g a měřil 43 cm..po porodu přestal dýchat,museli ho resuscitovat...pak byl na JIRP,4 dny byl na kyslíku...a hemofil mu způsobil zánět mozkových blan,krvácení do mozku a otok...dostaval silne davky antibiotik...delali mu dvakrat lumbalku...asi po tydnu ho prendali na JIP a kdyz mu bylo 15 dni pustili ho domu...ted je mu 14 mesicu,meri 80 cm a vazi skoro 13 kg 😀 je to poradnej chlapak...zadne nasedky nema,je to sikovnej,stastnej a spokojenej chlapecek 🙂 pokud ti hrozi predcasny porod,drzim palce...vim ze muj pribeh vypada strasidelne,ale tam za vsechno mohl ten hemofil...hodne stesti 🙂

aninousek
15. únor 2016

Ahoj já rodila 34+1 malej vážil 2750g žádné potíže ,bez inkubátoru 4den jsme šli domů 😵

hanik73
15. únor 2016

V září jsem porodila ve 34+2 tt. syna,vážil 2850 g a měřil 47 cm.Praskla mi voda.Malý v pořádku,v inkubátoru nebyl,teplotu si uměl udržet sám.Po 15.dnech jsme si ho vezli domů.Je naprosto v pohodě.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru