Má někdo zkušenosti s dulou u porodu?

mapetulama
3. led 2016

Ahoj, ráda bych se zeptala, zda jste někdo využil možnosti mít dulu u porodu. Vážně o tom uvažuji, proto mě zajímají vaše zkušenosti. Případně i doporučení na nějakou dulu (jsem z Havlíčkobrodska). Děkuji

miriska
3. led 2016

My jsme dulu měli, ale jsme z Brna, takže neporadím. Byla jsem spokojená, byla s náma už doma, v porodnici si nás moc nevšímali a téměř celou dobu jsme byli jen s ní, PA přiběhla až na poslední chvíli. Masírovala mě, pomahála mě do sprchy a tak, manžel nemusel nic dělat. Příště už bych si zaplatila svoji PA, ale za mě i dula dobrá.

radun
5. led 2016

Měla jsem dulu u druhého porodu a bylo to moc fajn - lékařka, porodní asistentky i zdravotní sestry hlídaly porodní plán, nic nezanedbaly - spíš se mi zdálo, že se nás trochu bojí 🙂 ... Teď čekám třetí mimčo a určitě půjdu se stejnou dulou. Jsem ale z druhý strany země, tak Ti nemůžu poradit nikoho konkrétního ☹

gunna
28. led 2016

Měli jsme dulu u porodu. Bylo to super, porod byl strašně rychlý. Celou dobu mi dodávala důvěru, že to krásně postupuje a že to zvládnu, pomohla mi najít vhodnou polohu pro 2. dobu porodní (nebo spíš opravila polohu, kterou jsem zaujala sama, aby to bylo efektivnější). V sále nám pomohla s bondingem, kdy jsem pak po těch 2hodinách šla sprchovat, předala miminko na tělo manželovi a ujišťovala ho, že se umí poradit. Po porodu mi poradila různé tipy, jak se o miminko starat - s kojením atd. A jak se mám starat o sebe. Další porod zase určitě s ní. A to jsem původně říkala, že nikoho "cizího" u porodu nechci, že vše zvládneme sami.

lu777
28. led 2016

Měla jsem dulu a hodně mi to pomohlo.
Vlastně hlavně několik schůzek před porodem kdy jsme probraly všechno možné, byla velmi podporující a chápající, takže jsem se na porod cítila nepoměrně lépe připravená.
Mluvila i s mým mužem což byla také velká pomoc, mnohem více mi po porodu pomáhal a chápal situaci 😉
Pomohla mi i s kojením a byla na telefonu, což mi často stačilo, že tam je kdosi kdo mi rozumí (přece jen v šestinedělí je podpora ženy nezastupitelná, manžel toto nemůže nahradit mi přijde)

U porodu nakonec nebyla, šlo to ráz na ráz, ale radila mi po telefonu než dojela sanitka. Určitě i díky ní a tomu, že jsem se na porod opravdu těšila proběhl porod velmi hladce a já jsem si plně užila ty krásné momenty po narození. Dojela vzápětí a pomohla poprvé přiložit, personál mě více respektoval (připravily jsme spolu porodní plán, takže jsem věděla co můžu vyžadovat, co opravdu je a co není ok, takže jsem se k několika věcem nenechala přemluvit jako u prvního porodu).
Dcerka byla po narození nádherně přítomná, žádný pláč, doširoka otevřené oči, ihned sála, krásný kontakt 😵
Rozhodně doporučuji. Určitě lepší investice než do drahého kočárku!
(já měla u druhého dítěte kočárek použitý a byl lepší jak nový, navíc dcerka začala v roce velmi rychle chodit a v roce a půl byl šmytec, takže jsem byla ráda, že jsem do toho moc neinvestovala...)

Za mě věci jako epi-no a dula a šátek a také koupací kyblík jsou věci, které jsem měla mít už u prvního dítěte... hodně mi to pomohlo, více jsem si věřila a i miminko bylo klidnější 🙂

jinak k porodou byly taky bezva podpora Bachovy květové esence, měla jsem výborný mix

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru