Dobrý den, kdy pustí manžela k porodu, který budou vyvolávat? Řekli, že mi řeknou, kdy mám volat chlapovi. Ale já bych věděla radši více, jestli je to až na závěrečnou dobu nebo třeba až budu otevřená na 4, až budu na boxe. Jak to bylo u vás?
Mě praskla plodová voda o půl noci, do nemocnice jsme přijeli okolo půl 1, a ráno o půl 8 mi řekli že mi budou dělat císaře v 8😂😂😂😂 takže mi to řekli půl hodiny před začátkem 🤭
To bude v každé porodnici jiné. Kde se chystáš rodit? Třeba bude mít někde zkušenost přímo z té porodnice. Když si zařídíš nadstandard neměl by s tím být problém snad nikde.
@michaela666, v Praze v Podolí. Musím zjistit jestli by šel ten nadstandard, tady je o ně boj a nikdo mi o téhle možnosti neřekl. Zeptám se.
@michaela666 souhlas, tohle má každá porodnice jiné, u mě být mohl od začátku, ale psala jsem u obou porodů až když bylo skoro jisté, že se to fakt rozjelo. Aby zbytečně nemeškal v práci, či ráno v klidu obstaral ještě starší dítě.
Obilňák Brno-řekli mi že máme přijít oba na sedmou. Manžela vyhodili na mráz že musí počkat až mě přijmou, přijali mě až v půl 11(předtím jsem si vyhádala aby se mnou manžel mohl být v čekárně když je venku pod nula stupňů), do půl 12 jsem čekala v noční košili v čekárně až mě oznámili že pro mě nemají na sále místo a musím na oddělení pro riziková těhotenství kam se mnou manžel nemůže. Tam mi zavedli prostaglandin a až v půl jedné mě přesunuli na box kde se mnou mohl být manžel. Takto jsem to měla já.
Až teď čtu že rodíš Praze, takže tam to třeba je civilizovanější 🤣
Já byla v podoli na standardu, měla jsem jít na vyvolání, ale začalo to samo, manžel byl až když jsem šla na box, kde ale praskli vodu atd atd nakonec akutní císař a tam taky byt mohl.
Já rodila v menší porodnici a tam to problém nebyl, ale nakonec se porod rozjel sám. Třeba se ti taky zadaří , miminko si řekne samo a tyhle starosti odpadnou.
Manžel přijel na závěr
Manžela som mala volať pred tým než začali s vyvolávaním a bol tam po celú dobu.
Začátek vyvolávání ve 2 odpoledne v pondělí, manžel tam byl se mnou do 6, pak šel domů, kdyby něco, tak bych mu volala. Aby se aspoň trochu vyspal. V úterý přišel po obědě a byl tam se mnou přes noc, až do středy do odpoledne, kdy se malá narodila, císařem.🙂
V Podoli jsi na zacatku na rizikovem, tam leda byt spolecne ve spolecenske mistnosti, ale to asi neni nic prijemneho.
@felixfelicis, zjistila jsem, že na P3 jsou dva nadstandardní pokoje, kde lze byt s partnerem, když budou volné. 2000/den 🙂
Mě první den porod vyvolávali normálně zavedením tabletky nic to nedělalo tak za dvě hodiny další a furt to nic nedělalo tak jsem byla na boxu až do 20:00 a celou dobu byl semnou partner. Pak mě dali na pokoj a to už musel jít dom. Druhý den ráno mě zavedli další tabletku a on mezi tím došel a pak byl semnou až do konce a ten den šel domů až když mě zase dali na šestinedělí a to bylo nějak v 21:00
Přivezl mě v 8, poslali ho domů. Volala jsem až hodinu před tlačením. Hrozně mi vadilo, že kvůli covidu je to takhle omezený. Ale aspoň tam mohl být. Ten praštěný zákaz byl fakt síla
U prvního u mě byl asi 5poslednich hodin, co jsem byla na boxu. U druhého syna to nakonec nestihl, porod byl totiž nečekaně rychlý. Přijel 15minut po. Ale to už je dlouho. Nevimjakted. Asi to má kazda nemocnice jinak.
Já jsem byla na P3 na nadstandardu, manžel tam mohl být se mnou celou dobu, jen spát jel domů. Na pokoji byla jen jedna postel.
Já jsem dostala první tabletku v pátek v 8 ráno a syn se narodil v neděli v16 hod, manžel tam se mnou byl první dva dny průběžně a jezdil do práce a domů za dcerou a pak přijel až když už to začalo být "hustý" v neděli v 6 ráno a byl tam už dokonce
Já rodila loni v červenci, takže ještě byla nějaká covid opatření. Přítel přijel se mnou ráno na příjem, byl u zavedení první tabletky a odběrů, a pak jel domů. Volala jsem mu až, když mi sestry řekly - měla jsem pravidelné kontrakce. Porodila jsem potom do půl hodiny, co přítel dorazil. Docela mě mrzí, že nebyl celou dobu se mnou, tak snad se to poštěstí příště 😃.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Manžel byl semnou od začátku už pri preindukci. Druhy den se pokračovalo. Akorát jsme si museli dat nadstandard. Ale jako díky bohu za nej. Moc mi pomohal při bolestech mi masiroval zada a sprchoval. Je to drsný proces, chtej ho tam celou dobu. Vážně.