Zdravim které tipy vyvolají porod aby se miminko ozvalo samo a byly připravené porodní cesty nechci aby mi vyvolali porod uměle ale ať se ozve porod sám a co ktomu pomůže právě termín mám v prosinci děkuji
@maruna83 mě nic nepomohlo, jen trošku se zkrátil čípek a otevřel na jeden prst díky sexu jinak mě stejně porod vyvolávali
@maruna83 pokud mimčo nechce nepomůže nic...mám čerstvou zkušenost (synovi je 14dni) kdy jsem se snažila "vyvolat" porod ať nemusím na indukci, kvůli vysokému tlaku...a nepomohlo nic...kromě ricinoveho koktejlu jsem vyzkoušela vše co se doporučuje 🙈
Mě nepomohlo nic... Když už se porod ale rozjížděl, pomohlo kojit starší dceru, napářka a horká sprcha.
Nsparka, horká sprcha, pití maliníku, pupalka v kapslích. Ale miminko si to stejně udělá podle sebe. Jen maliník a pupalka pomáhá připravit porodní cesty. Takže i tak by to mohlo pomoci.
Jinak pupalka 2 tablety spolknout a tři spodem.
Já každá den chodila pěšky se synem. Ve 39+4 jsem měla kontrolu a byla jsem na prst otevřená, ale celkem vysoko čípek. Poprosila jsem o hamiltonův hmat a odcházela otevřená na 2cm. V sobotu jsem si dala dlouhou a horkou vanu a potom zacvičila na gym míči nějaké protahující cviky. V neděli mi ve 4 ráno praskla voda a v 8 se narodila dcera.
Ještě se doporučuje masáž bradavek. Sice mi to nepomohlo, ale zase se připravily na kojení.
Mno jak bych to řekla, praktikovala jsem všechny babské rady a stejně dítě se rozhodlo vylézt až 40+4 :D
Mně pomohl až fyzioterapeut, na poslední chvíli, na vyvolavání jsem nechtěla a stihla jsem to těsně před.
@radkazenklava a ten ricinovy koktejl je co jsk se děla a pomáhá
@pe_tu_ss_ka tak u syna mi pomohl sex narodil se dříve o 10 dni ale u holky nevím
@maruna83 mě šel syn o 7 týdnu dřív, ale ten k tomu měl jiné důvody. Dcera se narodila ve 39+6. Tam jsem si zase říkala, ať vydrží do konce a na konci, ať jde o víkendu, aby nezůstal někde v koloně chlap cestou z práce 😆
@maruna83 Mám čerstvou zkušenost jsem pár dní po druhém porodu-porodní cesty připravené,navíc všichni říkali, jak druhý porod přijde dříve.....
V den termínu mi dr.udělal Hamiltona, vyzkoušela jsem všechny babské rady na vyvolání porodu-týden po termínu mi dr.udělal druhého Hamiltona, opět jsem zkoušela vše co se dalo a nakonec jsem nastoupila na vyvolání do porodnice stejně tak, jako v prvním těhotenství....
Takže pokud se miminku nebude chtít ven,nepomůže nic.....
Akupunktura. Dostala jsem tip, že je to jistota rozjetí porodu do 48hodin a stalo se. Tip jsem předala kamarádce a taky do 48hodin se jí rozjel. Co jsem pochopila, tak se stimulují body močového měchýře a ten zatlačí na dělohu... Nebo tak nějak, to zas nechci kecat. Ale pro akupunkturisty je to standardní záležitost. Samozřejmě musíš být nějak kolem toho 40tt, brzy by ti to snad nikdo pricetny neudělal.
@maruna83 u prvního pomohl sex, u druhýho nic a u třetího sem mackala akupresurni body na nohou (sem si vygooglila) - druhý den praskla voda a byla venku 🍀 ale nikdo neví jestli by se ty dva porody spustili i bez toho že jo. Spíš věřím na vzájemnou chemii matky a dítěte, že si prostě dají ,,signál,, až přijde čas.
Já jsem syna doslova vyskákala na gymbalu. (Ale opatrně) Pak si dala horkou vanu a v noci jsem začala rodit. ☺️
@maruna83 asi nic moc nepomohlo rodila jsem 41tt,,2dny před porodem jsem umývala okna,, týden před porodem každý den horká vana, každý den sex, dlouhé procházky se psem, bydlíme v podkroví takže chození do schodů, dělala jsem úplně vše (těžké nákupy, úklid, pečení cukroví, lítání kolem zvířat), jen s tím že pohyb byl pomalejší a omezen skrz bříško, pohybu jsem měla dost a stejně nic. Dvakrát mi dělali pouze Hamiltona a až druhý zabral, udělali ho ráno a večer o čtvrt na 10 jsem jela do porodnice,3:19 jsem porodila.
@maruna83 ahoj, já chodila na procházky, cvičila, pila maliník, dala si i malou sklenku vína, měla sex, rochnila se v teple vaně a stejně malý nechtěl ven 🙂 Přenášela jsme 11 dní. Doktorka mi dělala na kontrole i ten hmat (teď si nemůžu vzpomenout na název). Nástup jsem měla 4.2.2021 ve čtvrtek a od rána mi byly podávány tabletky na vyvolání, nic se nedělo, vůbec nic celý čtvrtek, celý pátek až v sobotu kdy mi dr píchl plodovou vodu se porod rozjel. Bolesti začali kolem 14:30 hod a malý se narodil 17:21 hod. Na prvorodicku celkem rychlovka, byla to sice šílená bolest, ale ve finále to byla taková rychlá jízda ☺️
@maruna83 ja ho mela a ohrozili tim me a dite na životě! Skoncilo to akutni sekci, rodit normálně me nenechali a ja blbka jim verila, ze je vyvolavany porod bezpečný. Neni. Je to velka zátěž pro miminko... Pokud nechcete, odmítnete. Doporučuji skupinu na fb Podpořte me v OSVĚTĚ. Vyvolavany porod není povinný. Můžete podepsat revers s tim, ze si dal zadate jejich péči a ultrazvuk atd,vse ať máte písemně...
Někdo mi teď říkal, že nějaká PA rádi jíst datle... údajně to má vyvolávat porod.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
mě bohužel nezabralo nic...vyvolávali porod ve 41.tt....pokud nechcete porod vyvolávat, odmítněte to