Máte za sebou podvázání vejcovodů přímo při sekci?

merilinka
17. kvě 2015

Ahojky,mám dotázek,máte za sebopu některá podvázání vejcovodů- sterilizaci přímo při sekci ? Čeká mě to v červenci,je to třetí sekce,těhotenntsví 6( 3 z toho bohužel nevyšly),dr mi doporučila toto. Prý mi čtvrté dítě určitě nedoporučuje z důvodu zdravotního,mám i te´d problény s placentou,je špatně uložená,naštěstí není vrostlá,ale riziko se zvyšuje v každém dlaším těhotenstvím...už bychom ani 4 dítě nechtěli,prostorové důvody i finanční.... Jen mi to pořád hlodá v hlavě,že je to napořád,nezvyk... první dvě děti jsou z umělého oplodnění,to poslední teď v bříšku je plánovaně a přirozeně.... Jen mě děsí,že je to nezvratné a tedy moje otázka ještě dělali Vám to přímo při císaři,měly jste nějaké komplikace potom,ms chodí normálně apod?? Děkuji za zkušenosti

nonacek
17. kvě 2015

@merilinka jsem po cisarskem rezu čekám druhé dite a vím jistě že třetí nechci a chtít nebudu,ale do podvázání vajecniku bych ne podstoupila s toho důvodu ,že je to nevrátne.........! Mám pocit,že bych už se necítila jako žena................
a tak jsem se rozhodla pro nitrodelozni tělísko na 5 let.

merilinka
autor
17. kvě 2015

@nonacek Děkuju,mě u tělíska řekli,že po 3 císařích už nebude mít 100% antikoncepčí schopnost.Stále váhám...

anetka1701
17. kvě 2015

ahoj. Já nevím jak to probíhá, ale mám dvě děti, obě císařem a plánujeme třetí. Rozhodně si při třetím císaři nechám přerušení udělat. Definitivní to je, ale jde tam, případně, udělat umělé oplodnění, kdyby opravdu byla touha po dalším dítěti nepřekonatelná - ale já sama si myslím, že 3 těhotenství ukončená císařem jsou víc než dost, takže mám jasno - ani o tom neuvažuju, že by se to udělalo jinak...

petrak79
17. kvě 2015

Ahoj. Já podstoupila sterilizaci při druhé sekci- duben 2014. Vejcovody se nepodvazují, nýbrž celé odebírají. Neplní již svoji funkci, není tedy potřeba je nechávat. V budoucnu pak nejsou ev. příčinou nádorového bujení. Posílají se po odebrání na rozbor, zda byly v pořádku. Já se tedy rozhodně jako žena cítím pořád. Antikoncepci máme vyřesenou a nemusím do sebe cpát hormony, tělískem nebo prášky. .. Menzes mám normálně, vše funguje, jen se přeruší spojení vaječníků s dělohou a nemůže dojít k otěhotnění. Nezvratné to samosebou je, ale když je další případné těhotenství ohrožující zdraví či život, je to rozumné rešení. Já výkon platila 1500 a musela jsem včas podepsat žádost O provedení. Aby bylo jasné, že to není unáhlené rozhodnutí. Svého rozhodnutí nelituji. Jsem po dvou sekcích, druhé těhotenství komplikované, dvě krásný zdraví děti mám a osud bych znova nepokoušela.

petrak79
17. kvě 2015

Ještě doplním, výkon provedli po vybavení malého. Samosebou po jeho základním vyšetření, tedy až bylo jasné, že je v pořádku. Oproti první sekci jsem byla na sále krapet dýl. Ale jinak vše naprosto v pohodě. Přeji pohodový konec těhotenství a krásné zdravé miminko.

shine2015
17. kvě 2015

@merilinka za me -to nedelej....každé rozhodnutí, ktere je nenávratné, nelze vzít zpět či změnit je závážné...a hlavně nikdy nevíš, co vás v životě potká, dnes máš názor takový, kdo ví, co bude za x let.....

petrak79
17. kvě 2015

Je jasné, že nikdy nevíš, co tě kdy potká. To nevíme nikdo. Ale já třeba když jsem vzala v úvahu zdravotní komplikace a můj věk, měla jsem naprosto jasno. Další dítě bych ve 40 ti fakt nedala. A i kdybych do dalšího fakt chtěla jít, možnost umělého oplodnění je. Rozhodni se hlavně sama, vše pečlivě zvaž...

manelle2
17. kvě 2015

@merilinka Ahoj,mě dělali podvázání po 3 sekci v prosinci,nelituji toho.Taky mi to bylo doporučeno,další těhotěnství a sekce by mohly být nebezpečné a život ohrožující pro mě i pro dítě,takže jsem ráda.Mám 3 zdravé a krásné děti a do budoucna určitě nehodlám riskovat svůj ani miminkův život.Takže Ti radím z vlastní zkušenosti,nech si to udělat a neboj se toho,je to v poho,akorát jsem byla na sále asi o 20 minut déle,než byla samotná sekceOpravdu bych se bála po 3 sekcích nosit další dítě a trnout,jestli to vůbec moje děloha vydrží.A další plus-nemusím brát antokoncepci a přmýšlet každý den,jestli jsem si jí vzala 🙂 Tak držím palce a neboj se toho 😉

miladako
20. kvě 2017

Ahojky pokusim se ozivit tuto diskuzi. Jsem potreti tehotna. Ceka me treti sekce. Proto jsem rozhodnuta pro sterilizaci. Jen bych rada vedela, vy co to mate za sebou, jaka je u toho anestezie? Mam zkusenost s celkovou i epiduralem a rozhodne jsem pro epidural. Takze premyslim nad tim, ze kdyby me chteli uspat, pujdu do toho az pozdeji.

merilinka
autor
21. kvě 2017

@miladako Ahojky,tuhle diskuzi jsem zakládala před narozením malé,v červenci už jí budou dva roky 🙂Sterilizaci jsem si nakonec nechala udělat a jsem moc ráda,další miminko a ani císařský řez už bych nedala.Udělali mit o přímo při císaři ,měla jsem jen částečnou anestezii od pasu dolů,byla to otázka 5 min navíc,než mě zašili. Nemusím hlídat antikoncepci,na menstruaci to nemá vliv,,je to velký výhoda 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru